Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-18, 04:19 PM   #851
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
故事 地圖呢D之前講過N次 唔再講啦

隻GAME 個戰鬥 玩得多都明白D其實好局限
DRIVER COMBO 起手式少 來來去去都係咁連
BLADE COMBO 堆追加EFFECT 我打到爆機都用唔到幾次
來來去去打咩怪個打法都係一樣

重點 地圖上既敵人根本太弱 尤其隻GAME火力冇上限衰減 D怪未SHOW到自己D戰力已經死左

我其實冇玩好耐了 如果有野改善既請插
佢其實有火力上限....出完紅波, 如果再出紅波條線...會攻力減弱左...
不過沒人care呢樣...
反正係咪都連鎖爆球....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 05:23 PM   #852
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
以下是我在switch 既top5遊戲時間
Splatoon 2: 395hours 有一半時間係儲裝備
神劍2: 130 hours 有一半時間找東西 (人物、怪獸、路)
Zelda: 105hours 有一半時間去左爬山
MARIO kart 8: 20 hours
MARIO odyssey: 15 hours

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 05:49 PM   #853
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
隻GAME 個戰鬥 玩得多都明白D其實好局限
DRIVER COMBO 起手式少 來來去去都係咁連
BLADE COMBO 堆追加EFFECT 我打到爆機都用唔到幾次
來來去去打咩怪個打法都係一樣
呢樣係真,算係果種難上手但熟左手反而會覺得單調既系統
(雖然部分對到口味既玩家利用兩邊裝備show左好多唔同玩法,
但係呢隻game太多野farm唔係個個有心機準備…)

希望DLC劇情個雙人切換模式可以比到d新鮮感
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 07:51 PM   #854
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
唔知呢...應該會remake既....但有排等..
要等Xenoblade X switch版出左先,
仲要唔知係咪要讓位俾New原創ARPG,XB3同XBX2,
加上傳聞Xenosaga同Xenogear remake,
又要分team支援新Zelda同新魷魚開發,
XB1 Remake隨時三五年後...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 08:17 PM   #855
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
Splatoon 2: 395hours 有一半時間係儲裝備
神劍2: 130 hours 有一半時間找東西 (人物、怪獸、路)

利申:打手
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 08:26 PM   #856
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820

呢隻驚對我已經冇乜野可以傾

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 08:30 PM   #857
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: fortel 查看文章

利申:打手
玩Splatoon啦,咁你自然唔會有咁多時間擺落神劍。

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
舊 07-10-18, 08:35 PM   #858
fortel
Game Master

引用:
玩Splatoon啦,咁你自然唔會有咁多時間擺落神劍。

我都係慣左打單機GAME,打Splatoon 呢類戰對GAME我會好在意輸贏,玩得好辛苦

上面過千個鐘位師兄係唔係已經COOV刷到全部SS晒?
舊 07-10-18, 08:37 PM   #859
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
其實仲有好多因素,例如九月神劍DLC既銷量,其他廠商陸續出既冷飯JRPG。

舊 07-10-18, 08:45 PM   #860
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
我都係慣左打單機GAME,打Splatoon 呢類戰對GAME我會好在意輸贏,玩得好辛苦

coov唔知係乜
除左虎心相全10都應該搞晒
最快6秒一場競技場比比鼠,load得出黎開埋3個箱,1分鐘大概都係得2場
從4664開始,照數計要6500場+-,50粒鐘
就咁睇時間可能唔係好誇張,但個過程真係~而家都係邊日諗起就打10幾場,有生之年慢慢黎
黃金國前大概冇問題

舊 07-10-18, 08:55 PM   #861
fortel
Game Master

引用:
作者: Kello820 查看文章
coov唔知係乜
最快6秒一場競技場比比鼠,load得出黎開埋3個箱,1分鐘大概都係得2場
就咁睇時間可能唔係好誇張,但個過程真係~而家都係邊日諗起就打10幾場,有生之年慢慢黎
黃金國前大概冇問題
虎心相全10真係有生之年系列
舊 07-11-18, 12:04 PM   #862
charcsc2000
J神哥

引用:
沒咩所謂啦...一隻XB2都夠玩幾百小時...唔怕等..

