Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-08-14, 09:55 PM   #876
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
件制度有無花既原因已經唔係無唔無聊既問題
係直頭低能

都係間接做成而家歧視既原因
當時果堆負責人

引用:
作者: harakuma 查看文章
不過, 話說回來, 日本本身都係個好重階級分別既國度, 成功既就捧到上天, 失敗既就踩到狗屎咁,

所以作者個思維, 或者外國人我地係有D難体會
以前或者係難體會

依家?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 10:10 PM   #877
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
校服事件我覺得作者係想講日本教育機構不負責任

舊 06-08-14, 10:13 PM   #878
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無人吐糟路人甲難得鼓起勇氣,點知就俾上帝出手打沈?

舊 06-08-14, 11:08 PM   #879
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
根本唔使吐
後面仲有大把機會

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 11:33 PM   #880
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
校服事件我覺得作者係想講日本教育機構不負責任
關學校咩事
校服呢D野不嬲轉移比學生架啦
你細過讀書唔通學校比錢你買書買校服咩
除左睇出作者低能外我睇唔出其他野
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 11:49 PM   #881
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
關學校咩事
校服呢D野不嬲轉移比學生架啦
你細過讀書唔通學校比錢你買書買校服咩
除左睇出作者低能外我睇唔出其他野
日本好似係校方派書派校服咁?
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 08:28 AM   #882
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
佐島絕對係低能中既天才(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 11:18 AM   #883
小嘉
The One

即使學校派
作為一間軍方睇重既精英學校
政府唔科水你覺得有可能嗎?

我又當政府唔科
學校唔識叫學生自費?

好啦,我當有錢
供應商我當出左問題整唔到章
學校唔識叫供應商補由佢校服無章?

此篇文章於 06-09-14 11:23 AM 被 小嘉 編輯。
舊 06-09-14, 11:23 AM   #884
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
即使學校派
作為一間軍方睇重既精英學校
問政府科唔到水你覺得有可能嗎
衣服果次不是無錢
是訂單出錯
發現後再訂但起唔切貨

2科 無老師睇是因為請不到人

勁既不想教
廢既無資格

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 11:29 AM   #885
小嘉
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
衣服果次不是無錢
是訂單出錯
發現後再訂但起唔切貨

勁既不想教
廢既無資格
無再FOLLOW 我覺得低B

我睇完9校戰篇已經cut 左
我睇到中段其實已經飛住睇
舊 06-09-14, 11:33 AM   #886
FREDDY@o@

如果學校/校服商補到鑊 > 唔會分一二科 > 如何顯得主角下克上好威威?

舊 06-09-14, 11:34 AM   #887
pet3
The One

引用:
無再FOLLOW 我覺得低B
因為已被學生默認了

第2年如果派新校學服變有花
一科會暴動

所以龜到現在不能比深雪知

老師問題無解的
勁既人 龜母校教書無前景
不會做啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-09-14, 11:37 AM   #888
pet3
The One

引用:
如果學校/校服商補到鑊 > 唔會分一二科 > 如何顯得主角下克上好威威?
點都有abcdef 班啦
就算大家有花有老師

同f 班都係會比人睇唔起
但少左幾個話題可以呃頁數

FGO 目標預算
舊 06-09-14, 11:37 AM   #889
小嘉
The One

都係果句
認真就輸了
睇完動畫就算
漫畫都可以即食睇下
小說真係算
睇D理論好傷神
舊 06-09-14, 11:50 AM   #890
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
衣服果次不是無錢
是訂單出錯
發現後再訂但起唔切貨

勁既不想教
廢既無資格
雖然我都覺得作者原意只係想諷刺某些高級公務員
但成件事低能係在於,
起唔切貨可以遲D先交再更換(斷估唔會真係要半年先起到貨掛,而且一科生D製服個倉無存貨?),
同時講明校服出錯係供應商問題就搞掂嘅程度
至於老師唔夠其實當係大學咁一對幾十人都得,反正本來D老師都係大學教授
簡單嚟講,作者諷刺不成,反而只係成功突出自己係無常識

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 06-09-14 11:54 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 12:28 PM   #891
小嘉
The One

有料整衫無料整個章
諗下都覺得有問題
舊 06-09-14, 12:32 PM   #892
pet3
The One

引用:
有料整衫無料整個章
諗下都覺得有問題
我用字不正確

是貼不切上去
人手做的嗎?

FGO 目標預算
舊 06-09-14, 12:48 PM   #893
尼路
The One

引用:
要咁講暗殺老師個邊合理好多,起碼下克上之餘又解到點解要分班明顯差別待遇……
依家就算分一、二都只會覺得主角份新手蝦小朋友……感覺就好似主角話我無讀過高中之後俾人笑,實際卻是主角跳班到讀博士重要畢左業……

舊 06-09-14, 01:02 PM   #894
pet3
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
要咁講暗殺老師個邊合理好多,起碼下克上之餘又解到點解要分班明顯差別待遇……
依家就算分一、二都只會覺得主角份新手蝦小朋友……感覺就好似主角話我無讀過高中之後俾人笑,實際卻是主角跳班到讀博士重要畢左業……
明明是 幾歲大就跳級讀完博士 之後比人笑無讀過小學

a: 我讀保良的 你讀哪架 ?
哥:我無讀過小學的

a : 廢物啊

FGO 目標預算
舊 06-10-14, 10:04 AM   #895
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
老師問題無解的
勁既人 龜母校教書無前景
不會做啦
全個國家得個幾十個人教

最好會無前景

定佢地個世界觀要好似天元咁可以用鑽頭打爆銀河系先叫有前景(?

即係先唔講依d作為人類應該有既常識係作者個大腦入面唔存在,就連佢自己吹到天花龍鳳既設定佢都可以每期自打嘴巴一次

你要人點樣睇完唔笑佢白癡仔一名

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-10-14 10:08 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 10:27 AM   #896
FREDDY@o@

蟻速睇緊小說13, 九島又係講一套做一套

舊 06-10-14, 11:47 AM   #897
尼路
The One

但係點解咁都紅?(可以動畫化應該唔太差,雖則係乜都可以動畫的時代)我比較想知d死忠想甚麼……

舊 06-10-14, 11:51 AM   #898
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
但係點解咁都紅?(可以動畫化應該唔太差,雖則係乜都可以動畫的時代)我比較想知d死忠想甚麼……
不少死忠都覺得佢設定合理……(望向百度貼吧)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 11:52 AM   #899
FREDDY@o@

我覺得係勁在角川, 捧邊本紅邊本

舊 06-10-14, 01:14 PM   #900
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
有些是像大家一樣看作者鬧笑話,
有些則和作者一樣,堅信「我人生這麼失敗都是社會的錯」,幻想自己是達也神來自慰
而這套能這麼紅,主因是後者人數真的很多,
證明日本新一代年青人,在社會人際等各方面亮紅燈了
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 02:25 AM

手機版 | APP版