Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-05-16, 12:32 AM   #51
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: T.K. 查看文章
唔信?你唔信同佢傾永續?
二月補選時,你教主又何解咁信任土共唔改議會條例呀?
應該幾時信,幾時唔信呀
係未只要教主一聲令下就信,一吹雞就唔信?
楊律師柒左個件事睇怕你唔記得左
一樣過左

而家係打資源戰同文宣
培養外在更多力量

而唔係走死胡同
由手機版發出
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 12:38 AM   #52
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
你隊友被人逼害緊,你同場叫條0靚咀私煙,加訓覺,再加一句:「飯民你衝上去,會被取消參選資格」
ok啦

教主二月有句高見:「踢走梁天琦」

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 12:40 AM   #53
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 某F 查看文章
楊律師柒左個件事睇怕你唔記得左
一樣過左

而家係打資源戰同文宣
培養外在更多力量

而唔係走死胡同
由手機版發出
過左咩呀?
二讀過左呀?
而家又唔係過程唔重要,重要係睇結果呀?

二讀贊成唔係講信任, 係講角力. 表面上係和平主張, 實質背後係用抗爭支撐. 用佢地嘅講法就係呢個係飯民畀港共最後一個和平談判嘅機會, 如果唔係議案就只有拉布甚至拉倒一途
當然你認唔認同係另一回事

你用就得,人用就廢未呢種囉
你既手法同飯民有分別?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-05-16, 12:43 AM   #54
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
大舊做過七屆,靠教主?訓醒未?
於1991年、1995年、2000年、2004年、2008年和2012年的立法會選舉當選,但於1998年立法會選舉落敗。

靠佢得,北京博士選區議會得幾百票?
咁大舊當年打何俊仁都係得咁上下數

大舊選舉係勁,我唔質疑
但既然有把握
我冇辦法理解個位點解唔比劉嘉鴻/甚至袁彌明, 而要過票比村長....
一係就計到自己跌票(佢仲剩返幾多樁唔知)
一係就冇錢去經營呢條戰線(問題係港島人力又選喎...)
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 12:46 AM   #55
T.K.
很黃很暴力

當年分裂,係為左咩?
而家發覺上賊船,想示好和解有咩比咁樣更有誠意?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 12:47 AM   #56
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
公民黨主客和買晒咩心態心照啦, 响度小學雞偷換概念冇意思嘅.

所以呢, 莫講話誰也說服不了誰, 有啲人連理性討論嘅空間都不存在, 當對方互不存在就最好, 免得浪費時間

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 12:52 AM   #57
T.K.
很黃很暴力

問你有咩唔同就偷換概念w
你未自己呃自己囉,責低日子,自己支持左幾耐呀,他人細味回憶返

仲以為點逢陪,原來又係兩下貨仔?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 12:59 AM   #58
Penny仔

引用:
過左咩呀?
二讀過左呀?

二讀贊成唔係講信任, 係講角力. 表面上係和平主張, 實質背後係用抗爭支撐. 用佢地嘅講法就係呢個係飯民畀港共最後一個和平談判嘅機會, 如果唔係議案就只有拉布甚至拉倒一途

你既手法同飯民有分別?
......咁為咩要3邊落注,全部投贊成咪得?
而且投反對票, 反而先可以實行你講緊野喎...你擺個姿態反對,先有可能同政府deal
不過無謂再講返轉頭

其實2者分別係泛民一向都係冇籌碼deal(堅係冇,制度所限...唯一做法鑽空子)
全民制憲係試圖用五區公投制造籌碼(你覺得冇效係一年事, 但原理上的確有分別)
舊 08-05-16, 12:59 AM   #59
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
正正經經講下自己相信嘅主張先講野啦, 淨係識講人是非斷章取義抽水釣魚, 正宗有破壞冇建設. 要人逢陪都唔該畀啲水準啦, 再唔係就照下塊鏡

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 01:00 AM   #60
某F
我的歌聲裡

引用:
過左咩呀?
二讀過左呀?

你既手法同飯民有分別?
飯民唔係你講咁做弊在
邊個讚成修改讒事規則,連布都拉唔到

仲有超區?

飯民又頭到尾都係做戲,拖足香港人廿年

你仲係死胡同入面兜?

舊 08-05-16, 01:00 AM   #61
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Penny仔 查看文章
咁大舊當年打何俊仁都係得咁上下數

大舊選舉係勁,我唔質疑
但既然有把握
我冇辦法理解個位點解唔比劉嘉鴻/甚至袁彌明, 而要過票比村長....
一係就計到自己跌票(佢仲剩返幾多樁唔知)
一係就冇錢去經營呢條戰線(問題係港島人力又選喎...)
發覺呢樹有d人仲未肯面對現今政治現實,人社造勢大會唔係宣揚政綱,大舊於造勢大會只係玩含沙射影;毛哥好幾次得罪年輕本土支持者,又話大亨夫人一雙玉臂千人枕,,人粉於今年七一打中大學生會會長周樹峰,呢d惡行某d人又唔敢講?呢d唔會又話抹黑人社呀嘛?根本人社已經大勢已去

