Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-16, 11:57 AM   #1776
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ouki 查看文章
反而一開始就知他會推蘿莉去死.....由頭就知他本身就當對方係一隻棋

其實基拉玩不殺都係一開場就秒左你....點會等.....SD都係因為卡加利係都到講廢話先等下......

其實真係唔明17歲點解中左禁多次伏都仲會覺得對面會同她講騎士度.....感覺7星家D人都真係好天真
部份理由是朱腳叫17歲忠於自己(堂堂正正),她才會搞騎士道如此笨的事,也就是朱腳故意叫她去死

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 12:40 PM   #1777
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢位大小姐嘅實戰經驗真係可能係零~ 

佢係九年嚟日日操鍊,但應該好似機動警察漫畫版,入面個教官咁,對戰之前一定要行過禮先~ 

你估而家係玩緊寵物小靈精咩?!

又因為礙於身份和面具男的三言兩語,覺得要堂堂正正攞返個面,而放棄偷襲;結果係面具男賭嬴
E個係學習能力0 WWWW

假設阿A行過來就會打你一野....第1次中....第2次中......第3次你都識走啦.....已經有本能反應.....

但17歲又係HAND左係到....放棄偷襲姐.....唔係叫你等對面準備好先攻擊禁低能阿....

咖喱都識唔夠打WO....轉部勁機先....

反而17歲真係低能到明知技術又唔夠性能又唔夠連人數都唔夠的情況下同人講騎士道
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 01:26 PM   #1778
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
有人留意到魔改Ein稱呼ガリガリ個方式唔同左
之前係 ボードウィン 特務三佐
依家係 ガエリオ 特務三佐

唔知劇本有心定無意...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-14-16 03:36 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 01:29 PM   #1779
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ouki 查看文章
E個係學習能力0 WWWW

假設阿A行過來就會打你一野....第1次中....第2次中......第3次你都識走啦.....已經有本能反應.....

但17歲又係HAND左係到....放棄偷襲姐.....唔係叫你等對面準備好先攻擊禁低能阿....

咖喱都識唔夠打WO....轉部勁機先....

反而17歲真係低能到明知技術又唔夠性能又唔夠連人數都唔夠的情況下同人講騎士道
有樣嘢叫做「頑固」,仲係不顧現實,死都要人哋就佢嗰隻(現實你點都遇到一兩件呢挺) 

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
之前係 ガエリオ・ボードウィン 特務三佐

唔明,啫係點?

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 01:32 PM   #1780
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實我反而係睇完今集好憎朱古力假面
玩弄感情,一邊叫人朋友一邊推個朋友去死
然後再過埋朋友一梗將人地既部下變成生體部件,根本就極惡非道.....
佢又好明顯係知道17歲對佢有好感先好似告白咁甜言蜜語推17歲去死,真係令人作嘔,迪奧再世
ゲロ以下の匂いがブンブンするぜ!
朱古力呢個人渣就一定啦, 由死小孩到出賣朋友重要自我中心感覺良好, 死都益左佢.

引用:
作者: STRIFE 查看文章
+1
咁樣就唔鍾意,敵人黎架,打緊仗啊
真係去睇師奶劇吧啦
真實就要鍾意? 咩邏輯...
唔鍾意三日月=唔鍾意鐵血=去睇師奶劇? 咩邏輯...

舊 03-14-16, 01:49 PM   #1781
tcmchan
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: Celes 查看文章
我反而越睇越鐘意三日月哩種性格, 做野爽快, 冇拖泥帶水
tcmchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:02 PM   #1782
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
搵田中理惠配音
係未影射seed既浪漫戰爭架?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:26 PM   #1783
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Celes 查看文章
我都好唔鐘意呢種非黑即白既講法..

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:59 PM   #1784
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我都好唔鐘意呢種非黑即白既講法..
算把啦
近年GAF多左好多呢類板友…
係要人地接受佢個套…唔係你就係乜豬物豬

即係我鐘意ロリ
你鐘意人妻
你又話我変態ロリコン
要我鐘意人妻?
(扯遠左)

回正題
今集三明好多台詞都係度婊D玩不殺既主角
非常好

殺さないとアンタはまた俺たちを邪魔しに来るんだろ?

好似某人一様下下不殺的話
始終有一日害死自己人

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 03:16 PM   #1785
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
其實三明佢地一向都係咁啦,
生於秒秒鐘都可能死的世界,
邊會同你講道理,
小孩時已經為左搶錢殺人啦,
阻擋自己就做低佢呢樣野對佢地來說好正常,
出生環境令大家個價值觀唔同,
正如奧加嫂覺得小孩唔應該走呢條路, 但兒童組反對,都係咁原因
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 03:32 PM   #1786
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
唔明,啫係點?
d人估Ein精神被朱古力控制,甚至已經無左自我意識變左機械部件

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 03:33 PM   #1787
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: axe1292 查看文章
邊會同你講道理,
正如奧加嫂覺得小孩唔應該走呢條路, 但兒童組反對,都係咁原因
呢樣重覆咗好多次,爭在佢有無/有幾受巴巴托斯/獵魔嘅影響

