Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 10-01-08, 11:10 AM   #1
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
跟CR-V3說再見

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 07:01 PM   #2
DTS OR AC3
Senior Gamer
眼鏡娘大萌神派遣使者

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Hayami 查看文章
K20D

http://www.madbaboon.com/bbs/index.php
觀星者光學武裝 Pentax K20D + FA50 F1.4 + Cosina Cosinon-S 50mm F2 + Sigma 135-400 F4.5-5.6 APO DG,70-300 F4-5.6 APO DG Macro + mini Borg 45ED II \ 雞電局呼籲蟻民 惡質牛牛會令電腦腦殘 /
DTS OR AC3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 03:01 AM   #3
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我知...K200

舊 10-02-08, 11:52 AM   #4
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
作者: DTS OR AC3 查看文章
K20D
K200D加隨機附送Li AA 岩岩好係K20D淨機重量

詳細比較過之後
覺得K20D同K10D時一樣 係「新」sensor上的應用度覺得比較差

e.g. K10D noise多過K100D
K20D同樣比K200D多noise
而且仲要冇得熄長曝NR
Liveview一年先實際必須得2-3次
以淨body計平40%左右

點解唔等K-m...
最大係不爽對焦點由11點變5點
尤其pentax係入門低價機中有超過3點對焦點唯一一間咁濟
用開11點(or當我用9點) 無啦啦少4點唔happy

睇下睇下
原來又冇左防滴

//Blog
//Flickr
舊 10-02-08, 01:30 PM   #5
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
K200D加隨機附送Li AA 岩岩好係K20D淨機重量

詳細比較過之後
覺得K20D同K10D時一樣 係「新」sensor上的應用度覺得比較差

e.g. K10D noise多過K100D
K20D同樣比K200D多noise
而且仲要冇得熄長曝NR
Liveview一年先實際必須得2-3次
以淨body計平40%左右

點解唔等K-m...
最大係不爽對焦點由11點變5點
尤其pentax係入門低價機中有超過3點對焦點唯一一間咁濟
用開11點(or當我用9點) 無啦啦少4點唔happy

睇下睇下
原來又冇左防滴
但係聞說K-M個AF快左
另外宜家K200賣幾錢?
K20好似$5900都有....$6600有埋GRIP
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 04:00 PM   #6
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
作者: monster8 查看文章
但係聞說K-M個AF快左
另外宜家K200賣幾錢?
K20好似$5900都有....$6600有埋GRIP
未出比較movie都係聽住先

我買果時周圍無貨開始貴...4300 1lens kit
之前8月好似仲平

我諗香港唔會再入k200D變k20d同k-m
分清d 等級
K200D個spec太好做左炮灰

//Blog
//Flickr
舊 10-02-08, 05:41 PM   #7
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
未出比較movie都係聽住先

我買果時周圍無貨開始貴...4300 1lens kit
之前8月好似仲平

我諗香港唔會再入k200D變k20d同k-m
分清d 等級
K200D個spec太好做左炮灰
好難講的說..摺成GE做事方法, 唔係正常人可以理解, 你睇K20D個價由$12000至宜家, 真係可見一班
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:38 PM

手機版 | APP版