Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-16, 09:16 AM   #176
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
dllm,唔係化,咁q垃圾
我睇返人地寫既update log,熟練度係舒緩左ga,飛刀仔要求少左一半,不過佢喺其他地方又玩x你咋嘛
睇個衰樣都係見到有批人飛咁快白金左,超出預期,於是搞坨咁既野出黎再hold住d仲玩緊既"真愛玩家"la
呢d營運我服,唔支持唔得

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 09:29 AM   #177
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: Kello820 查看文章
dllm,唔係化,咁q垃圾
我睇返人地寫既update log,熟練度係舒緩左ga,飛刀仔要求少左一半,不過佢喺其他地方又玩x你咋嘛
睇個衰樣都係見到有批人飛咁快白金左,超出預期,於是搞坨咁既野出黎再hold住d仲玩緊既"真愛玩家"la
呢d營運我服,唔支持唔得
呢下真係sad,你之前講SAO遲玩有著,佢冇耐就玩野cut晒d可以有利玩家白金的卦機action。(連射擊刷友好/熟練/快速秒boss...)

我明日刷埋剩返2-3位囡囡友好度就白金封game好了,之後轉會等GGen算..(望佢真大update會唔會有所改善,至少都要解左Level cap先再考慮再打...)
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 09:36 AM   #178
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
真係好彩佢個UPDATE係連同新版圖一齊,如果係幾十MB既更新真係分分鐘封唔切

舊 11-18-16, 10:03 AM   #179
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
呢下真係sad,你之前講SAO遲玩有著,佢冇耐就玩野cut晒d可以有利玩家白金的卦機action。(連射擊刷友好/熟練/快速秒boss...)

我明日刷埋剩返2-3位囡囡友好度就白金封game好了,之後轉會等GGen算..(望佢真大update會唔會有所改善,至少都要解左Level cap先再考慮再打...)
呢次真係估佢唔到,照正路都係越黎越易,所以我服
UPDATE會封BUG我都預左,但同時應該會有相應既回報取個平衡先係,咁先鼓勵到玩家湧躍支持UPDATE,點知佢唔係

FF15岩岩見到已經有人拎到偷跑玩緊,突然令我放棄左做第一批玩家
WOFF正好又前晚白金左,琴日掃完尾
我決定今日開始肝刀劍,用兩星期白Q左佢再等大更同季票算.另外lv70呢個limit我真係覺得好樣衰

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
真係好彩佢個UPDATE係連同新版圖一齊,如果係幾十MB既更新真係分分鐘封唔切
玩其他GAME果陣都要留意,有時玩玩下其他background會偷偷dl其他game既patch順便幫你install埋,到時真係多得佢唔少

舊 11-18-16, 10:17 AM   #180
神人ではない!新人だ

引用:
玩其他GAME果陣都要留意,有時玩玩下其他background會偷偷dl其他game既patch順便幫你install埋,到時真係多得佢唔少
PS4好似剷GAME重裝都係最新VER?
諗諗下真係想佢初一在下十五,去返1.00玩埋D封印BUG…

舊 11-18-16, 10:19 AM   #181
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
呢次真係估佢唔到,照正路都係越黎越易,所以我服
UPDATE會封BUG我都預左,但同時應該會有相應既回報取個平衡先係,咁先鼓勵到玩家湧躍支持UPDATE,點知佢唔係

其實主機系統設了不要自動更新後仲會唔會突然幫你更新?

引用:
刪game 拔線下插碟 是1.0

但你save是高階save
低階遊戲 9成讀唔番

這次封掛機我覺得合理和正常(雖然我討厭)

但攻擊跌75% 想點

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-18-16 10:22 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 10:28 AM   #182
Kello820
Crazy Gamer

引用:
disc版剷晒隻game堆installed data再放碟就一定係1.00
dl版既話冇計,re-dl時強制安裝最新patch,點剷都冇用

重點始終係如果你一直玩開1.01,咁1.00會讀唔返你個save
如果要堅持唔update而又唔想重玩,只有想辦法停留1.01一擇

舊 11-18-16, 10:28 AM   #183
神人ではない!新人だ

引用:
作者: pet3 查看文章

刪game 拔線下插碟 是1.0

但你save是高階save
低階遊戲 9成讀唔番

這次封掛機我覺得合理和正常(雖然我討厭)

但攻擊跌75% 想點
在下LV5
重頭玩不痛不癢

舊 11-18-16, 10:37 AM   #184
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我都一直關自動更新,但都係會
game patch有分強制和非強制推送,強制果d只要你online中,就會不定時執行.我中過兩次招

