Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-13-15, 08:11 AM   #1076
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Halloween Pack 2015!!
慢慢睇
http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One...n+costume+2015
http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One...%202015&Page=2

另外我今日起我有PS+,當然今日開始會日日Online了 (PS4)

舊 10-13-15, 09:33 AM   #1077
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
慢慢睇
http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One...n+costume+2015
http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One...%202015&Page=2

另外我今日起我有PS+,當然今日開始會日日Online了 (PS4)
比sf 4果set靚9條街. capcom仲想繼續賣衫的話, 真係應該向tecmo學習下

舊 10-13-15, 09:58 AM   #1078
jk5
Insane Gamer
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
慢慢睇

好!又比錢!

請問PS3 與PS4 不同SERVER, RIGHT?
(PS4 維修中,整咗成個星期,都未有消息! )

Online見!

JK

舊 10-13-15, 09:59 AM   #1079
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wing 查看文章
比sf 4果set靚9條街. capcom仲想繼續賣衫的話, 真係應該向tecmo學習下
你見到SF5 D女越黎越就知道佢地淨係D衫HEA賣啦

舊 10-13-15, 10:15 AM   #1080
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你見到SF5 D女越黎越就知道佢地淨係D衫HEA賣啦
都啱, Laura成個GEM樣但已經好過sf4新加果句四眼妹.

不過sf4果堆哈佬喂衫真係好趕客, 雖然好似話抽beta有免費但我諗都唔會多人有興趣要.

舊 10-13-15, 01:06 PM   #1081
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
除左雷道同艾因之外, 其他都好唔吸引....
霞同 PHASE-4 基本上唔差, 係衰在對耳仔...
又可以慳返 d 錢lu~
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 01:28 PM   #1082
Gambit

引用:
作者: wing 查看文章
講真~ SF5 d 衫我覺得都唔差,
只係 SF 人物既模組唔靚啫,
如果果堆衫用落 DOA 度, 一樣會靚 9條街
舊 10-13-15, 06:33 PM   #1083
ComeLOLoh

Fans設計:
http://www.gamecity.ne.jp/doa5/lastr...oween2015.html

此篇文章於 10-13-15 06:45 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 08:10 PM   #1084
DOA xA2raeL
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL

孫悟空黎喇!

此篇文章於 10-13-15 11:17 PM 被 DOA xA2raeL 編輯。
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-15, 12:46 AM   #1085
ComeLOLoh

我都遇到Bug! Kokoro無臉!

舊 10-14-15, 05:28 AM   #1086
ComeLOLoh

DLC出到上限了,PS3®版/Xbox360版『DOA5LR』再無得出DLC。
http://www.gamecity.ne.jp/doa5/lastr...fo_enddlc.html

PS3®版/Xbox360版『DOA5LR』DLC配信終了のお知らせ

先にご案内の通り、PS3版/Xbox360版『DOA5LR』のダウンロードコンテンツ追加について
調査・検討をすすめておりましたが、ハードウェアの仕様上、追加できるコンテンツ数の上限に達したため、本日配信の「みんなのハロウィンコスチューム 2015」をもちまして、新規ダウンロードコンテンツの配信を終了させていただくこととなりました。

お客様にはご迷惑をお掛けいたしますが、ご理解のほどお願い申し上げます。

舊 10-15-15, 10:36 PM   #1087
ComeLOLoh

開直播一下,DOA5LR PSN: Chun-li
"http://www.twitch.tv/run_away_kunoichi"
http://www.twitch.tv/run_away_kunoichi

舊 10-18-15, 11:01 PM   #1088
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

香港人連香港人都踢,
難怪找不到人打....a

我有比時間 lok lok1814 回應/解釋,
但佢一直冇解釋過...

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 12:14 AM   #1089
DOA xA2raeL
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
講開冇品 日本個akira "tasoryo-" 又係

同我玩咪算囉goldkey 好難遇到個好似我咁有品既玩家 仲要係香港人XD
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 12:39 AM   #1090
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
講開冇品 日本個akira "tasoryo-" 又係

同我玩咪算囉goldkey 好難遇到個好似我咁有品既玩家 仲要係香港人XD
夾好" lok lok1814 "打梗時,我先出到post,再加上第2句屈佢地是中國先得(迫佢地回應...) XDD
如果唔是一早又被踢....

又比你做沙包...

舊 10-19-15, 09:49 AM   #1091
神人ではない!新人だ

引用:
作者: kog 查看文章

香港人連香港人都踢,
難怪找不到人打....a

我有比時間 lok lok1814 回應/解釋,
但佢一直冇解釋過...
你班友勁到唔係人類既次元好難怪人…
不過觀戰都踢就神奇D

想問下有利F>OH攻勢係咪一定要下蹲避?

