Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-25-14, 08:00 PM   #751
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 尼路 查看文章
基本上神去讀書給我的感覺就係……封頂神技玩家著新手裝去新手村裝新手……
上帝本身都為左睇機物文件先去學校。。。。如果唔係他根本不用去學校

引用:
作者: phil077 查看文章
當學生們懷疑神的整備能力時, 軍方已經一早找神去做軍武整備。
當學生們看在新聞談論一些天外研究時,神就在自家將那個天外研究研發成功。
可見作者真係好單純
那東西根本就係上帝專用。。。上帝一早就不是常人
作者係把主角當神一樣存在
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-14, 11:58 PM   #752
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
有冇版友可以簡單解釋下點解飛行魔法咁難但上帝竟然可以...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 12:17 AM   #753
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: teealpha 查看文章
香港犯罪集團成員的國際犯罪集團…
真係睇得起香港
香港犯罪集團成員無個係香港人囉
引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實只係好低能咁用上帝係故事中一年前已經公開咗嘅循環演算系統不停reload 同一個魔法

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 12:44 AM   #754
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
因為他是上帝
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 01:02 AM   #755
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: casio 查看文章
香港犯罪集團成員無個係香港人囉

其實只係好低能咁用上帝係故事中一年前已經公開咗嘅循環演算系統不停reload 同一個魔法
唔係單純RELOAD咁簡單,因為佢仲要做埋計時黎CANCEL之前的魔法,中条自己都講左,平常人時時用上10次魔法會唔解力改寫事像,所以上帝先用CAD做埋精密計時

另外,小說中有提過上帝仲要做埋程式優式先可以做到咁,原因係一但用上飛行術式或專門CAD,想子係會瘋狂地被使用吸收,如果無優化的話,一般魔法師用唔夠一段短時間就會做成想子乾沽的情況

其實講簡單一D,上帝始終係PROGRAMMER,硬件都要FLT支援才成
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 01:46 AM   #756
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
真係神. 什麼世界三大難題唔夠半集就KO左一題.

仲要係好輕鬆就解決.飛行?加個程式就攪掂.

感覺同外國發明無重力下用墨水筆一樣.

駛乜咁煩O者?用中華牌鉛筆就得啦.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 01:54 AM   #757
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: sunhikari 查看文章
唔係單純RELOAD咁簡單,因為佢仲要做埋計時黎CANCEL之前的魔法,中条自己都講左,平常人時時用上10次魔法會唔解力改寫事像,所以上帝先用CAD做埋精密計時

另外,小說中有提過上帝仲要做埋程式優式先可以做到咁,原因係一但用上飛行術式或專門CAD,想子係會瘋狂地被使用吸收,如果無優化的話,一般魔法師用唔夠一段短時間就會做成想子乾沽的情況

其實講簡單一D,上帝始終係PROGRAMMER,硬件都要FLT支援才成
話佢低能係因為小說裡面講到真係無人諗到可以用循環演算解決問題,要等上帝話你可以飛先識醒覺

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 08:04 AM   #758
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章
話佢低能係因為小說裡面講到真係無人諗到可以用循環演算解決問題,要等上帝話你可以飛先識醒覺
循環演算是達也發明嘛

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 08:18 AM   #759
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
循環演算是達也發明嘛
現實來講一個程式面世左成年,除非廢到無人用,如果唔係一早被人開發晒所有功能,甚至連創造者都唔知的用法,如果唔係就無del bug同更新啦……
依家面世一年再由創造者話你知原來可以咁用,真係有d莫名其妙……佢同我講面世一星期我會接受好多……

舊 05-26-14, 08:42 AM   #760
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
上帝無所不能+上帝以外的人是豬
就係咁簡單

舊 05-26-14, 08:45 AM   #761
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
現實來講一個程式面世左成年,除非廢到無人用,如果唔係一早被人開發晒所有功能,甚至連創造者都唔知的用法,如果唔係就無del bug同更新啦……
依家面世一年再由創造者話你知原來可以咁用,真係有d莫名其妙……佢同我講面世一星期我會接受好多……
你又唔係唔知
呢個世界除左達神外其他programmer 都係流架
達神整d程式出黎鐘意幾時飛就會飛

個妹實在太黑人憎
頂唔順我都cut左
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 08:45 AM   #762
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
不可質疑你的達神

我相信達神只係剛好去完個廁所係茅坑醒起可以咁用

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 09:02 AM   #763
細路翔
The One

