Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-22-04, 09:32 AM   #1
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
晒相問題

用數碼機影相
晒出0黎點先可以有埋D日期顯示??
THX~~~

舊 12-22-04, 01:39 PM   #2
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
你部相機有冇依個功能? (其實好多數碼機都冇)

冇的話用 Photoshop 之類, 後製時 key 上去, 之後先拎去曬囉 (不過幾煩o下 )
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-04, 11:34 PM   #3
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KKH
你部相機有冇依個功能? (其實好多數碼機都冇)

冇的話用 Photoshop 之類, 後製時 key 上去, 之後先拎去曬囉 (不過幾煩o下 )
我都唔知有無
我部機係a80 0黎
(買番0黎咁耐都未睇晒本說明書 )

舊 12-23-04, 12:03 AM   #4
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

如果你用 DirectPrint, PicBridge 之類直接駁 printer 列印, A80 應該可以 print 日期.

不過曬相呢, 我想要後製加上日期, 才可以拿去曬相鋪...

有沒有 A80 機主來確認一下?
舊 12-23-04, 09:48 AM   #5
危險人物
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
我想問下係咪可以燒隻碟出黎拎去哂相鋪哂都得架??
危險人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-04, 11:30 AM   #6
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

當然可以

(我覺得交低隻一蚊o既 CD 俾曬相鋪, 絕對安心過交低張幾百蚊o既 memory card 俾佢 )
舊 12-23-04, 12:37 PM   #7
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
當然可以

(我覺得交低隻一蚊o既 CD 俾曬相鋪, 絕對安心過交低張幾百蚊o既 memory card 俾佢 )
而家好多晒相舖唔同人客Keep卡, 抄完就即時俾返張卡個客...

Rice

舊 12-23-04, 01:33 PM   #8
WKF~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: riceking
而家好多晒相舖唔同人客Keep卡, 抄完就即時俾返張卡個客...

Rice
我去開果間張卡不會經店員手,佢放左6部機係度比你自己搞掂,唔識問下佢就OK
WKF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-04, 09:54 AM   #9
危險人物
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
當然可以

icic~
唔該哂~
危險人物 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
晒相問題 DC 97 照相館 3 04-17-04 10:28 PM

現在的時間是 01:02 AM

手機版 | APP版