好似澳加最後嗰句講法,澳加嫂都(無奈)接受,真係唔知佢仲留得幾耐;無咗餅乾,鐵華同大哥好需要呢種人,但阿嫂好似仲未適應到佢個角式

引用:
d人估Ein精神被朱古力控制,甚至已經無左自我意識變左機械部件
謝,係咁就好玩咯~~~

-----
咁喇,呢度唔鍾意睇鐵孤嘅,唔會出舖咖喇;各取所需,唔係在下焦點所在

舊 03-14-16, 03:52 PM   #1788
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
呢樣重覆咗好多次,爭在佢有無/有幾受巴巴托斯/獵魔嘅影響
我唔剩指三明,
係指火星果班人成個環境,
三明殺人搶錢呢種行為一定唔係特例,
所以生存環境影響成個鐵華團所有人的價值觀,
就算係隻蘿都無走出來反對,
成個團最看得透應該只得技師,
畢竟成班都只係少年......
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 04:11 PM   #1789
肉羊哩咖
griffin611

引用:
我唔剩指三明,
係指火星果班人成個環境,
三明殺人搶錢呢種行為一定唔係特例,
所以生存環境影響成個鐵華團所有人的價值觀,
就算係隻蘿都無走出來反對,
成個團最看得透應該只得技師,
畢竟成班都只係少年......
okay 都啱;唔怪得佢哋咁諗法;佢哋都係畀上面啲大人壓住咁求存

夾埋呢兩集咁嚟睇:死咗餅乾呢個「精神支柱」之一,下面班細嘅無個目標去衝,真係遲早會散(即使未去到散band咁嚴重);話就話叫「報仇」,其實本質同以前佢哋齋做job無好大分別(澳加又唔係主動去挑號角機),佢要嘅係借個名去振返個士氣;反正正如大大話齋:提個價值觀係咁,重歸原點

雪之丞san同班細路相處得耐,又係明白人;阿嫂係輸蝕在呢樣

仇(叫做)報咗,你睇每個人(阿嫂唔見人),個心情再無咁忐忑

此篇文章於 03-14-16 04:15 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-14-16, 04:22 PM   #1790
利家
Game Master

利申
無意開戰
旨在講清楚「沒分什麼黑白」

我有叫你鐘意(白)三明嗎?
但說三明殘忍(黑),也只是說戰爭社會就是這樣啦
有強迫大大白佢嗎?

自問沒有強行「非黑即白」就是了

舊 03-14-16, 04:47 PM   #1791
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
其實一直都未係戰爭,成件事只係古惑仔高達版

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 04:54 PM   #1792
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LR猫 查看文章
其實一直都未係戰爭,成件事只係古惑仔高達版
第一季仲係

(如果有)第二季,就無必咁簡單,而家件事上到去國家級層面,號角萬一呢次選戰衰咗就係牽連好大

-----
(換一換氣)

三明嘅答案應該係:我會先將啲水㧜走晒先!

-----
冬裝秀:

唔知點解,大小姐呢個硬會聯想到銀河鐵道999(唔到在下唔認老)

此篇文章於 03-14-16 05:29 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-14-16, 05:38 PM   #1793
casio
Ultimate Gamer

其實覺得成件事本來就更簡單,
對鐵華團嚟講,我揾兩餐又冇害人,但每次號角個邊都主動開戰,殺完我D同伴仲要高高在上講道理,我點解唔打鑊你仲要怪我個一直身先士卒嘅老頂?政治?我連字都唔識多個, I know the iron?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 03-14-16 05:40 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 05:44 PM   #1794
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: casio 查看文章
其實覺得成件事本來就更簡單,
對鐵華團嚟講,我揾兩餐又冇害人,但每次號角個邊都主動開戰,殺完我D同伴仲要高高在上講道理,我點解唔打鑊你仲要怪我個一直身先士卒嘅老頂?政治?我連字都唔識多個, I know the iron?
搵食啫,犯法呀,犯咗法又點喎

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 06:05 PM   #1795
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
蒔苗䕶之介呢個名對鉄華團嚟講都幾諷刺..

人生存總會找上藉口
呢班細路其實只是想破壞而已
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 06:29 PM   #1796
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
之前係 ボードウィン 特務三佐

日本仔都有個觀點係 艾恩出聲果段把聲太陽光
係艾恩角度,見到自己變左咁其實應該係錯亂至岩
但竟然咁陽光,得兩個可能性
一,艾恩本身已經因為復仇痴左線
二,把聲係經過處理和諧過…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 06:32 PM   #1797
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
邊會同你講道理,
根本就離地左膠
佢一心仲覺得班細路有得返轉頭,回歸社會
但事實上係成班做得宇宙老鼠又跟得大佬搵食,一早已經無得揀
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 06:41 PM   #1798
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【World】
Character Chart の情報を更新
Plot の情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
引用:

【Story】
第23話「最後の嘘」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Character】
三日月・オーガス の情報を更新
タカキ・ウノ の情報を更新
アトラ・ミクスタ の情報を更新
メリビット・ステープルトン の情報を更新
クーデリア・藍那・バーンスタイン の情報を更新
http://g-tekketsu.com/character/index.php
【Mobile Suit】
ガンダム・キマリストルーパー の情報を更新
http://g-tekketsu.com/ms/index.php
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 06:45 PM   #1799
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
日本仔都有個觀點係 艾恩出聲果段把聲太陽光
係艾恩角度,見到自己變左咁其實應該係錯亂至岩
但竟然咁陽光,得兩個可能性
一,艾恩本身已經因為復仇痴左線
二,把聲係經過處理和諧過…
由手機版發出

3 其實已經唔存在 艾恩呢個人 電子音聲合成而已

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 08:08 PM   #1800
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
艾恩好似慘過人棍揸渣古個位……
朱古力你……
17歲同三明……我突然想起唔知邊到睇的橋段,空手道黑帶對小混混,打前行禮跟手GG……

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:58 AM

手機版 | APP版