『魔法科高校の劣等生』での妹の容姿設定コピペ クソワロタ

・「稀有な美少女で、その場にいるだけで注目を集めずにはいられない天性のアイドル、というよりもスター」(1巻 p44)
・「中学生時代、毎日のようにラブレター (というかファンレター) を押し付けられる」(1巻 p44)
・「全国から九校が集まる魔法スポーツ対抗戦の会場で、男性人気で一番だった先輩と女性人気で一番だった先輩を抜き、それ以上の熱心なファンを男女共に獲得する」(4巻 p322)
・「競技中に客席の青少年が動悸と息切れを引き起こし、担架が呼ばれそうになる」(4巻 p370)
・「生身の人間ではなく、オーバーテクノロジーによって青少年の願望が具現化した立体映像だと言われても信じられるほど」(5巻 p171)
・「世界的なトップモデルが裸足で逃げ出す美貌」(5巻 p218)
・「ブティックの試着中に他の客が人垣を作り、店内がファッションショーと化す」(5巻p218)
・「(芸能事務所で一番の美貌のスター女優から見て) 神に愛されたのか悪魔と取引したのか、努力で手に届く次元ではない美しさ」(5巻 p231-232)
・「ダイヤに喩えるなら、価格の付けられない「ザ・グレート・スター・オブ・アフリカ」だと芸能事務所の社長が一目で感じ、スカウトされる」(5巻 p234)
・「女子生徒を含んだ生徒の意見の一致する、学校一の美少女」(9巻 p69-70)
・「生身の人間であることを忘れさせる神秘的な美貌」(10巻 p170)
・「(深雪が入学してくるまで学校一の美少女だった先輩が認める) 性別を超えた美しさ(11巻 p368)
・「(1学年後輩になる女子にとって) 自分の理想像そのままの美しい女性を見たのは初めてで、「女神様みたい」と感じるほど現実離れしている(12巻)

居然有人做左整合

單睇上面個妹既描寫手法你就知當年我地中學時寫既yy小說都唔會用咁表面既形容詞a

英國說大家抱團死
舊 05-26-14, 09:07 AM   #764
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
達神:我聽到世人想飛,我便給你飛
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 09:34 AM   #765
ouki
戸松控

引用:
神說有光...就有光.....
舊 05-26-14, 09:36 AM   #766
ouki
戸松控

引用:
禁又唔係.....你見EXCEL個賽車GAME同劃畫都係幾年後先有人公開
舊 05-26-14, 09:46 AM   #767
FREDDY@o@

個妹真係極討厭, 去到最新一回小說更加升級為終極討厭
得莉娜可以一看, 不過第1季唔會出現

舊 05-26-14, 09:47 AM   #768
ouki
戸松控

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
得莉娜可以一看, 不過第1季唔會出現
妹不是搞鬼上帝最危險GE存在嗎.......
舊 05-26-14, 09:47 AM   #769
細路翔
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
禁又唔係.....你見EXCEL個賽車GAME同劃畫都係幾年後先有人公開
問題係賽車game唔係大眾汎用程式

達神創依條程式同what apps既普及度無分別

即係整左架f-22出黎等左成年後先飛得起(?

英國說大家抱團死
舊 05-26-14, 09:49 AM   #770
細路翔
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
作者表示他不認同

基本上同藤子.f.不二雄覺得夢子係女神既道理一樣

英國說大家抱團死
舊 05-26-14, 09:49 AM   #771
ouki
戸松控

引用:
作者: 細路翔 查看文章
問題係賽車game唔係大眾汎用程式

達神創依條程式同what apps既普及度無分別

即係整左架f-22出黎等左成年後先飛得起(?
根本E個世界得上帝一個科學家.....人地COPY完都唔識用
舊 05-26-14, 09:51 AM   #772
細路翔
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
根本E個世界得上帝一個科學家.....人地COPY完都唔識用
科學家 x

技工 o

所以我相信佢地個世界爆屎渠應該都唔存在識整既人

英國說大家抱團死
舊 05-26-14, 10:13 AM   #773
Asurada
機動六課的一等空尉

其實好多野我覺得都係因為神有精靈之眼睇哂世界的秘密同一般人差太遠

喬治小鬼解到一個原始碼都已經俾人話神童...........世界大發現咁........
上帝一早睇哂一般人睇唔到16個原始碼,咁屈機應該算有得解卦~

舊 05-26-14, 10:15 AM   #774
FREDDY@o@

設定唔使理咁多, 總之就係睇主角無雙完一齊跳起YEAHHH

舊 05-26-14, 10:19 AM   #775
ouki
戸松控

引用:
作者: Asurada 查看文章
其實好多野我覺得都係因為神有精靈之眼睇哂世界的秘密同一般人差太遠

喬治小鬼解到一個原始碼都已經俾人話神童...........世界大發現咁........
上帝一早睇哂一般人睇唔到16個原始碼,咁屈機應該算有得解卦~
設定係上帝識16個原始碼外GE 分合原始碼.....他目前未想去搞16個原始碼住

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版