Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-11, 08:53 PM   #151
alexyih
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
PSN  IDAlexYih
唔好話我馬後炮...
其實好耐之前睇d圖
我已經覺得隻野幾雷下
唔明點解咁多人期待
alexyih 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 09:16 PM   #152
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
我又唔明既然唔期待又特登入呢個topic 馬後砲為咩w
乜樓上買左好多人話雷?

仲有上頁劇透果個真有品w
不過隻野既然咁雷,透黎都冇咩用lu
由手機版發出
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 10:09 PM   #153
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
乜樓上買左好多人話雷?

由手機版發出
估唔到當我想買個時....旺角...深水步...全部買晒...
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 10:13 PM   #154
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
乜樓上買左好多人話雷?

由手機版發出
入左3ds我會補飛嫁

但前題係仲買到

舊 09-22-11, 10:39 PM   #155
gotoho
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
唔想部機由DOA封塵封到12月所以買左
gotoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 11:13 PM   #156
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
睇完gzone game評
完來班友,一直老吹無玩

http://forum10.hkgolden.com/view.asp...275019&page=16
fuck fuck 我都係等第2水先入....Hi Hi好彩頭先走左去m記睇左巴打玩
得大特時先3d 欠了點點....

但GZone 班友就話好亂好花
用3d會暈...

味玩過就老兼彈!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 11:20 PM   #157
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
估唔到當我想買個時....旺角...深水步...全部買晒...
深水步好像從來沒有入過貨?第一天找不店放出來!

舊 09-22-11, 11:23 PM   #158
ゆり

引用:
作者: cmk105 查看文章
我信相基板點都會入

舊 09-22-11, 11:26 PM   #159
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: jyeung1 查看文章
完來班友,一直老吹無玩
呢位兄台冷靜, 做乜咁傻想自爆, 改咗d 字眼佢啦

此篇文章於 09-23-11 12:50 AM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 09-22-11, 11:29 PM   #160
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: ゆり 查看文章
我信相基板點都會入
引用:
作者: cmk105 查看文章
好多間都話冇入貨....

得番灣仔...488
早知今日買左她=3=...
再買唔到...用來買GVG EXT. 算了...
舊 09-22-11, 11:32 PM   #161
ゆり

引用:

得番灣仔...488
[ot]其實簡稱係exvs全名係"機動戦士ガンダム EXTREME VS."
冇ガンダムVS.ガンダム

[/ot]

照計會再入貨吧

唔係就玩亞吧

舊 09-22-11, 11:54 PM   #162
九里貓
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
引用:
作者: jyeung1 查看文章
完來班友,一直老吹無玩

http://forum10.hkgolden.com/view.asp...275019&page=16
fuck fuck 我都係等第2水先入....Hi Hi好彩頭先走左去m記睇左巴打玩
得大特時先3d 欠了點點....

但GZone 班友就話好亂好花
用3d會暈...

味玩過就老兼彈!!
班友不嬲冇玩過就比分唔係第一日既事.
game評我只睇weekly,起佢地真係有玩過.
點解咁多人針住個畫質,出得係3ds 預左唔好得去邊
最重要係遊戲性同埋隻game既賣點吸唔吸引到你去玩

此篇文章於 09-23-11 12:50 AM 被 九里貓 編輯。
九里貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 11:58 PM   #163
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咩........有人買呢隻game係期待玩果方面架咩
我以為買既都係紳士(ry

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 12:04 AM   #164
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

冇咩心機打報告, 見到巴哈有篇報告唔錯詳細就轉貼一下

引用:
熱血援攻簡易補充

經過小弟試毒的結果,這片非常安全無雷,紳士玩家可以果斷購入沒問題!

讓咱們談談最重視的三要素

一.畫面
說不上完美,但是絕對讓你有耳目一新的清爽感
從忍轉身、大絕招式的特寫運鏡到過關的特寫展示
都能讓人感覺到"啊~這才是真的從3DS主機上開發出來的遊戲啊"
而大家憂慮的"畫面流暢度"是不用擔心的
正常過關的狀態下為非常流暢
而高手玩家如果要開場命驅秒殺全場拼目壓的話
應該就會感覺到0.1秒以內的小小LAG,可能會讓手感打亂,這點要小心喔
不過,如果要深度追求在"肢體動作"上得細膩度,那俺就不敢打包票了

二.戰鬥方面
非常好上手!
很久沒玩到空中連段那麼好連過的遊戲了
除此之外,戰鬥系統也能從無雙研究到一閃
看你是要練等練到天下無敵然後去英雄聯盟帶領隊友拯救世界
還是如惡魔獵人一樣,過關如電影表演,帥氣的終結每一個關卡!
是的,本遊戲提供在任務開始時同時按下L+R以後
自身角色就會學北斗神拳的拳四郎爆衣,剩下胸罩+內褲
然後犧牲大量的防禦力來激增攻擊力與速度,也就是容易被敵人秒殺
但是爽快度更加暴增的"命驅"狀態!
嗯,總而言之習慣戰鬥系統以後,命驅開下去大概就會玩瘋了(爆)

三.收集要素
說穿了就是為了拉長遊戲時間而誕生的東西,那本次收集要素有什麼呢?
1.服裝、飾品
2.稱號
3.CG圖
成就魔人不用怕遊戲全破以後不知道要做啥啦!
(TIP:300HIT稱號可以利用第一章第一個任務的傀儡兵在HP無限時輕鬆拿到!)