此篇文章於 10-19-15 09:53 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 10:05 AM   #1092
Gambit

其實比起開房困獸鬥, 我覺得隨機抽人,
對下唔同角色唔同打法打仲好玩~
(我絕對唔會承認 d 招好容易俾人睇穿既 XD)

琴晚打左一個鐘, 用日文拼音既人比較多,
16場都贏到 10場. 算係為港爭光吧

btw, ps plus 過期了, 可以專心準備 12月考試
(但又想練下霞姨同 Bass, 尤其是 Bass好多技都幾屈辱下, 影相一流)

此篇文章於 10-19-15 10:10 AM 被 Gambit 編輯。 原因: 追加內容
舊 10-19-15, 03:16 PM   #1093
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你班友勁到唔係人類既次元好難怪人…
不過觀戰都踢就神奇D

想問下有利F>OH攻勢係咪一定要下蹲避?
我每次都是先觀戰(睇佢地有冇lag和是否識打),再決定參與或離開,
踢其他國家都可以理解,但同國家又一入就踢,真唔知諗乜....a

對OH最好當然是投啦!

舊 10-19-15, 03:36 PM   #1094
神人ではない!新人だ

引用:
我每次都是先觀戰(睇佢地有冇lag和是否識打),再決定參與或離開,
踢其他國家都可以理解,但同國家又一入就踢,真唔知諗乜....a

對OH最好當然是投啦!
可能佢淨係想圍內打,早排P4U都有類似事件,不過當時好似係個版友入咗去無雙晒成房新手…

投可以直接截到OH?返去試先…

尋晚去試招,疾風爺招雷神再難D吖笨…

此篇文章於 10-19-15 03:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 03:47 PM   #1095
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: Gambit 查看文章
其實比起開房困獸鬥, 我覺得隨機抽人,
對下唔同角色唔同打法打仲好玩~
(我絕對唔會承認 d 招好容易俾人睇穿既 XD)

琴晚打左一個鐘, 用日文拼音既人比較多,
16場都贏到 10場. 算係為港爭光吧

btw, ps plus 過期了, 可以專心準備 12月考試
(但又想練下霞姨同 Bass, 尤其是 Bass好多技都幾屈辱下, 影相一流)
你指Rank? 當你打到咁上下,你會發覺高Rank來來去去都是用果幾隻,
冷門果d比打Lobby更難預見....

打Rank d人會認真d和節奏快d,
Lobby可能不計分,勁人都會用第3/4線角色玩.

始終日本人最多,條線也最穩定.

舊 10-19-15, 04:51 PM   #1096
fiohk

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
好熱鬧喎!

舊 10-19-15, 05:15 PM   #1097
Gambit

引用:

對OH最好當然是投啦!
作為一個渣仔, 我會咁諗啦~

就好似自己啱啱學緊打波,(LR 同 F ?) 突然間有條友走入球場話想睇下,
又唔知佢係乜水, 排名又高, 就算佢真係乜都唔做(PS4可以錄片放上網, 又可以直播嘛, 唔排除呢個可能性)
作為渣仔唔多唔少都會緊張既
況且如果有人睇住, 始終玩得無咁放

再舉多個例子~
同朋友兩個人喺架電梯裏面, 無第三者在場時可以講乜都得,
商業機密又得, 粗口又得, 開黃腔又得, 幾賤既野都得,
但當有其他人時點都會收儉左, 無咁放既,
可能人地既感受都係咁囉~

其實我又覺得雖然大家都係香港人, 但未必會一定啱玩,
德國隊fans 同 巴西隊 fans 都可以玩唔埋啦~ (唔識足球求其舉例, 不用太認真)
平常心啦~~
舊 10-19-15, 05:43 PM   #1098
fiohk

Lightbulb

引用:
作者: Gambit 查看文章
作為一個渣仔, 我會咁諗啦~

就好似自己啱啱學緊打波,(LR 同 F ?) 突然間有條友走入球場話想睇下,
又唔知佢係乜水, 排名又高, 就算佢真係乜都唔做(PS4可以錄片放上網, 又可以直播嘛, 唔排除呢個可能性)
作為渣仔唔多唔少都會緊張既
況且如果有人睇住, 始終玩得無咁放

再舉多個例子~
同朋友兩個人喺架電梯裏面, 無第三者在場時可以講乜都得,
商業機密又得, 粗口又得, 開黃腔又得, 幾賤既野都得,
但當有其他人時點都會收儉左, 無咁放既,
可能人地既感受都係咁囉~

其實我又覺得雖然大家都係香港人, 但未必會一定啱玩,
德國隊fans 同 巴西隊 fans 都可以玩唔埋啦~ (唔識足球求其舉例, 不用太認真)
平常心啦~~

同多啲勁人打先會進步嘛

而且"正常嘅高人"遇到低手,會用啲唔熟嘅角色玩,一來自己可以練,二來一面倒咁贏都唔好玩啦。

舊 10-19-15, 05:46 PM   #1099
fiohk

引用:

對OH最好當然是投啦!

如果唔想外人入咪開私家房囉,唔夠打踢人走,我覺得好無品。

舊 10-19-15, 05:50 PM   #1100
fiohk

日本人呢,唔夠打就成班出晒去吹水,衰格嘅就踢你走,不過佢地會賴你lag

鬼佬呢,唔夠打佢地會一路打,打贏你為止,之後就即走或踢你走,再private message個粗口俾你!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 11:28 PM

手機版 | APP版