Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
飲食版>拉麵!
大破人間 11:21 PM 07-31-13
借地方問下.

香港有無咩地方可以食到好食既蕎麥麵?
最好是放湯熱食, 我不是太喜歡冷麵.
香港好似大多地方都只有冷蕎麥麵, 就算有湯麵都只係齋麵無配菜.

幾年前唯一一次去日本食左幾次蕎麥麵實在令人難忘...
最近在超市買麵自己煮總是味道不太理想...
鳳熾魂 12:23 AM 08-01-13
作者: BOYBOYBOY:
個6間D叉燒真係無一間得....
但有間個沾面幾好味
kwunchoing 01:30 PM 08-09-13
作者: 大破人間:
借地方問下.

香港有無咩地方可以食到好食既蕎麥麵?
最好是放湯熱食, 我不是太喜歡冷麵.
香港好似大多地方都只有冷蕎麥麵, 就算有湯麵都只係齋麵無配菜.

幾年前唯一一次去日本食左幾次蕎麥麵實在令人難忘...
最近在超市買麵自己煮總是味道不太理想...
蕎麥同艾蒿係咪同一樣野? 係既話, 元八個冷麵幾得
yeah yeah 03:29 PM 08-09-13
ot一下
有傳沙田新城市開豚王...
david 06:26 PM 08-09-13
O係得沙市開主要都唔係做地道香港人生意吧...
HAKAIDER 06:44 PM 08-09-13
作者: david:
O係得沙市開主要都唔係做地道香港人生意吧...
沙田班蝗虫唔會比$9X 食一碗拉麵的

而且仲要食完走人無得坐成粒鍾
Norm 07:53 PM 08-09-13
原來豚王而家轉左手係我以前一個靚女同學個細佬做老細....見佢係咁開分店啲水準要維持真係有啲難度......
yeah yeah 09:40 PM 08-09-13
作者: Norm:
原來豚王而家轉左手係我以前一個靚女同學個細佬做老細....見佢係咁開分店啲水準要維持真係有啲難度......
希望唔好跟味精拉麵咁...
小草 08:13 AM 08-10-13
水準己經下降左LA
再開只係好似一風堂咁,每間店水準參差

其實我都唔知係佢地叫水準下降
定就香港班食客,成日話人咸,油
佢地根本就唔係要食日本正宗,佢地只不過係要掛住日本個名食香港拉面
Norm 08:54 AM 08-10-13
作者: 小草:
水準己經下降左LA

佢地根本就唔係要食日本正宗,佢地只不過係要掛住日本個名食香港拉面
絕對同意.....我班fd個個話食豚王油同咸,有啲仲話味精湯.....湯唔濃唔咸邊好食.....
JMi 09:01 AM 08-10-13
絕對同意.....我班fd個個話食豚王油同咸,有啲仲話味精湯.....湯唔濃唔咸邊好食.....
最正係同一個人飛到去日本吃同一碗面就會話係日本正宗好好食 lol
david 01:30 PM 08-10-13
作者: JMi:
最正係同一個人飛到去日本吃同一碗面就會話係日本正宗好好食 lol
呢個HESTON示範過唔少次,最經典係同一種生蠔,聽住海浪聲去食係會比聽住其他音樂/聲音去食感覺上鹹O的O既,但事實係一樣鹹度。
小草 01:45 PM 08-10-13
味唔味精食完隔一陣就知,無味精的食完唔口渴的
kwunchoing 02:08 PM 08-11-13
味唔味精食完隔一陣就知,無味精的食完唔口渴的
但有時揀左醬油湯底, 又難唔口渴, 不關湯底的事
歌絲˙暮斯 10:33 AM 08-12-13
尋晚又去台風, 多左人去食.

再食辣麵, 叫小辣岩岩好, 真係好鬼香.
黃昏之魔彈 10:40 AM 08-12-13
水準己經下降左LA

早幾日去了銅鑼灣食,不如前呢(和之前中環店比)
湯底只得咸,沒有了香味和膠質的口感...失望
sugihara 12:39 PM 08-12-13
日本仔走左佬去大坑
Norm 10:14 PM 08-12-13
作者: sugihara:
日本仔走左佬去大坑
即係邊間?
呀正 11:44 PM 08-12-13
元朗有間叫 一人前
非常唔錯
是但啦 01:52 AM 08-13-13
作者: 歌絲˙暮斯:
尋晚又去台風, 多左人去食.

再食辣麵, 叫小辣岩岩好, 真係好鬼香.
咁啱我都係喺星期日晚去食,平均都有十個人排住隊等。
david 06:27 PM 08-13-13
作者: 呀正:
元朗有間叫 一人前
非常唔錯
O係邊頭?
sugihara 06:43 PM 08-13-13
即係邊間?
無記錯好似係龍也
pet3 06:54 PM 08-13-13
作者: david:
O係邊頭?
紅太陽茶餐,馬會附近
果肉球幾好吃
你當100元到
Norm 09:23 PM 08-13-13
作者: sugihara:
無記錯好似係龍也
龍也一開食過好廢下.....同埋果陣應該未轉手...
sugihara 11:07 PM 08-13-13
龍也一開食過好廢下.....同埋果陣應該未轉手...
咁可能我記錯
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面