裏、紳士三要素(R-15限定,紳士請反白)
本作以美乳為主的殺必死十分充足,請不用擔心。
想要OO的紳士也沒問題,本作提供更衣室
讓你與心儀的角色一對一的換衣服、調整裝飾品與那胸腔不正常的晃動。
SM雙屬性兼具的紳士也請放心
你打爆對方衣服時可以聽到CV那甜美的配音,滿足你S的需求
當你的衣服被打報時,也可以聽到心愛角色的嬌羞聲,彷彿如自己被M一樣

紳士們,請聽熱血一言
這麼紳士的遊戲!擁有主機的您!還能不買嗎!!!!!

附加四.淺看劇情
開場沒多久大家討論再把密傳卷軸藏在哪邊時
飛鳥說他藏在胸部內
葛成說他藏在裙子內
然後...我就不行了...(阿~斯斯斯斯)
之後劇情發展請參照戰國BASARA3(被打)

-亂入玩家提問-
Q1:請問紳士最強大大,我看不懂劇情會不會玩到一半卡關啊?
A1: 大丈夫(沒問題之意),本作的核心系統如PSP的魔物獵人一樣,接任務過關就行了

Q2:請問美乳最強大大,我看不懂日文,但是有美乳讓我好想玩怎麼辦?
A2:No Problem!(沒問題),遊戲內的選單全都是漢字,只要你不是瞎子都沒問題!

Q3:請問你是在推人下坑買這款遊戲嗎?
A3:自從看了鬼父以後,我對愛利覺醒了。(紳士發言)
自己想講o既...level 太易升, 令到好多時地上combo已經打死敵人
空中combo變左冇用仲晒時間咗, 係打boss 先有用, 唔知後期d 卒會唔會堅強番多少

同埋小說劇情部份真係寫得唔錯, 目前只玩到2章都有少少感動到, 買呢隻game 冇估計會有這surprise

舊 09-23-11, 12:24 AM   #165
alexyih

引用:
乜樓上買左好多人話雷?

由手機版發出
我唔期待 但我身邊有朋友期待 唔得架?
我鍾意入黎吹兩咀又要同你解釋呀?
基本上我冇踩隻game既意思
我只係出奇一隻感覺平凡既遊戲點解會有咁多人期待者
發表下自己既意見者
應該冇踩親你條尾吧?
舊 09-23-11, 12:37 AM   #166
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: alexyih 查看文章
我只係出奇一隻感覺平凡既遊戲點解會有咁多人期待者
咁只能說, 你以為大家期待o既野, 同大家真正期待o既野有出入囉
↓↓↓↓↓

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咩........有人買呢隻game係期待玩果方面架咩
我以為買既都係紳士(ry

舊 09-23-11, 12:37 AM   #167
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 九里貓 查看文章
班友不嬲冇玩過就比分唔係第一日既事.
game評我只睇weekly,起佢地真係有玩過.
點解咁多人針住個畫質,出得係3ds 預左唔好得去邊
最重要係遊戲性同埋隻game既賣點吸唔吸引到你好玩
請容我講句 weekly都有未來報告的
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 12:51 AM   #168
alexyih

引用:
咁只能說, 你以為大家期待o既野, 同大家真正期待o既野有出入囉
↓↓↓↓↓
大家期待D乜野我就唔評論喇
我只知隻GAME正如你貼既評論開首咁既意思
好明顯係"紳士玩家向"
舊 09-23-11, 02:21 AM   #169
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: ゆり 查看文章
[ot]其實簡稱係exvs全名係"機動戦士ガンダム EXTREME VS."
冇ガンダムVS.ガンダム
[/ot]

照計會再入貨吧

唔係就玩亞吧
哈哈...叫慣左...
打死都買日版....錢多...
唔鐘意見到"輔"字
舊 09-23-11, 02:42 AM   #170
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

第2章一輪boss 戰好白熱!
上面我講o既地上combo打得死敵人問題去到第2章又冇咗喎a

未來招大絕跨下機關砲笑鬼死

不過打咁耐一件飾物都未有o既...得件舊制服換

舊 09-23-11, 08:31 AM   #171
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:

得番灣仔...488
昨晚信鴿地下還見有現貨030||

舊 09-23-11, 10:13 AM   #172
藤堂 志摩子

註冊日期: Dec 2004
引用:
第2章一輪boss 戰好白熱!
上面我講o既地上combo打得死敵人問題去到第2章又冇咗喎a

未來招大絕跨下機關砲笑鬼死

不過打咁耐一件飾物都未有o既...得件舊制服換
唔知d boss係唔係會跟你lv,
我最低lv果個人打隻大佬得1行血
其他人2行...(第2章)
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 10:16 AM   #173
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: 藤堂 志摩子 查看文章
唔知d boss係唔係會跟你lv,
我最低lv果個人打隻大佬得1行血
其他人2行...(第2章)
真係唔知,但我廿幾lv女主打番一章boss 可以秒殺xd
由手機版發出
舊 09-23-11, 10:22 AM   #174
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

越來越鍾意小雲雀,真係好過癮
打上>空combo>屁股頂開>空dash追打xddd
空對地踢會有pyupyu聲w
由手機版發出
舊 09-23-11, 10:42 AM   #175
藤堂 志摩子

註冊日期: Dec 2004
引用:
越來越鍾意小雲雀,真係好過癮
打上>空combo>屁股頂開>空dash追打xddd
空對地踢會有pyupyu聲w
由手機版發出
本作最大萌角~
柳生好識食~~
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 閃亂カグラ Burst 紅蓮の少女達 [日版已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 126 08-03-13 01:12 PM

現在的時間是 11:36 AM

手機版 | APP版