Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-17, 09:38 PM   #5451
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
宜家Xbox one乜價錢,唔係S呀,另外Xbox one玩唔玩到xbox360既遊戲

舊 03-27-17, 01:24 PM   #5452
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: chrischun 查看文章
另外Xbox one玩唔玩到xbox360既遊戲
暫時只玩得番2,3百隻. 不過M$一路加緊, 大約每個月加十隻八隻.

Link入面係full list. 你可以sort by "Status" column睇下近期加左咩game.
https://majornelson.com/blog/xbox-on...compatibility/
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:21 PM   #5453
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
引用:
作者: chrischun 查看文章
宜家Xbox one乜價錢,唔係S呀,另外Xbox one玩唔玩到xbox360既遊戲
http://campaign.microsoftstore.com.c...PJ.jq2ZqSUAA18

1380送一隻game
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:40 PM   #5454
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
平到 ......
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 02:22 PM   #5455
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
買部Xbox one
係咁backward 360舊game 新game 幾個月先得一隻 ,仲要d game 唔耐玩

Arcade game 完全消失 live gold 又送埋d陳年垃圾 仲要四舊幾一年

今代真係比佢坤晒
未買機既 真心建議 買ps4 好過

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 05:03 PM   #5456
ahleung
The One
Bannnned

XBONE而家真係無乜獨佔game. 近年仲要將D獨佔game出埋PC版去推Win10.
今年我剩係諗到Halo Wars 2. 可能M$留起D獨佔等scorpio一齊出.

早排有朋友特登買XBONE玩GOW4, 我都勸佢地玩PC版好過. 不過佢地個理由係買XBONE平過換張display card, 同埋唔想攪/換屋企部PC.
舊 03-29-17, 10:52 PM   #5457
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: rokuna 查看文章
買部Xbox one
係咁backward 360舊game 新game 幾個月先得一隻 ,仲要d game 唔耐玩

Arcade game 完全消失 live gold 又送埋d陳年垃圾 仲要四舊幾一年

今代真係比佢坤晒
我仲有dr3,4。同recore 未玩
但跟本無時間掂佢
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 01:14 AM   #5458
劍仔
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
個價好吸引, 不過自己又有PS4, D新作得2隻獨佔有興趣
再望到自己堆360日系GAME, 再望 backward 360 Game list買唔落手...
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 01:22 PM   #5459
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: rokuna 查看文章
買部Xbox one

今代真係比佢坤晒
有人話XBOX LIVE金會員十年都無加過價,所以加價其實都好合理。
但我覺得真的有需要係XBOX品牌弱勢的時候做?

追加Backward Compatibility功能玩返XBOX 360 GAME本來係好事,
可惜真的推出得太遲,開頭XBOX ONE及PS4遊戲量不足時出就吸引的,'
宜家我淨係玩PS4及XBOX ONE上有興趣玩的獨佔GAME+每月收費會員送的GAME都無時間啦。

引用:
作者: ahleung 查看文章
XBONE而家真係無乜獨佔game. 近年仲要將D獨佔game出埋PC版去推Win10.
今年我剩係諗到Halo Wars 2. 可能M$留起D獨佔等scorpio一齊出.

早排有朋友特登買XBONE玩GOW4, 我都勸佢地玩PC版好過. 不過佢地個理由係買XBONE平過換張display card, 同埋唔想攪/換屋企部PC.
我自己14年先買尾首批無需跟NEW KINECT的XBOX ONE,
我覺得頭兩年的遊戲量其實幾豐富,
但16年尾唔知發咩癲拎晒堆獨佔GAME去推WIN 10上玩XBOX GAME服務,
又係咁取消之前公佈的獨佔遊戲,去到17年暫時就無咩作品吸引到我注意了。

引用:
作者: 劍仔 查看文章
再望到自己堆360日系GAME, 再望 backward 360 Game list買唔落手...
http://www.xbox.com/en-us/project-scorpio

其實到呢一刻都未買XBOX ONE不如等一等今年E3,
睇下佢個Project Scorpio打算點玩先,
因為之前好似有提過呢部機可以玩返晒XBOX ONE同XBOX 360的GAME(BC功能?部份?)~!

此篇文章於 03-30-17 03:45 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 01:28 PM   #5460
IDGAF
The One

唔知17年3月呢個大更新,會唔會改善返之前更新後出現的無線手制斷線問題呢?

其實佢個beam直播,可唔可以好似Twitch,咁當係錄影功能咁錄一段長片?
(我試過玩FF XV錄6小時以上都無問題,仲可以經Twitch 直接Upload去youtube)

Xbox One March Update Walkthrough

Larry Hryb, Xbox Live's Major Nelson walks through the latest Xbox One update, including broadcasting through beam, an updated Guide, better multitasking features, a Cortana update and more.

https://www.youtube.com/watch?v=XAEnlFzMGhU

8 Awesome New Features Every Xbox One Owner Must Try

https://www.youtube.com/watch?v=VF9WKoRND8k

此篇文章於 03-30-17 03:47 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 09:18 PM   #5461
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實到呢一刻都未買XBOX ONE不如等一等今年E3,
睇下佢個Project Scorpio打算點玩先,
因為之前好似有提過呢部機可以玩返晒XBOX ONE同XBOX 360的GAME(BC功能?部份?)~!
印像中係話玩得番所有XBONE game.

