Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
手提遊戲機討論版>Monster Hunter Stories | 回合制 RPG | 日版已售
wang2009hk 10:50 AM 10-08-16
雪山區產物

波波(草食)
野豬(牙獸)
白兔(牙獸)
夫魯(飛龍)
夫魯亞種(飛龍)
化鮫(兩生)

挖蛋時可從蛋外觀判定蛋種
捲毛老爺 10:55 AM 10-08-16
執蛋真係好HAPPY

係戰鬥單調d
噹噹dondon 04:04 PM 10-08-16
作者: 滅龍士:
有冇人開攻略區?
================
同Demo+MHX個save連動只係得銹塊+俾樣衰貓著o既斬龍裝+rider裝,唔見有廣告話o既斬龍片送或整
銹塊係斬龍片手既製造材料
未咁快有得整素材裝住 要過左雪原去到大城先得

作者: 捲毛老爺:
執蛋真係好HAPPY

係戰鬥單調d
試下轉玩狩獵笛 變化好大 要記音譜之外仲要練好隻寵

另外捉特定怪唔洗特登搵金洞 帶定追蹤玉掟隻怪之後三回合內ko佢 然後佢會番巢 去番佢個洞就會偷到隻怪既蛋
wang2009hk 04:18 PM 10-08-16
過雪山後的櫻木道挖到櫻火蛋....但聖石等級唔夠用唔到..囧
捲毛老爺 11:46 PM 10-08-16
作者: 噹噹dondon:
銹塊係斬龍片手既製造材料
未咁快有得整素材裝住 要過左雪原去到大城先得

試下轉玩狩獵笛 變化好大 要記音譜之外仲要練好隻寵

另外捉特定怪唔洗特登搵金洞 帶定追蹤玉掟隻怪之後三回合內ko佢 然後佢會番巢 去番佢個洞就會偷到隻怪既蛋
合左把雷笛
但得回血個招?

係咪根據武器性能
噹噹dondon 03:13 AM 10-09-16
合左把雷笛
但得回血個招?

係咪根據武器性能
笛譜跟死武器 所以要儲定成堆笛
wang2009hk 10:09 AM 10-09-16
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...132589&tnum=12

個人試作的早見表
暫時進度在沙漠
fortel 05:44 PM 10-09-16
原來戰鬥中可以X加速,最快*3
滅龍士 12:42 PM 10-11-16
點樣解狂龍老改炎戈封絆gauge絆技負效果?/

Last boss 唔爆頭同尾就鑊鑊先攻兩次+唔俾打本體,唔止頭尾爆完生得返,仲有招全體即死黑戒。你o地係點過?/
Tdot 12:51 PM 10-11-16
點樣解狂龍老改炎戈封絆gauge絆技負效果?/

Last boss 唔爆頭同尾就鑊鑊先攻兩次+唔俾打本體,唔止頭尾爆完生得返,仲有招全體即死黑戒。你o地係點過?/
這麼快last boss? 這game 這麼短?
暗黑騎士 01:06 PM 10-11-16
係咪所有道具都係跟身, 屋企個箱擺唔到既
捲毛老爺 01:16 PM 10-11-16
表關唔長,爆機後面先係重點,爬塔 上位怪 等等,呢隻GAME 以第1集來講已經做得好好
捲毛老爺 09:56 PM 10-11-16

剛剛上最終山
第一個金洞就超重蛋
carychow 10:07 PM 10-11-16
請問噴野個對決應該點郁個 analog stick? 睇唔明圖示個方向搞到次次輸
捲毛老爺 10:12 PM 10-11-16
好直接 不斷轉圈
wang2009hk 08:27 AM 10-12-16
雪山遇金獅三貓離場~\030/

平時攻擊力打破百就算了..

超塞形態2動..一擊能夠秒掉250UP HP的主角..雖然防才70.www

3種屬性技都會用

不時會使用特定屬性技攻up,之後2~3回合高機率只會用up了的屬性攻

是使後幫主線火龍多找一個綠技來對應..
wang2009hk 08:27 AM 10-12-16

剛剛上最終山
第一個金洞就超重蛋
雪山還有獄雷狼是8洞..030
iu fu pig 01:02 PM 10-12-16
剛剛玩到火龍加入⋯
連蛋都不用找,直接送你⋯

還是贏不了櫻火龍⋯
彩鳥那個技能很棒
由手機版發出
捲毛老爺 04:29 PM 10-12-16
有黑龍打

https://game8.jp/mh-stories/useful/93153
wang2009hk 08:38 AM 10-13-16
一直挖光一區蛋才繼續玩主線..
主線拖昨晚才剛破完..

現在蛋只差

千刃,一角,金火,銀火,大轟5隻就齊109隻..\030/
滅龍士 09:46 AM 10-13-16
作者: wang2009hk:
一直挖光一區蛋才繼續玩主線..
主線拖昨晚才剛破完..
現在蛋只差
千刃,一角,金火,銀火,大轟5隻就齊109隻..\030/
冇月迅同冥海蛋?/
wang2009hk 09:56 AM 10-13-16
冇月迅同冥海蛋?/

海龍種得海龍和白海

迅喵族只有黑毛綠毛2隻
fortel 09:56 AM 10-13-16
作者: iu fu pig:
滅龍大你可以開喔

暫時玩咗一陣,只可以返家save?係就糟糕啦
老師蛋入手了,見到青怪鳥守候,原來對戰走佬都一樣可以拎蛋

感覺幾芒亨,玩落又唔錯
由手機版發出
地圖上面果D傳送點可以SAVE
捲毛老爺 10:28 AM 10-13-16
作者: wang2009hk:

海龍種得海龍和白海

迅喵族只有黑毛綠毛2隻
水獸家族表示:....

=====

綠毛好難迫佢返屋企
wang2009hk 11:19 AM 10-13-16
水獸家族表示:....

=====

綠毛好難迫佢返屋企
啊...忘了這幾隻東東~XD

綠毛直接到平原抄他家就好

平原稀巢有他的蛋

暫時除了一角(只遇到未挖到蛋),

千刃,銀火,金火,大轟這幾隻上位怪未有時間試挖外..

其他可做同伴的怪都可以挖蛋,不用趕佢地返歸的
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

返回主題版面