Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-16, 12:27 AM   #176
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
呢隻咁黐線既GAME
唔好咁老實等時間過,禁COMMAND一係LOAD到傻,一係過到唔記得
你建艦前先SAVE,比完料建造(抽艦)就即刻比ITEM高速建造
岩心水留,唔岩關APP再入GAME
LV你可以先SET任務打演習呃下資源,順便升艦能力/LV又或者整裝備強化佢地
強完再睇你打唔打得贏個海域,打唔贏繼續自閉演習上一句步驟
總之隻GAME玩家可以輸打贏要,無恥到不行
無左就無左,不過你可以LOAD SAVE
thx, 明白了, "輸打贏要"呢句最正

ps:我未玩過正統版, 咁psv個loading時間都算ok, 係個介面唔夠華麗, 即你地所講學生作品, 同埋入咗提督室又唔可以換隊, 一定要出返去先換得

此篇文章於 02-25-16 12:31 AM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-16, 10:00 AM   #177
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
不過跟返網頁版抽艦配方,你肯SL差唔到要咩有咩
咁糞又咁喜悅既設定邊度搵
你第一隻自己建出來的艦娘就係島風仲想點(雖然我SL左10次咁上下)
呢個功能已經可以酸死大半網頁玩家啦XD

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-16, 04:08 PM   #178
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
有打,無得比
呢隻戰略性係0
無得量產艦無戰略可言
你SET好隊艦=有KEY征服區域再挑更強關卡
你有玩網頁版就知呢隻野根本亂黎
操作差,LOAD得多+耐
不過跟返網頁版抽艦配方,你肯SL差唔到要咩有咩
咁糞又咁喜悅既設定邊度搵
可惜網頁版沒S/L大法,大建燒資啊
我開始認為這是角川班programme サル用Excel抄基連抄兩三個月趕工出來的貨了

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 08:52 PM   #179
harakuma
Game Master

用SL大法, 成日都抽唔到長門/陸奧,

四姉妹欠金鋼,

好彩PSV息GAME好快, 一抺就得, 但開返到再建太約要2分鐘左右,

如果建造日要6日就即息, 18日就即日完成佢睇下係咪正嘢.
舊 02-28-16, 12:17 AM   #180
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: harakuma 查看文章

四姉妹欠金鋼,

好彩PSV息GAME好快, 一抺就得, 但開返到再建太約要2分鐘左右,

同抽裝備一樣
想要某類野時要試下換秘書

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 01:44 AM   #181
harakuma
Game Master

引用:
同抽裝備一樣
想要某類野時要試下換秘書
OK我試下,

不過玩耐咗, 真心覺得個介面狗屎, 都唔知design果條友有冇用實機去玩過,

左面個半圓好唔方便, 最常用既演練要按好幾下,

default選項又要係怪到你呀, 邊有退却, 離開, 不出戰等等既負面選項放係default度架?!!

我好肯定有版友明明包贏, 但按快咗退却變成敗戰
舊 02-29-16, 10:08 AM   #182
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:

四姉妹欠金鋼,

18日係不幸姊妹
金剛型16日
長門型20日
我都係1次兩抽望下日子
不對就再開

舊 02-29-16, 02:05 PM   #183
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
運輸船隊開始俾人攪,係唔係冇得避免

新造運輸船要扣戰略點,唔想浪費
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 02:52 PM   #184
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
運輸船隊開始俾人攪,係唔係冇得避免

你家12鈴牧場剩餘物資呢?
每個海域擺隻12鈴加堆lv1驅/輕巡就好難有損失(比人打最多爆一隻)

舊 02-29-16, 03:04 PM   #185
harakuma
Game Master

我都係, 依家勁比人性蘇妖,

根本開唔到新地圖, 開咗又唔夠兵去守, 依家成堆大破

依家得返本陣, 菲律賓, 同印尼三格死守住,

第四隊又開唔到,

咩南方連絡海域之制海權, 我明明已經有去過晒(變晒紅點), 但都逹成唔到, (如果達成好似可以大建)

有無得教下

樓上十二鈴係咩意思?
舊 02-29-16, 04:05 PM   #186
KUTAR#

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
你家12鈴牧場剩餘物資呢?
每個海域擺隻12鈴加堆lv1驅/輕巡就好難有損失(比人打最多爆一隻)
而家攪 turn 制仲要いすず牧場咁吐血
Web 版果時洗到怕啦

不過我現在トラック泊地第一版唔入boss房,應該都係唔夠索敵同對潛
結果都係要牧場?

咁我而家都有放長良,球磨果類的輕巡,搭3隻睦月型/特型
其實冇大影響,不過煩囉

引用:
樓上十二鈴係咩意思?
五十鈴 Lv 12 改修拎電探

此篇文章於 02-29-16 08:16 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 02-29-16, 08:46 PM   #187
harakuma
Game Master

引用:
18日係不幸姊妹
金剛型16日
長門型20日
我都係1次兩抽望下日子
不對就再開
承你貴言抽到陸奧

一見到20日就開心!!
不過我為咗慳時間, 我本身有7個快建, 咁校好長門參數之後就狂建, 一見其他日子就next, 用晒7個為止, 最後尾二先出20日, 浪費但就慳時間d. 三輪就抽到(10mins左右)

引用:

噢, 我本來有500, 不過比人炸咗, 要抽過

此篇文章於 02-29-16 08:49 PM 被 harakuma 編輯。
舊 02-29-16, 08:59 PM   #188
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
今次要牧五十鈴反而易左啦
唔計佢本身易跌,我自己打海域跌來跌去都係藍底
玩一場對抗演習擺旗艦都唔只升10 level啦
要記住PSV版打演習真係好好賺

