Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
學術文化綜合研討區>黃易系列小說討論區
管家婆 11:38 AM 08-03-04
作者: GUSTAV:
教主又未免誇左少少~

我諗兩期左右啦
黃生都唔敢咁過份既...

不過你講d野真係我心聲
寫燕飛個段咁既nt戀我都已唔係好鐘意再加段小白雁就....唉
你逐期逐期睇唔覺咋,我一氣由30睇番到35就好覺,你自己試下用筆mark低頁數就知俾黃生呃去幾多稿費
岸邊露伴 06:27 PM 08-03-04
作者: 管家婆:
你逐期逐期睇唔覺咋,我一氣由30睇番到35就好覺,你自己試下用筆mark低頁數就知俾黃生呃去幾多稿費
黃生呃番自己稿費…? a
GUSTAV 06:43 PM 08-03-04
原來我比黃生用幻覺呃左

多謝教主指點迷津
Zaku 10:36 AM 08-04-04
T.K. = 管家婆?? a
T.K. 10:52 AM 08-04-04
[off]我只係幫我妹快d到1499[/off]
講番黃生d小說,成日有d詞語使用頻度非常高
大唐>>計將安出,上兵伐謀
邊荒>>唉!
尤其個唉,見到真係頂唔順/\
Zaku 11:01 AM 08-04-04
作者: T.K.:
邊荒>>唉!
咁都留意到?!!

「唉」真係咁難頂?? a
T.K. 11:18 AM 08-04-04
而家睇緊武俠小說呀,d男主角經常成個婆娘咁唉聲嘆氣,咩鬼俠氣都無晒\
岸邊露伴 09:26 PM 08-04-04
作者: T.K.:
[off]我只係幫我妹快d到1499[/off]
邊荒>>唉!
仲有…
尋秦>>虛委與蛇
Zaku 09:36 PM 08-04-04
作者: 岸邊露伴:
仲有…
尋秦>>虛委與蛇
<-- 番睇中...
我又唔覺喎~
亍 ◣ 09:55 PM 08-04-04
幾乎本本都有的:氣機牽引
Wtak 10:03 PM 08-04-04
作者: jaVaj ◣:
>>
  這威震天下的魔師晉入前所未有的超凡人聖境界裏,把天地字宙的能量以已體作媒
介,長江大河般源源不絕透過覆雨劍送入浪翻雲的經脈裏。
  只要浪翻雲一下支持不住,那非凡體可抗禦澎湃驚人的力量將可把他炸成粉末,不
留丁點痕跡。
  海納百川,有容乃大。
  沒有人可擋得住這驚天地泣鬼神的進擊。
  即使浪翻雲也沒有能力辦到。
  但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉。

呢兩句真係矛盾得要命.....
亍 ◣ 10:13 PM 08-04-04
作者: 孤影:
>>
  這威震天下的魔師晉入前所未有的超凡人聖境界裏,把天地字宙的能量以已體作媒
介,長江大河般源源不絕透過覆雨劍送入浪翻雲的經脈裏。
  只要浪翻雲一下支持不住,那非凡體可抗禦澎湃驚人的力量將可把他炸成粉末,不
留丁點痕跡。
  海納百川,有容乃大。
  沒有人可擋得住這驚天地泣鬼神的進擊。
  即使浪翻雲也沒有能力辦到。
  但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉。

呢兩句真係矛盾得要命.....

>>即使浪翻雲也沒有能力辦到。

只是指冇人可以硬接呢招

>>但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉

呢個係指佢能化剛為柔...將自己化成一個能吸收能源的xx

所以佢成功了
Wtak 10:17 PM 08-04-04
>>即使浪翻雲也沒有能力辦到。

只是指冇人可以硬接呢招

>>但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉

呢個係指佢能化剛為柔...將自己化成一個能吸收能源的xx

所以佢成功了
佢話連浪翻雲都接唔住,但最後浪翻雲咪又係接住左.....
亍 ◣ 10:20 PM 08-04-04
作者: 孤影:
佢話連浪翻雲都接唔住,但最後浪翻雲咪又係接住左.....

因為浪翻雲唔係硬食,係柔食
仲要食到飽飽~~

p.sss
佢想講的應該係指即使浪翻雲要硬食呢一野都未必得
T.K. 11:10 AM 08-05-04
呢個又係,不過氣機牽引已係黃易打鬥既基本規則\
Leong 01:49 PM 08-05-04
黃易好等錢使呀, 昨日居然一次出大唐修訂版第四第五期, 我原本諗住佢一個月兩本先買, 因為我原本已經有齊全套, 依家令到我唔知繼續買好
Zaku 03:04 PM 08-05-04
作者: Leong:
黃易好等錢使呀, 昨日居然一次出大唐修訂版第四第五期, 我原本諗住佢一個月兩本先買, 因為我原本已經有齊全套, 依家令到我唔知繼續買好
咁新版頭幾期有冇買??
好想知係咪只係完全搬字過字??
管家婆 03:17 PM 08-05-04
修訂版點都有執過下?
Dor 03:26 PM 08-05-04
虎\雄軀一震
虎目含淚

人地都要養家.....
再講唔襯電視劇仲播緊既時間賺一筆仲等幾時
Zaku 03:28 PM 08-05-04
修訂版點都有執過下?
唔好唔記得喎~
之前寫完大唐有幾個月空擋... 先至將尋秦係咁意執過下~
而家邊荒仲寫緊.... 我覺得九成機會係冇執過
亍 ◣ 11:15 PM 08-05-04

唔係等錢使,因為毛線版只得40大集...佢唔出咁快就追唔到電視劇架啦
suger_ohkawa 05:40 PM 08-08-04
不知是遺憾還是慶幸,我連一集大唐雙蛇傳的無記版沒看過......
但我看過都市日報的簡介,覺得它只是一套給師奶或OL或小妹妹看的泡沫劇而己......
Gashapon™ 06:46 PM 08-08-04
乜出得咁快 我連第三都未買
Zaku 10:05 PM 08-08-04
作者: chs991419:
乜出得咁快 我連第三都未買
第六期都好似出埋~

可能真係想電視劇收檔前出晒 20 期~
豐臣 01:29 AM 08-09-04
我想問下
大唐入面
邪帝向雨田係咪唔歸入兩派六道ga~
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面