舊 08-05-16, 01:02 AM   #62
某F
我的歌聲裡

引用:
而且投反對票, 反而先可以實行你講緊野喎...你擺個姿態反對,先有可能同政府deal
不過無謂再講返轉頭

其實2者分別係泛民一向都係冇籌碼deal(堅係冇,制度所限...唯一做法鑽空子)
全民制憲係試圖用五區公投制造籌碼(你覺得冇效係一年事, 但原理上的確有分別)
全民制憲暫時作用係文宣,引起更多NOISE

不過都唔夠梁天倚比人DQ咁大回響

舊 08-05-16, 01:06 AM   #63
T.K.
很黃很暴力

永續基本法係守,保直選2/3又係守
邊個係現實,邊個係虛幻不確定
真係咁都唔識分

退一萬步俾你五個入晒,之後打你全部本土派有名人士做港獨禁選
你叫個阿四出黎,定去飯民借將?
你又信任港共唔敢做呀?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:09 AM   #64
某F
我的歌聲裡

引用:
永續基本法係守,保直選2/3又係守
邊個係現實,邊個係虛幻不確定
真係咁都唔識分

退一萬步俾你五個入晒,之後打你全部本土派有名人士做港獨禁選
你叫個阿四出黎,定去飯民借將?
你又信任港共唔敢做呀?
永續基本法係守,而家粱天倚陳浩天咁樣比人DQ埋

不如諗下點係立法會拎多D資源保存戰力好過

而家睇真係得青政同熱普城事但選

此篇文章於 08-05-16 01:12 AM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 01:11 AM   #65
T.K.
很黃很暴力

引用:
不過無謂再講返轉頭

呢d就係一個政黨一言堂,定容許議員有獨立思考主見
呢個議題真係如政改咁毫無爭議要拉倒?立場有分歧好出奇咩
你信把唔到關要拉倒,有人信把到要改革,唔行到尾點知?
正如你信永續基本法行得通,我認為人地同你傾都傻,你未拎磚掉囉,你封路成百日我都未驚

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:12 AM   #66
Penny仔

引用:
當年分裂,係為左咩?
而家發覺上賊船,想示好和解有咩比咁樣更有誠意?
為左狙擊民主黨,所以應該送比民主黨...

好啦,其實我知你講乜
但最後佢地踢左黃毓民落船,連蕭若元都踢走埋
隻船而家咪屬於佢地....

我真心覺得劉嘉鴻唔係太差啦,如果辯論能力我覺得好過社記班2線
舊 08-05-16, 01:13 AM   #67
T.K.
很黃很暴力

你地慢慢爭啦
我投下做地區工作既好過

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:18 AM   #68
T.K.
很黃很暴力

141光說不做,有鬼用
邊個推佢上去?有能力影響佢地位會俾佢揸旗架咩

求其落區企幾日都唔只啦

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:21 AM   #69
Penny仔

引用:
呢d就係一個政黨一言堂,定容許議員有獨立思考主見
呢個議題真係如政改咁毫無爭議要拉倒?立場有分歧好出奇咩
你信把唔到關要拉倒,有人信把到要改革,唔行到尾點知?
正如你信永續基本法行得通,我認為人地同你傾都傻,你未拎磚掉囉,你封路成百日我都未驚
黨黎架喎......黨一定要有立場,唔係市民點跟?
如果真係分歧太大咪退黨
范國威當年就係咁退左(雖然最後....)

其實公民黨都認左衰.....過左去就算啦
舊 08-05-16, 01:24 AM   #70
T.K.
很黃很暴力

點解係市民跟政黨?而唔係政黨跟選民?
而家大勢係選民逼政黨做野,唔跟你心意就踢走佢

你單純跟果個政黨走,同封建時代有分別?

網23、醫改(我傾向贊成)唔係市民督責,會轉軑架?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:40 AM   #71
Penny仔

喂梗係要有一致性吓嘛
選舉就出黨個名
做勢大會就手拖手, 宣傳文宣一齊做,公眾就覺得你地想法一樣架啦
選完你同我講a, b, c, d, e 5個人有5種態度?
你搞到咁當初做咩唔獨立出黎選?

喂我要投票架,個個都咁玩野點搞?
舊 08-05-16, 01:44 AM   #72
T.K.
很黃很暴力

仲有,下下問飯民呢廿年做過咩
不如問問你父母,呢廿年如果飯民吹雞搞港獨,佢地跟唔跟

焦土政策?俾晒議席建制?開下維基,睇下臨時立法會咩成員,過左咩法案,再望望澳門有無人反?
無司徒華咁既人,香港獨立左?
睇返歷史,點解主權換唔到治權,戴卓爾聽完鄧小平講左咩所以仆街同全部歸還俾強國

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:48 AM   #73
T.K.
很黃很暴力

有五種選態,你唔贊同可以唔投既
新界西起焚化爐,我做新界西非建制睇選票梗係投反對,理你黨都傻
你黨配到票俾我架?

尤其公民果班有幾多個無錢?真係食你份糧向黨跪低咩
都係追求名,同埋正義(自己果種)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-16, 01:49 AM   #74
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
話時話其實而家係咪柒同仆街都講得?
非抽水
純粹見倒問下
你知gaf 條線幾難捉摸架啦
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 01:53 AM   #75
T.K.
很黃很暴力

你問現役緊既amod,我請辭左好耐

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:06 AM

手機版 | APP版