360 game就我諗係繼續用現時個BC功能. 否則 M$唔會而家仲一路幫個BC功能加緊game. (加每隻game都要錢去整去試)
舊 03-31-17, 01:53 AM   #5462
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 劍仔 查看文章
如果你喜歡運動game同Battlefield/Titanfall, 其實EA access都算係賣點
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 10:30 PM   #5463
安安

註冊日期: Jan 2002
https://unwire.hk/2017/04/03/xbox-pr.../game-channel/
網站 Windows Central 的報導指,一個主要的遊戲新聞網站獲得邀請,參觀
Microsoft 並取得 Project Scorpio 的規格資料,準備在本週四作獨家報導。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 07:31 PM   #5464
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
買左X1咁耐都系買過幾隻GAME
早2個月買左金會拎FREE GAME 算
岩岩今日搬埋部机入房玩~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 01:55 AM   #5465
安安

https://twitter.com/eurogamer/status/849275581816594432
引用:
舊 04-06-17, 09:03 PM   #5466
安安

http://www.eurogamer.net/articles/di...-tech-revealed
Inside the next Xbox: Project Scorpio tech revealed

舊 04-06-17, 09:08 PM   #5467
IDGAF
The One

都係果句,定價幾錢,有咩GAME玩先~!

舊 04-06-17, 09:08 PM   #5468
安安

https://www.youtube.com/watch?v=2vDCUcGPTWg
Is Project Scorpio better than the PS4 Pro?

https://www.youtube.com/watch?v=4DTmWDhSHC4
5 Ways Scorpio Improves Your Xbox One and 360 Games
引用:
舊 04-06-17, 10:01 PM   #5470
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
咁既spec
行到4K 60FPS,又可以錄影4K 60FPS遊戲畫面

又有4K Blu-Ray,好正

但賣幾錢先

如果賣$399USD

呢部野有市場

一部4K Blu-ray player平既都都$399一部啦
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 08:43 AM   #5471
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
Gow 4後有乜game好玩

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 09:28 AM   #5472
ゆり

註冊日期: Nov 2004
問題係你部機再高性能

廠商會唔會同你配合先

舊 04-07-17, 10:25 AM   #5473
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ゆり 查看文章
問題係你部機再高性能

廠商會唔會同你配合先

咁除非隻Game本身係寫比PS4要就佢
否則一般遇埋出PC版的話,好似texture/effect,一定高過Console極限吧

同埋最少,有高機能可以保持到60fps吧

此篇文章於 04-07-17 10:33 AM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:35 PM   #5474
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
以前我都有買XB和XB 360但,X ONE後M$唔知攪咩,自家獨佔,開發既遊戲都差不多無曬
現在又同PC 鬥畫面...
就算SCORPIO真係咁勁,啲第三廠未又係PC/PS4/SCORPIO咁開發,最後又拉低返過畫質,重要畫質高=成本高,越來越多廠跟唔上,最後就好似而家啲大廠咁公佈一隻GAME要等一至兩年先有得玩
覺得以前就算XBOX 360就算問題多多,但遊戲陣容真係幾正,而家覺得MS走火入魔了
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:49 PM   #5475
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
多平台又有PC嘅game問題真係不大, 依家人地反而覺得要就你PS4/XB1好麻煩tim
pro同Scorpio佢地仲開心, 睇下fallout4即刻幫pro整個patch就知. pc game廠問題真係不大

日本廠就唔駛期望, 但其實加強穩定性都好夠
單平台獨佔作我亦覺得無問題,m記/sony一定落力支援你優化

引用:
作者: sonic 查看文章
以前我都有買XB和XB 360但,X ONE後M$唔知攪咩,自家獨佔,開發既遊戲都差不多無曬
現在又同PC 鬥畫面...
就算SCORPIO真係咁勁,啲第三廠未又係PC/PS4/SCORPIO咁開發,最後又拉低返過畫質,重要畫質高=成本高,越來越多廠跟唔上,最後就好似而家啲大廠咁公佈一隻GAME要等一至兩年先有得玩
覺得以前就算XBOX 360就算問題多多,但遊戲陣容真係幾正,而家覺得MS走火入魔了
一切都係錯在當初同kinect捆綁賣,然後介面又由零開始,無晒360啲優點

但事實上除左獨佔game, 遊戲陣容我又唔覺得有大問題,可能我玩親都大廠大作啦,依家乜都多平台真係玩唔晒喎我
當然極度缺少日系game下,為左機戰我都係剛剛買左PS4

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 08:51 PM

手機版 | APP版