Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-17, 04:30 PM   #176
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: rubyyu 查看文章
謝謝,我知吖,琴日2點SSP都買唔到
咪諗住問下幾時番新貨

Sent from my iPhone using Gaforum
8號下批貨 , 典型SONY派貨形式~
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:34 PM   #177
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
其實白金我都有跟下,如果鍾意隻GAME就梗係想白金佢啦...不過已家咁多GAME,又手機GAMES,冇可能白金得切.....所以最緊要都係ENJOY隻GAME...

講開LAST OF US既MP,點可能白金唔到,你只要玩就一定有,真奇怪,佢平時白金開咩GAME架....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:37 PM   #178
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: GP03D 查看文章
其實白金我都有跟下,如果鍾意隻GAME就梗係想白金佢啦...不過已家咁多GAME,又手機GAMES,冇可能白金得切.....所以最緊要都係ENJOY隻GAME...

講開LAST OF US既MP,點可能白金唔到,你只要玩就一定有,真奇怪,佢平時白金開咩GAME架....
LAST OF US既MP其實都幾難玩, 我果時爆左故事同dlc就試下mp, 明明已經唔算完全唔識玩, 但都係成日被人在背後秒殺, 多數都係突然死左都未知咩事.

舊 03-01-17, 04:37 PM   #179
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: whassupbun 查看文章
有個friend係咁, 打杯打上腦, 隻隻game都要白金
介紹佢玩The Last of Us, 佢見有MP mode驚白金唔到
我叫佢照玩啦, 正野黎架
跟住佢一玩就試左個MP先, 解左一個杯, 知自己白金唔到就冇玩, 仲好意思話我整花佢個獎杯profile
食屎啦以後唔介紹game比佢玩, 因為白金唔到而唔玩D必玩既經典, 佢自己既損失, 根本稱不上gamer

哩D另計啦, 如果佢真係比左機會隻game, 但都係唔岩玩, 咁當然有權放
依家批評緊D根本冇用心玩既人, 隻game所有野講解晒, 但佢自己唔留心, 所有野skip, 倒頭來唔識玩, 反指隻game唔好玩既人
即係我煮餐九大簋你食, 你剩係食伴碟果片莞茜, 然後同我講唔岩食, 我錯定你錯?
介紹佢玩The Last of Us, 佢見有MP mode驚白金唔到

我E個MP苦手都剩2weeks多就白金

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:38 PM   #180
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實呢,
我個人覺得打杯又好,打multi player又好,咩都好
始終係打機嗰個人嘅個人興趣,
百米養百客,唔可以因為觀點做法唔同就抨擊其他人嘅,
玩緊嗰個覺得有趣有價值咪得囉。

至於咩game好咩game廢就更加無得講,
每個人興趣習性都唔同,
我覺得無雙廢機戰廢日本廠不思進取廢,
囡囡games更加係一開機見到啲囡同把聲高八度,
已經即刻想啪碟添啦,
但係呢啲games係咪無市場價值呢?
只可以講唔係我坏茶唔啱我啫,
但係有好多人玩得好開心㗎喎。

所以,同自己價值觀有出入就批評嘅,咁同啲毛有咩分別?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:42 PM   #181
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:

因為佢唔鍾意玩MP, 唔夠人打, 除非啲MP杯有得搵人一齊幫手解, 否則佢就寧願全隻game唔玩
平時佢都係白金開單機game, 美系RPG, 賽車之類; 難玩/考技巧既唔玩, 例如MGRising/Dark Souls哩類, 佢避開晒
其實佢唔係玩唔到, 如果佢開左一隻game, 佢一定死都要白金左佢(TLOU除外), 就算點悶都好, 就算要不停刷幾耐都好, 佢都要白金, 所以其實係一種病態黎, 因為咁錯過左好多值得玩既game

我自己以前都打杯, 不過其實哩D野, 時間多過技巧, 你肯花時間就白金到, 依家就係冇咁多時間

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:44 PM   #182
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
因為佢唔鍾意玩MP, 唔夠人打, 除非啲MP杯有得搵人一齊幫手解, 否則佢就寧願全隻game唔玩
平時佢都係白金開單機game, 美系RPG, 賽車之類; 難玩/考技巧既唔玩, 例如MGRising/Dark Souls哩類, 佢避開晒
其實佢唔係玩唔到, 如果佢開左一隻game, 佢一定死都要白金左佢(TLOU除外), 就算點悶都好, 就算要不停刷幾耐都好, 佢都要白金, 所以其實係一種病態黎, 因為咁錯過左好多值得玩既game

我自己以前都打杯, 不過其實哩D野, 時間多過技巧, 你肯花時間就白金到, 依家就係冇咁多時間
照計賽車要白金應該都有D難度喎

舊 03-01-17, 04:50 PM   #183
whassupbun

引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實呢,

每個人興趣習性都唔同,
已經即刻想啪碟添啦,

我諗你睇錯重點, 又或者你比我地之後off topic講左打杯誤導左你
我批評既人係, 自己冇用心玩, 冇用心學, 之後將所有責任推卸落隻game既人
例如隻game明明有詳細教學, 你自己懶得睇, 就話唔識玩
例如隻game個劇本好好, 你自己skip晒對白skip晒cut scene, 就話人地冇故事
例如隻game個格鬥系統係好多變, 你自己冇鑽研, 只識出OOXX, 就話人地冇深度

