Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-01-14, 06:26 PM   #751
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
今集真係無心機講...
各位自己睇啦
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 08:50 PM   #752
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
完晒la ? 仲有無下季?
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 09:02 PM   #753
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: www43w2002 查看文章
冇咗花瓶以後點算
之前死咁多人都無佢咁sad~嗚嗚~
點解要咁傻呀~還返佢比我呀~嗚嗚~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 09:10 PM   #754
ryuka
Crazy Gamer

引用:
作者: plokplok00 查看文章
完晒la ? 仲有無下季?
中場休息啫,二月返來
舊 12-01-14, 09:23 PM   #755
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
之前死咁多人都無佢咁sad~嗚嗚~
點解要咁傻呀~還返佢比我呀~嗚嗚~
由Rick開團、強陣去掔,竟然會得出這結果....
編劇去死吧!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 09:47 PM   #756
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
點解要咁做.....

舊 12-01-14, 10:12 PM   #757
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
難以理解 咁樣去插警犬為乜
之前仲以為同弩哥有得發展轉過頭就咁樣
編劇真係殘忍 少少福利都唔比觀眾
下半季繼續行屍走肉
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 10:14 PM   #758
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: ryuka 查看文章
今集真係無心機講...
各位自己睇啦
+1
喊出黎
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 10:15 PM   #759
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S5#8,
唉FOX Asia版居然把最後的重要場口和諧了…
槍聲過後只補上一灘血,無了爆頭的畫面。

好似就完約,cut咗佢算…

今集Maggie從刀女口中得知Beth仲在生個反應好似:乜我有個妹咩…
就飛撲去韓國仔懷中。

神父真係麻煩友嚟,
Bob隻腳仲係度,不過有蟲了…

宜家發展成咁,下半季仲有咩可以做呢?

此篇文章於 12-01-14 10:23 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 11:38 PM   #760
ryuka
Crazy Gamer

未睇前我都奇怪點解今季死亡名單投票會有「編劇」兩個字
而家終於明
但睇完就覺得個便當係為派而派.....
家姐就最慘一秒天堂兩秒地獄
舊 12-01-14, 11:39 PM   #761
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
死左個神父咪算囉, 點解要咁狠心
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 01:23 AM   #762
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
Rick哥你條廢柴點做野嘅

舊 12-02-14, 01:27 AM   #763
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
You are gonna miss me so bad when I'm gone, Daryl Dixon

舊 12-02-14, 05:20 AM   #764
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
可以死,但可唔可以編好d...
睇唔到點解要編到 Beth 要插個差婆,佢性格都唔係咁衝動,為左救 Noah?
Noah 都願意留低,Beth 對佢既感情,或者對差婆既怨恨,真係多到會做d擦槍走火既事?

真係死得好難睇。
想震撼過 Sophia,編劇們再用多d腦啦。

舊 12-02-14, 09:42 AM   #765
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
最慘都係Maggie...
本身都無諗住BETH仲未死
之後比左希望佢可以姊姊團聚
點知轉頭就死左...

為左殺一個人而可能引致開大片累到自己友,都不惜代價
Maggie本身都係有腦,唔明做咩會做依1步....

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 01:37 PM   #766
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
我一路睇一路問點解ga點解ga點解ga...
就算覺得一直比人利用, 一齊喺人地計算中, 都無需要嗰個場合隊Dawn傢...
明知D親朋好友就喺你後面...無理由同歸於盡woo,

Dawn你比人吉一野, 唔一定要爆頭啫, 成個身咁大...
同埋究竟係beth捉住佢隻手黎爆, 定係佢自己走火, 點解Dawn個樣咁無辜辜...
點解ga點解ga...

此篇文章於 12-02-14 01:52 PM 被 traveller 編輯。
traveller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-14, 12:06 AM   #767
惡即斬

註冊日期: Jan 2002
Dawn支鎗係地下,即係拔左鎗。但佢係正額中,咁近又唔似係dawn開鎗。開鎗者似乎另有其人
惡即斬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-14, 12:24 AM   #768
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 2dn 查看文章
可以死,但可唔可以編好d...
睇唔到點解要編到 Beth 要插個差婆,佢性格都唔係咁衝動,為左救 Noah?
Noah 都願意留低,Beth 對佢既感情,或者對差婆既怨恨,真係多到會做d擦槍走火既事?

