Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-18, 06:13 PM   #276
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
其實見日版都係叫international都打輸數佢直port美版....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 06:45 PM   #277
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
ps4版?

舊 05-28-18, 06:53 PM   #278
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: holsety 查看文章
ps4版?
好景頭檔見美版,同SWITCH版差唔多價(差10蚊左右,不過唔記得貴D定平D)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 07:59 PM   #279
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
行ps4版明日先有

舊 05-28-18, 10:32 PM   #280
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
相比SF 2 (switch 版)較易出招(另有touch 一鍵出招)
今次30周年版, Joycon 出招唔算順 (joycon冇拆開)
用方向鍵難出昇、軍佬 「左(儲氣)右左右」超必都唔易
用analog 好少少,但「左(儲)右左右」都唔順

上述是SF 2 . Zero 2

仲有 唔可以setting L/R 是三拳同按、 輕重拳同按
所以用蘇聯佬、T hawk 要按三拳
或者SF3.3 輕拳腳同按(投擲)較麻煩

再試SF 1 一如所料慘不忍睹,街機「chok 細圓 / Z升」出昇龍
用analog 勉強出到 ,10次3次得(用方向鍵算罷啦)

(更新) 駁電視mode 轉用pro 手掣,
「十字鈕」好chok , SF2 / zero 2 連出十次昇龍拳都得
Analog 依然唔得
SF 1, 十字鈕仍難chok
Sf3.3 一般blocking , 十字鈕冇問題

結論: 買switch 在街玩街霸 ,消閒還好,
但有心上網打,用返joystick 啦

此篇文章於 05-29-18 08:44 AM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 10:41 PM   #281
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
呢隻買 download 版好似著數 d, 得閒開黎打兩鋪
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 10:59 PM   #282
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 1515 查看文章
相比SF 2 (switch 版)較易出招(另有touch 一鍵出招)
今次30周年版, Joycon 出招唔算順 (joycon冇拆開)

我試的是SF2, SFZ2

再試SF 1 一如所料慘不忍睹,街機「chok 細圓 / Z升」出昇龍
用analogue 勉強出到 ,10次3次得(用方向鍵算罷啦)

一如所料SF1 chok招冇優化 咁未必入手了
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 12:46 AM   #283
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我記得當年玩番街機SF1,
係10次先有一次出到波。

舊 05-29-18, 02:13 AM   #284
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
一招升龍死人
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 10:15 AM   #285
wing
格鬥低手

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我都係差唔多....我D同學識出, 但我試極都出唔到

舊 05-29-18, 10:17 AM   #286
wing
格鬥低手

引用:
作者: yuhon 查看文章
一招升龍死人
要不斷出昇.....其實後尾果版sagat出波又快, 而且攻擊力仲勁過波動拳, 唔識出昇係死硬.

舊 05-29-18, 11:28 AM   #287
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章

字數字數
好...跌到2百蚊可以入隻收藏下...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 11:29 AM   #288
wing
格鬥低手

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
好...跌到2百蚊可以入隻收藏下...
ps4版頭批碟送usf4, 應該唔會跌得好勁.

ns版就...............

舊 05-29-18, 11:31 AM   #289
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1515 查看文章

上述是SF 2 . Zero 2

仲有 唔可以setting L/R 是三拳同按、 輕重拳同按
所以用蘇聯佬、T hawk 要按三拳
或者SF3.3 輕拳腳同按(投擲)較麻煩

用analog 勉強出到 ,10次3次得(用方向鍵算罷啦)

(更新) 駁電視mode 轉用pro 手掣,
「十字鈕」好chok , SF2 / zero 2 連出十次昇龍拳都得
Analog 依然唔得
SF 1, 十字鈕仍難chok
Sf3.3 一般blocking , 十字鈕冇問題

我既結論係...switch係街和返工玩下.
認真mode一定係ps4+joystick去server挑機...
舊 05-29-18, 11:32 AM   #290
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
呢隻買 download 版好似著數 d, 得閒開黎打兩鋪
我咪就係咁...呢d game正路都係玩幾局...好難長玩...
唔想下下入碟..
不過首批都有sf4 code送既~
舊 05-29-18, 11:33 AM   #291
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
ps4版頭批碟送usf4, 應該唔會跌得好勁.

ns版就...............
ns版應該好難跌...出左名二手搵笨..
ps4版或者可以入多隻碟版收藏賣sf4 code...
舊 05-29-18, 11:36 AM   #292
charcsc2000
J神哥

引用:
我都係差唔多....我D同學識出, 但我試極都出唔到
仲有沒command list睇下??
我記得sf1出招好難...個個好似蘇聯佬咁出招....
舊 05-29-18, 11:40 AM   #293
wing
格鬥低手

引用:
我咪就係咁...呢d game正路都係玩幾局...好難長玩...
有online就唔只玩幾局喇, 我有班玩開sf5的老鬼friend都一早訂哂, 諗住玩番2x, 3.3同z3

早幾年我有玩ggpo, 其實2x玩online係幾好玩的..... 如果唔係一街豪鬼的話.

舊 05-29-18, 11:42 AM   #294
wing
格鬥低手

引用:
仲有沒command list睇下??
我記得sf1出招好難...個個好似蘇聯佬咁出招....
3大絶招個出招法冇變, 只不過指令輸入要求嚴格, sf1本身個輸入又唔完善....真係睇手勢了.

當年打街機sf1我都出唔到, 冇計.

舊 05-29-18, 11:44 AM   #295
wing
格鬥低手

引用:
ps4版或者可以入多隻碟版收藏賣sf4 code...

賣俾 #268樓

舊 05-29-18, 11:47 AM   #296
charcsc2000
J神哥

引用:
賣俾 #268樓
睇下價錢先...如果賣到100...咁隻game本身不用200蚊...都ok既..
但我想入switch版..係床頭或出街玩..

問緊sony hk究竟幾時有sf4 code發放...成日都例遲..
舊 05-29-18, 11:48 AM   #297
charcsc2000
J神哥

引用:
有online就唔只玩幾局喇, 我有班玩開sf5的老鬼friend都一早訂哂, 諗住玩番2x, 3.3同z3

早幾年我有玩ggpo, 其實2x玩online係幾好玩的..... 如果唔係一街豪鬼的話.
呢d game玩到1小時我就極限...要轉下game嘛...
其實純粹貪佢不用入碟...
舊 05-29-18, 11:49 AM   #298
charcsc2000
J神哥

引用:
3大絶招個出招法冇變, 只不過指令輸入要求嚴格, sf1本身個輸入又唔完善....真係睇手勢了.

當年打街機sf1我都出唔到, 冇計.
唔知隻game本身有沒command list睇下...
舊 05-29-18, 11:56 AM   #299
wing
格鬥低手

引用:
唔知隻game本身有沒command list睇下...
冇理由冇....

舊 05-29-18, 11:58 AM   #300
wing
格鬥低手

引用:

問緊sony hk究竟幾時有sf4 code發放...成日都例遲..

聽講係怕有D人即刻食左個code然後refund, 所以呢D code一定會遲過可以refund的期限之後先至派喎.

香港消費者冇refund權利, 照計呢.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版