Zelda和魷魚應該不會出新啦....老任好似講左一新機配一新GAME....
反而我期待佢將舊ZELDA REMAKE或REMASTER移植...
舊 07-11-18, 12:04 PM   #863
charcsc2000
J神哥

引用:

和我差唔多..
SWITCH主玩老任GAME...
舊 07-11-18, 12:07 PM   #864
charcsc2000
J神哥

引用:

我自己就係用COOV刷S...但COOV係始終有少少問題...有時會自己停...

全SS級不敢唸...
其實有D神劍係沒用...4星黑臉仲勁..
勁的5星神劍來來去去都係果幾隻...所以不用全SS...
舊 07-11-18, 12:10 PM   #865
charcsc2000
J神哥

引用:
coov唔知係乜
黃金國前大概冇問題
抽完全部神劍仲要升心相???
其實有咩用??
舊 07-11-18, 12:57 PM   #866
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
其實有咩用??
開個別神劍quest同提升神劍能力。
舊 07-11-18, 01:23 PM   #867
Kello820
Crazy Gamer

引用:
其實有咩用??
增加blade combo傷害,每項心相對應兩種屬性
高難度challege心相冇10,除左個別幾隻根本唔洗指意打999999

不過又反過黎講,虎得果3隻blade,而且花jd個情況係唔係都999999,所以佢全10比起其他人係屬於超唔抵

舊 07-11-18, 04:16 PM   #868
charcsc2000
J神哥

引用:
開個別神劍quest同提升神劍能力。
引用:
增加blade combo傷害,每項心相對應兩種屬性
高難度challege心相冇10,除左個別幾隻根本唔洗指意打999999

不過又反過黎講,虎得果3隻blade,而且花jd個情況係唔係都999999,所以佢全10比起其他人係屬於超唔抵
即點???
唔明...
如光女主為例, 是否升正義10, 輸出個數字係勁過正義5????
總之全部人心相10就得???
舊 07-11-18, 08:05 PM   #869
Kello820
Crazy Gamer

引用:
即點???
唔明...
如光女主為例, 是否升正義10, 輸出個數字係勁過正義5????
總之全部人心相10就得???
係,你隻blade本身乜屬性,就對應返相應既心相
光闇屬性都係正義冇錯

全部人10當然係最好,不過有冇呢個需要自己衡量返,畢竟真係幾花時間
裏環同呢D都係面向高難度先真正有需要,普通1周目story或者只玩easy/normal challege既可以無視

舊 07-11-18, 08:41 PM   #870
charcsc2000
J神哥

引用:
係,你隻blade本身乜屬性,就對應返相應既心相
光闇屬性都係正義冇錯

全部人10當然係最好,不過有冇呢個需要自己衡量返,畢竟真係幾花時間
裏環同呢D都係面向高難度先真正有需要,普通1周目story或者只玩easy/normal challege既可以無視
好,thx ching,明白,咁我等二周目先攪呢d~
舊 07-12-18, 11:10 AM   #871
fortel
Game Master

http://shop.kotobukiya.co.jp/shop/g/g4934054106783/
2018年11月
舊 07-12-18, 11:25 AM   #872
MultiPASS
Crazy Gamer

唔知遲下會唔會出「海蛇」、「黑塞壬」(第二部黃金之國滅專用機)同「刧波」呢?
舊 07-12-18, 12:04 PM   #873
charcsc2000
J神哥

引用:
唔知遲下會唔會出「海蛇」、「黑塞壬」(第二部黃金之國滅專用機)同「刧波」呢?
出尼亞好過啦..好多人期待緊...
舊 07-12-18, 01:06 PM   #874
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
出尼亞好過啦..好多人期待緊...
Blade形態+1
舊 07-12-18, 01:08 PM   #875
HM

註冊日期: May 2007
game入面有得用你話幾好呢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 03:42 AM

手機版 | APP版