真係死得好難睇。
想震撼過 Sophia,編劇們再用多d腦啦。
睇返成個character arc我又唔覺好大問題。

Dawn代表左一個價值,而呢個價值係Beth唔認同嘅。

以前Beth會自殺,因為佢對呢個世界冇晒希望,然後跟左Rick一伙之後,佢嘅世界觀改變左。原來人與人之間係有關愛,唔係everyone uses people to get what they want。

後來去到Prison,會由Beth照顧Judith其實係symbolise Beth相信世界仲有希望。就算Herschel死左,雖然受到沖擊,但係佢依然相信只要有Rick同Daryl呢啲人,世界係仲有得救嘅。

Prison爆左之後,佢鼓勵Daryl,希望佢重新振作,"I want you to stop acting like you don't give a crap about anything",因為Beth相信有啲價值係重要嘅,而呢啲價值就係守護呢個世界嘅關鍵。

去到Finale,Beth仲有一刻相信Dawn,覺得佢唔係真係咁壞,正如Dawn自己講咁,有時想世界好,就要做一啲壞事。但係去到最後最後,當Dawn要返Noah,Beth就話"I get it now",佢知道Dawn係唔會改變,呢個世界有啲人係唔會改變,而就係呢啲人,令到世界變成煉獄。

Dawn同Beth抱持相反嘅價值。佢係The Walking Dead世界觀裡面嘅真正bad guy。有啲人好似Scavengers果啲,見人就殺,見野就搶,呢啲唔係Bad guy。真正Bad Guy係Dawn呢類,滿口大仁大義,句句話係為左世界好,但其實佢根本上一早就覺得呢個世界無晒希望,everyone for themselves,生存只係為左滿足種種私慾:物慾、權力慾、控制慾…

呢啲Bad guys仲要不停用正義嘅旗號並宣稱世界尚有希望,去manipulate people to get what they want… Walking Dead裡面除左Dawn之外,仲有幾個人同呢啲形容極之類似嘅,而其中一個就係殺死Hershel嘅Governer。

I get it now,正如Beth喺稍早前推左個壞警落電梯一樣,有啲人一定要除去先至可以令世界得到安寧。Noah返去果一刻,Beth嘅情緒到達頂點。以前佢只係一個don't give a crap about everything因而自殺嘅少女,但而家唔同,佢要保守一啲價值,佢要令呢個世界變好。所以為左報Hershel嘅仇也好、為左世界也好、為左自己相信嘅價值也好,果一刻佢知道自己一定要做一啲野,所以佢選擇插Dawn一刀。而呢一刀,亦都完全左呢個角色。

此篇文章於 12-03-14 12:28 AM 被 Fean 編輯。
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-14, 01:58 PM   #769
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
點解會咁架

舊 12-07-14, 01:51 AM   #770
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
-DEL-
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-14, 01:52 AM   #771
Avelcain
Game Master

引用:
作者: ryuka 查看文章
中場休息啫,二月返來
咁係咪姐係當第6季
舊 12-07-14, 03:44 AM   #772
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 惡即斬 查看文章
Dawn支鎗係地下,即係拔左鎗。但佢係正額中,咁近又唔似係dawn開鎗。開鎗者似乎另有其人

係Dawn開, 血係向上,即係由下向上射

舊 12-07-14, 03:05 PM   #773
Avelcain
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
係Dawn開, 血係向上,即係由下向上射
咁佢真係幾PK, 開完槍重要話NOT ME
唔知有咩人會跟RICK走呢, 黑鬼其實係咪想JOIN返RICK架
舊 12-07-14, 03:19 PM   #774
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: funnyfun 查看文章
咁係咪姐係當第6季
第一次追美劇?美劇一向都是這樣中場休息的
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-14, 10:32 PM   #775
\ot_to/

PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: funnyfun 查看文章
咁係咪姐係當第6季
都係第5季, 第2季開始係咁架啦
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 07:31 AM

手機版 | APP版