Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Android 系統/手提/平板 討論區 (十六)
Busconcamp 04:53 PM 07-05-16
作者: FREDDY@o@:
LG G4燒底板, 剛過保養一個月要收2000蚊維修 個爛鬼維修話無得抄返d資料, 實際上有無方法做到的?
LG既機就係咁...
想買部$2000左右An機, screen無所謂, 唔用LG/3星
唔要LG/3星...
剩返HTC,SONY...内地品牌/ASUS/MOTO
2K...前2者都窄窄地wo
FREDDY@o@ 05:35 PM 07-05-16
作者: Busconcamp:
LG既機就係咁...

唔要LG/3星...
剩返HTC,SONY...内地品牌/ASUS/MOTO
2K...前2者都窄窄地wo
對小米/ASUS有興趣
Squall-Lucifer 05:55 PM 07-05-16
ASUS等Zenfone 3,大陸牌子要爛米不如出Oneplus 3好了
Tano 10:12 PM 07-05-16
華碩其實衰係硬件配搭定點?

最近見有舊機出高配版,反正屋企用就手最緊要

不過操作介面,制排位好就我手(重用緊LG批原生4.4機)
Squall-Lucifer 11:06 PM 07-05-16
作者: Tano:
華碩其實衰係硬件配搭定點?

最近見有舊機出高配版,反正屋企用就手最緊要

不過操作介面,制排位好就我手(重用緊LG批原生4.4機)
ASUS...電話的話問題在於OS的更新十有八九會跳票
至今仍有承諾了的6.0未見街
X&Y 01:02 AM 07-06-16
作者: Squall-Lucifer:
bugs fixed 其實牙石做得唔錯
不過當初跨下海口話INTEL SoC版zenfone2 2015年中會有 5.1 64bit到依家都未兌現
相信都好大機會係intel唔提供driver既問題(行snapdragon SoC既zenfone已上左6.0)

但牙石既問題係抽獎般的品質, 同埋極爛既售後
X&Y 01:05 AM 07-06-16
對小米/ASUS有興趣
米字輩我個人對MIUI有絕大偏見, 唔評價.

牙石, ZF3可以觀望既, 如果買上年個D機就打死都要揀行高通SoC既機種.
FREDDY@o@ 08:19 AM 07-06-16
最後買左HTC a9....
Tano 09:07 AM 07-06-16
作者: Squall-Lucifer:
街舖見MAX上6.0係舖頭自己更新?

***A9Pro重應否等行貨?

On系開始見細舖返
Busconcamp 10:18 AM 07-06-16
最後買左HTC a9....
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/124/205837/1/
你部有得食了結生命糖

On系開始見細舖返
A9P行貨...唔楽觀
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/205820/1/
大破人間 10:28 AM 07-06-16

On系開始見細舖返
咁就唔知
不過Laser 6月頭出左6.0,

Selfie同Zoom同前幾日都出左, 但Selfie同Zoom唔知點解未有系統推送, 要上台灣官方論壇下載更新
我用緊Selfie決定睇定D先, 因為唔知台版同港版ROM有無分別
Tano 12:39 PM 07-06-16
作者: 大破人間:
咁就唔知
不過Laser 6月頭出左6.0,

Selfie同Zoom同前幾日都出左, 但Selfie同Zoom唔知點解未有系統推送, 要上台灣官方論壇下載更新
我用緊Selfie決定睇定D先, 因為唔知台版同港版ROM有無分別
師兄你Selfie一出就買?

LG Note Stylus 2退化得太厲害至要轉移目標

牙石原生Cap圖軟件又真係好屈機(有較接近的App面世未?)

新版MAX都唔知有冇NFC

Selfie 都有留意不過好似得一間連鎖有多嚿電送
Busconcamp 12:44 PM 07-06-16
Cap圖...
LG Qmemo+同ASUS最方便
大破人間 12:52 PM 07-06-16
師兄你Selfie一出就買?

LG Note Stylus 2退化得太厲害至要轉移目標

牙石原生Cap圖軟件又真係好屈機(有較接近的App面世未?)