引用:
作者: wing 查看文章
照計賽車要白金應該都有D難度喎
佢GT白金晒 只可以講佢手車有一手囉

舊 03-01-17, 04:59 PM   #184
holsety
http://www

但我真心覺得為白金打機本末倒置,只為show off 自己或強迫癥

舊 03-01-17, 05:14 PM   #185
GP03D

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:

LAST OF US你玩MP就有杯,就算不停死....只不過你唔好受姐....
我到已家都仲玩緊LOU既MP,真係好正

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 05:33 PM   #186
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
LAST OF US你玩MP就有杯,就算不停死....只不過你唔好受姐....
我到已家都仲玩緊LOU既MP,真係好正
TOU MP好似會有減你人口既任務做
你要捱到week12先得
有錯請更正,我都唔係咁記得

TOU既MP係好正,當年都玩左一排
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 06:07 PM   #187
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 天野 查看文章
TOU MP好似會有減你人口既任務做
你要捱到week12先得
有錯請更正,我都唔係咁記得

TOU既MP係好正,當年都玩左一排
對呀,各營地有兩個金盃解

我都有玩 超級正 ps3,ps4 都解左!

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 06:29 PM   #188
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
剛剛在觀塘
PS4 Horizon: Zero Dawn 發售中
一間 $468 , 另一間 498 普通版

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 03-01-17 06:34 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 06:51 PM   #189
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
講開白金...... 只有一隻game 白金到.... 其他game 全部無白金過..... 而隻game 點解白金到.. 係因為第一隻psvita 既買機game.... 所以操到白金.... 然後發覺白金好多餘... 之後就唔追白金好玩既咪拎到大部份杯... 但叫我為左隻杯作業就免了...

Sent from my iPhone using Gaforum

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 04:26 AM   #190
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:

你呢個真係好痴線
雖然好多人都憎mp盃,但淨係解d易玩既game又有乜意思

而家好多人買返黎快速爆機就放二手怕隻game 唔保值
放完就即刻再買新game玩,其實咁打機有咩意思
可能香港人真係鍾意速食啦

舊 03-02-17, 06:26 AM   #191
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實呢,

每個人興趣習性都唔同,
已經即刻想啪碟添啦,

非常認同,百市應百貨客嘛~!

其實我覺得自從XBOX同PS有成就及獎盃系統之後,
我打機清得徹底咗,
以前PS2年代打完NORMAL MODE之後未必會打埋個HARD MODE,
同埋成就及獎盃系統都係一個可以公開比人睇到的進度表,
形成咗一種互相挑戰或合作完成某成就及獎盃條件的文化出嚟,
其實都係好事。

另外有成就及獎盃系統之後討論區其實少咗人亂咁公開批評隻GAME的好壞~!
因為最少你要比人睇下打咗幾多%的進度講出嚟先有牙力。

此篇文章於 03-02-17 09:03 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 08:46 AM   #192
whassupbun

琴晚玩到學識馴服啲機械獸, 騎馬好正 唔該佢隻機械馬一定要出figure, 個設計太靚了
慢慢開始多左戰略性, 初頭真係Far Cry Primal咁齋玩潛行匿喺草叢暗殺, 依家敵人強左要善用陷阱同弱點先應付到, 唔錯

舊 03-02-17, 09:17 AM   #193
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
我尋晚都係玩到可以馴服, 開多 d 地圖後多左好多野攪
隻 game 似乎有排玩

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 09:31 AM   #194
whassupbun

引用:
作者: ericwpk 查看文章
我尋晚都係玩到可以馴服, 開多 d 地圖後多左好多野攪
隻 game 似乎有排玩
睇網上資料一般30至60小時, 純玩主線平均25-30小時

轉載

舊 03-02-17, 01:42 PM   #195
whassupbun

引用:
作者: kakajit 查看文章
8號下批貨 , 典型SONY派貨形式~
岩岩有將軍澳藍店facebook公佈3月3號再返少量貨

舊 03-02-17, 05:21 PM   #196
holsety
http://www

又開始叫人訂

舊 03-02-17, 08:08 PM   #197
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
昨晚拆開想玩一陣
結果玩足5個鐘 XD
真係幾好玩
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 01:03 AM   #198
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
非常認真製作的遊戲!
很好玩, 畫面像睇亞凡達, 用PS4 Pro更上一層樓!

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 02:21 AM   #199
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
昨晚拆開想玩一陣
結果玩足5個鐘 XD
真係幾好玩
我又係!食完飯八點諗任打兩粒鐘,之後再睇時間已經係2:00am...完全唔知時間過~
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 11:33 AM   #200
whassupbun

好似冇得醫番好隻馬仔? 打緊山賊果時唔小心叫佢隻馬入camp, 比人斬到得番半條命,同佢一齊經歷左咁多野,唔想換過第二隻

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Until Dawn 《直到黎明》 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 99 02-01-24 09:04 PM
sound horizon 総合THREAD fancylala Neo Music UNIVERSE 215 05-24-15 07:10 PM
Forza Horizon D-Joe 電視遊戲討論版 149 12-19-13 07:35 PM
Horizon Perfekt + SX - 70 lange_why 照相館 0 03-22-07 11:04 PM
Sound Horizon .. heco Cosplay同人MIX討論區 11 04-24-06 02:01 AM

現在的時間是 01:34 AM

手機版 | APP版