而家攻打緊西方海域和南方海域
南方D導航改到麻煩到呢...
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 09:08 PM   #189
harakuma
Game Master

引用:
作者: fhdelibird 查看文章
今次要牧五十鈴反而易左啦
唔計佢本身易跌,我自己打海域跌來跌去都係藍底
玩一場對抗演習擺旗艦都唔只升10 level啦
要記住PSV版打演習真係好好賺

而家攻打緊西方海域和南方海域
南方D導航改到麻煩到呢...
正話s/l玩到部機神咗, 依家好返

係呀, 自打練level超快, 但一有黃格又要埋位等敵人

此篇文章於 02-29-16 09:16 PM 被 harakuma 編輯。
舊 02-29-16, 10:37 PM   #190
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
而家攪 turn 制仲要いすず牧場咁吐血
Web 版果時洗到怕啦

不過我現在トラック泊地第一版唔入boss房,應該都係唔夠索敵同對潛
結果都係要牧場?

咁我而家都有放長良,球磨果類的輕巡,搭3隻睦月型/特型
其實冇大影響,不過煩囉

12鈴兩turn 一隻快到無人性都唔farm

舊 02-29-16, 10:54 PM   #191
KUTAR#

引用:
12鈴兩turn 一隻快到無人性都唔farm
是我錯
冇諗過用對抗演習洗
舊 02-29-16, 11:12 PM   #192
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

我有lv25的天龍田幼兒園專門用來做敵艦隊
50玲lv1+香取一場就可以送屠房

此篇文章於 02-29-16 11:31 PM 被 sephirothmk3 編輯。
舊 02-29-16, 11:25 PM   #193
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
承你貴言抽到陸奧

一見到20日就開心!!
不過我為咗慳時間, 我本身有7個快建, 咁校好長門參數之後就狂建, 一見其他日子就next, 用晒7個為止, 最後尾二先出20日, 浪費但就慳時間d. 三輪就抽到(10mins左右)

噢, 我本來有500, 不過比人炸咗, 要抽過
不陸奧太大食我都有隻係母港陪緊大和做酒店

http://wikiwiki.jp/kancollekai/?%B7%FA%C2%A4
呢度有時間表
抽晒堆rare輕巡,驅逐 同4隻潛艇先啦
島風 雪風 鬼怒 阿武隈 香取 唔齊點打
你一開始有高雄同愛宕夠用無必要出戰艦wo

舊 03-01-16, 09:13 AM   #194
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
引用:
正話s/l玩到部機神咗, 依家好返

係呀, 自打練level超快, 但一有黃格又要埋位等敵人
黃格可以埋去打地圖/遠征變番做無色
等到紅色要埋去打反擊戰就煩
總之都係要出隊船過去
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 10:23 AM   #195
harakuma
Game Master

引用:
不陸奧太大食我都有隻係母港陪緊大和做酒店

http://wikiwiki.jp/kancollekai/?%B7%FA%C2%A4
呢度有時間表
抽晒堆rare輕巡,驅逐 同4隻潛艇先啦
島風 雪風 鬼怒 阿武隈 香取 唔齊點打
你一開始有高雄同愛宕夠用無必要出戰艦wo
Thanks 你個LINK, 好齊, 原來仲有24日

引用:
作者: fhdelibird 查看文章
黃格可以埋去打地圖/遠征變番做無色
等到紅色要埋去打反擊戰就煩
總之都係要出隊船過去
原來可以先發制人架, 試下先

不過尋日無端端開到第4組艦, 依家鬆動咗好多
舊 03-01-16, 03:55 PM   #196
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
戰略點比佢啦
反正之後都係淨用黎買資源補給/開渠果d課金野

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 04:07 PM   #197
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

想問 北上大人邊度最易出(我認我非提)
伊19係未同PC版唔同可以造出來ga?
蜜瓜用rare巡公式造唔造到? 定係一定要all30 先會出

舊 03-01-16, 05:10 PM   #198
KUTAR#

引用:
想問 北上大人邊度最易出(我認我非提)
伊19係未同PC版唔同可以造出來ga?
蜜瓜用rare巡公式造唔造到? 定係一定要all30 先會出
我隻 8, 19, 168 都係島風副產物
反而 58 未洗到

北上, 蜜瓜都可以用島風公式

此篇文章於 03-01-16 05:19 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 03-01-16, 07:14 PM   #199
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
我隻 8, 19, 168 都係島風副產物
反而 58 未洗到

北上, 蜜瓜都可以用島風公式
我差19
同埋好缺潛艇去偷資源

舊 03-03-16, 10:21 PM   #200
KUTAR#

有關 "南西諸島海域" 第一版圖 "南西諸島沖"

http://wikiwiki.jp/kancollekai/?%C6%...A4%B0%E8#area1

我用空母部隊就總會行
C -> E -> G -> H -> I

請問用什麼編成, 才會行 A / B ?
輕X2 + 巡X4 的水雷戦隊編成?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「劇場版 艦隊これくしょん ―艦これ―」Blu-ray&DVD 2017年8月30日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 698 03-26-23 12:18 AM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 艦隊-擬人化艦隻(艦娘)-育成模擬遊戲 角川遊戲 x DMM共同開發 elf bb PC電腦遊戲討論版 1046 03-11-14 10:32 PM

現在的時間是 04:49 AM

手機版 | APP版