新版MAX都唔知有冇NFC

Selfie 都有留意不過好似得一間連鎖有多嚿電送
我情人節優惠時買

當時官網限量100部$1314, 送電送座
仲因為遲左出貨, 最後全部人再送多個尿袋, 抵到爆

不過而家呢個時間你不如索性等下zenfone3吧.
Tano 12:58 PM 07-06-16
Cap圖...
LG Qmemo+同ASUS最方便
LG 批新X系列有點唔開胃
睇一出減價到乜地步先………
鳳熾魂 01:21 PM 07-06-16
作者: 大破人間:
我情人節優惠時買

當時官網限量100部$1314, 送電送座
仲因為遲左出貨, 最後全部人再送多個尿袋, 抵到爆

不過而家呢個時間你不如索性等下zenfone3吧.
ZF2仲未有
Busconcamp 02:43 PM 07-07-16
LG 批新X系列有點唔開胃
睇一出減價到乜地步先………
部LG X cam...唔睇logo以為係***機
機背雙鏡design好...
Tano 09:14 PM 07-07-16
部LG X cam...唔睇logo以為係***機
機背雙鏡design好...
下半年重有3部(定更多?)X

反而***尤其可換電機種似13,14年LG

On5,7真係有人會買(J5[6]都係貴多一嚿水)?

加上突然又爆部J MAX出嚟:0)
如3Ram32Rom 再搭J7[6]嚿可換式核電的話
會留意吓開乜價
Busconcamp 09:02 AM 07-08-16
下半年重有3部(定更多?)X

反而***尤其可換電機種似13,14年LG

On5,7真係有人會買(J5[6]都係貴多一嚿水)?

加上突然又爆部J MAX出嚟:0)
如3Ram32Rom 再搭J7[6]嚿可換式核電的話
會留意吓開乜價
J Max...都唔知係咪Mega借屍還魂
Reishin 09:11 AM 07-08-16
求救…轉咗XPERIA XP AN6.0之後D GAME成日同我REBOOT(重新開APP)
試過最離譜係打打下機轉去CHROME度REFRESH咗幾次,然後再返GAME就已經要再入過,前後唔夠10秒(無開STAMINA MODE)
有無方法可以改善下呢種情況
Tano 09:25 AM 07-08-16
J Max...都唔知係咪Mega借屍還魂
J系可換電就已經係賣點(專門店重要大小電同價)
等睇C一到貨J7[6]減幾多送比兩老一流

架新J2個變色光圈幾得意
teealpha 10:03 AM 07-08-16
LG G4燒底板, 剛過保養一個月要收2000蚊維修 個爛鬼維修話無得抄返d資料, 實際上有無方法做到的?

想買部平機, 有無好介紹
作者: X&Y:
聽聞出面有地方幾百蚊焊接返粒SoC
咁可以拎返D資料出黎, 但有人整完一星期又壞過.
所以真係預你拎返data出黎就算.
的確係咁樣,係可以攞返D資料(請用LG Backup),但部機想正常用係會好唔穩定
以上係我同事上個月既親身經歷,聽佢呻足成個月之後琴日就買V10先滿意

但係話時話,EPC果邊都有人V10出現G4燒板問題,我就唔評論係個別事件家係打手啦
Busconcamp 10:36 AM 07-08-16

早前版主虎仔分享過,HTC 正在封測他們的 Sense 8 Home 軟件,並且考慮對外開放,讓非 HTC 手機用戶都可以使用。雖然申請參予封測的方法到現在仍未公開,不過有獲得資格的用戶,慷慨地將 HTC Sense 8 Home 軟件公諸同好,讓網民可以下載安裝。

流出的 HTC Sense Home APK 檔案約 25MB 大,版主利用已升級 Android 6.0 的 Sony Xperia Z2 作簡單測試,使用起來沒有問題,主要的功能例如 BlinkFeed、Freestyle Icon Sticker、主題都能夠正常使用。亦有網民在安裝後發現,軟件顯示不能在非 Beta 測試機上使用。

HTC Sense 8 Home(流出版)
下載:Google Drive
https://docs.google.com/uc?id=0B-PXE...xport=download
售價:免費

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4542/205867/
Busconcamp 12:41 PM 07-08-16
J系可換電就已經係賣點(專門店重要大小電同價)
等睇C一到貨J7[6]減幾多送比兩老一流

架新J2個變色光圈幾得意
換電...根本上係將一d應該有既野拎走左...
再皇恩浩盪咁款俾返你
Tano 09:43 PM 07-08-16
換電...根本上係將一d應該有既野拎走左...
再皇恩浩盪咁款俾返你
所以特長使用時間Wifi蛋才是真身
希望唔好太快成絕響……

睇完架J MAX初步資料
遲吓有冇廠出架V MAX?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面