降攻擊都唔算乜,最多係打得耐D
敵人打你既傷害一樣被降低,唔會好似之前咁幾秒死,邏輯上算係取左個平衡

但我最理解不能既係,點解1.04改到可以幫boss上buff同heal
buff太勁只要削效果就夠啦,點解仲要玩d咁既野

舊 11-18-16, 10:40 AM   #185
Kello820
Crazy Gamer

引用:
在下LV5
重頭玩不痛不癢
咁唔洗諗
我白金左個frd都同我強推1.00
佢話有個bug,敵人lv突破上限之後會變返lv1,包括hnm都有效

只可惜我係dl版同唔搵人玩online會死果種人,如果唔係我都1.00

舊 11-18-16, 10:47 AM   #186
pet3
The One

引用:
我都一直關自動更新,但都係會
game patch有分強制和非強制推送,強制果d只要你online中,就會不定時執行.我中過兩次招

降攻擊都唔算乜,最多係打得耐D
敵人打你既傷害一樣被降低,唔會好似之前咁幾秒死,邏輯上算係取左個平衡

但我最理解不能既係,點解1.04改到可以幫boss上buff同heal
buff太勁只要削效果就夠啦,點解仲要玩d咁既野
咁等遊雲大大 給我材料後
我只好玩拔線

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-18-16, 10:50 AM   #187
Kello820
Crazy Gamer

引用:
咁等遊雲大大 給我材料後
我只好玩拔線
其實遊雲大大係唔係玩日文版
如果係,你地而家應該陰陽相隔

不過唔怕,我而家逼住中文版1.01開坑,搵左人比野我
聽講係全部可以交易既素材9999粒同滿錢.如果你兩個真係連唔到到時你可以搵我,我順手

舊 11-18-16, 11:09 AM   #188
神人ではない!新人だ

引用:
呢個尋晚實驗咗,你們OFF咗自動更新,你開GAME佢一樣會幫你開DL更新。
CANCEL咗個DL,你再開GAME佢又會開返。
唯一辦法係由佢開不過PAUSE咗個DL佢…

舊 11-18-16, 11:11 AM   #189
pet3
The One

引用:
呢個尋晚實驗咗,你們OFF咗自動更新,你開GAME佢一樣會幫你開DL更新。
CANCEL咗個DL,你再開GAME佢又會開返。
唯一辦法係由佢開不過PAUSE咗個DL佢…
佢係我掛緊機果是更新就出事了

不過我開住隻game佢應該更新唔到
之後刪掉更新檔 再按暫停應該得

FGO 目標預算
舊 11-18-16, 01:24 PM   #190
pet3
The One

引用:

聽講係全部可以交易既素材9999粒同滿錢.如果你兩個真係連唔到到時你可以搵我,我順手
佢是中文日文都有

這集一直看到別人說什麼一刀秒天秒地秒遊戲

是指超多oss連技 ?

這集無得oss記錄要下下自己連?

FGO 目標預算
舊 11-18-16, 01:47 PM   #191
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
個更新好正常wo 之前solo越40lv打都係秒先唔正常。。。
白金唔白金有乜所謂 。。。
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 02:02 PM   #192
神人ではない!新人だ

咁最終都會更新既,打完STORY打算打ONLINE咪更囉
點睇都係淨係會打得辛苦咗更黎做咩

你話個更新係D SKILL平衡D,D太勁既弱返D,D冇用既強返D,好感度唔駛禁室培育都快升既…
咁在下就唔介意辛苦D都更新下吖

此篇文章於 11-18-16 02:08 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 02:31 PM   #193
man05
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
而家中文版都係1.04version?
man05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 03:23 PM   #194
kanone
Game Master

引用:
作者: man05 查看文章
而家中文版都係1.04version?
1.01.........
舊 11-18-16, 03:25 PM   #195
遊雲gspirit
Game Master

引用:
佢是中文日文都有

這集一直看到別人說什麼一刀秒天秒地秒遊戲

是指超多oss連技 ?

這集無得oss記錄要下下自己連?
一刀秒天秒地 = 多數開晒buff再ossn後秒boss,我都試過2連oss秒邪神,唔難。

oss唔洗記錄,今集雖然冇記錄oss但就咁連招易過上次好多...
舊 11-18-16, 03:26 PM   #196
kanone
Game Master

甘執著白金推介買imas vr 睇100次就白金 wwww
舊 11-18-16, 03:37 PM   #197
遊雲gspirit
Game Master

引用:

PS4我中文版的 / PSV就日+中(買來方便洗野用)

可以交易的素材的係爭最難出的 ''爬蟲類的雙眼'',有的話話我知 xd,要1粒就夠 (等中日同version時自己再洗),普通素材其他都洗到8-9千(夠普通強化武器/完quest用)。
舊 11-18-16, 03:38 PM   #198
神人ではない!新人だ

STR值唔關攻擊力事,咁其實要黎做咩架?

舊 11-18-16, 03:44 PM   #199
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
作者: kanone 查看文章
甘執著白金推介買imas vr 睇100次就白金 wwww

imas vr邊有白金
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-16, 03:55 PM   #200
pet3
The One

引用:
STR值唔關攻擊力事,咁其實要黎做咩架?
看到別人的圖
表面攻擊力

更新前 800
更新後 210

雖然比佢呃左一早買DLC合包

但我白金之前不會更新的

之後dlc純看故事好了(如果有杯就........)

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 02:28 AM

手機版 | APP版