Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-08, 08:30 PM   #151
marconsp
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 斯羅 查看文章
我係電氣良品現貨買1550

me2!! 仲未開!! 今晚先玩!!
marconsp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 08:41 PM   #152
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
我想問鼓個盒野個2粒電係吾係冇野包住, 感覺上盒野俾人開過咁
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 11:11 PM   #153
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
試左一晚, 感覺呢, 結他好玩 不過自己玩得好屎

鼓呢, 個texture算合格, 似練習板多d 不過個譜睇唔慣, 有時會打錯, 要慢慢習慣

唱果方面....完全唔識.....囧

舊 11-20-08, 12:19 AM   #154
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
唔知佢會唔會對應 rockband 2 套鼓(佢連埋 extension set 真係型好多 XD)
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 05:20 AM   #155
磯燒豬豬
Senior Gamer
嘍囉

註冊日期: May 2008
PSN  IDkitry1023
XBox Live Gamertagkitry

本身勁期待,不過等等下等到都冇晒心機.
加上尋日先買左left 4 dead同勁廢既NFS,最後諗諗下都係唔太想1600玩一隻game......

所以都係決定放棄喇
磯燒豬豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 10:38 AM   #156
貓又股宗
Ultimate Gamer
K on本命~

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsiusiufai
仲等緊淨結他+game版

有無band隊招募結他手~~^^

舊 11-20-08, 02:18 PM   #157
wai wai
Insane Gamer
無定向風

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagwai wai
引用:
我係電氣良品現貨買1550
請問係行貨定水貨?
行貨有無保養架? 壞左會唔會無得整?
wai wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 04:55 PM   #158
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: wai wai 查看文章
請問係行貨定水貨?
行貨有無保養架? 壞左會唔會無得整?
去買啦 , 我都買了, 佢有壞會換的 , 應該要 7 日內

今日啲行貨仲貴咗 , 記住快了 , 越遲越貴
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 07:08 PM   #159
mrgarychong

註冊日期: Jan 2007
Guitar Hero

我好想買!!
有d問題請教

1. 請問PS3版Guitar Hero WT Band Kit全套行貨價多少?
2. 外國有人話鼓的敏感度有問題, 要用Midi-->usb線上網udpate先可以調番, 港版有冇呢個問題? 有冇跟條Midi-->Usb線?
3. Guitar Hero WT的Band Kit可唔可以用來玩Rock Band 2?
4. 有冇人同時有Guitar Hero WT band kit同Rock band 2 Band kit, 比較來說邊個好D?
mrgarychong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 10:58 PM   #160
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
引用:
作者: mrgarychong 查看文章
我好想買!!
有d問題請教

1. 請問PS3版Guitar Hero WT Band Kit全套行貨價多少?
2. 外國有人話鼓的敏感度有問題, 要用Midi-->usb線上網udpate先可以調番, 港版有冇呢個問題? 有冇跟條Midi-->Usb線?
3. Guitar Hero WT的Band Kit可唔可以用來玩Rock Band 2?
4. 有冇人同時有Guitar Hero WT band kit同Rock band 2 Band kit, 比較來說邊個好D?
1. 只係HMV見到$1899...
2. 我自己果個暫時唔見有問題,香港冇條線...
3. 應該可以...
4. 一個4個位既鼓,一個5個位既鼓...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 10:58 PM   #161
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

今晚成8個人玩band vs, 好正
好可惜聽唔到人地唱beat it

舊 11-21-08, 12:07 AM   #162
卍佛卍

註冊日期: Oct 2002
XBox Live Gamertagk1i2t
今日入手
喜歡音game既人都算值得買套玩下
唯一失望係個鼓質數比想像中差些少

連續玩左幾個鐘再黎同班gaf友8人大對戰
好攰
我老啦.....

p.s.我係k1i2t,屋企有人唔多方便用mic所以唔出聲扮cool
卍佛卍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-08, 12:16 AM   #163
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
今晚成8個人玩band vs, 好正
好可惜聽唔到人地唱beat it
真係正到呢 ...... 千幾蚊都值返哂啦

我想唱 , 竟然吾夠鼓 ........
舊 11-21-08, 03:25 AM   #164
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 上大仁 查看文章
真係正到呢 ...... 千幾蚊都值返哂啦

我想唱 , 竟然吾夠鼓 ........
你話架, 今晚我開鼓

舊 11-21-08, 10:54 AM   #165
marconsp

註冊日期: Aug 2008
有冇人有midi usb cable
marconsp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-08, 08:15 PM   #166
斯羅
aloha~

我今晚都想玩, 有冇人可以ADD我
舊 11-21-08, 09:19 PM   #167
雅.樂

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDRikuDoll_JP
XBox Live GamertagRikuDoll
我都可以做鼓 , 唔夠人可以搵我 , tag RikuDoll

舊 11-21-08, 11:24 PM   #168
斯羅
aloha~

其實starpower點用???
我成日chok高支結他都用吾到既?
舊 11-21-08, 11:47 PM   #169
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

引用:
其實starpower點用???
我成日chok高支結他都用吾到既?
用新果支可以按制出 , 我用 3 代先至 chok
舊 11-21-08, 11:50 PM   #170
斯羅
aloha~

引用:
作者: 上大仁 查看文章
用新果支可以按制出 , 我用 3 代先至 chok
但用chol既方法係吾係要chok到好高先得??
舊 11-21-08, 11:58 PM   #171
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

引用:
但用chol既方法係吾係要chok到好高先得??
no . 打撗變打直就得 ~~
舊 11-22-08, 12:56 AM   #172
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
GH2/3 同梱果支吉他都可以按 BACK / SELECT 掣發動 STAR POWER...
不過 GH2 果個吉他 BACK / SELECT 掣好細粒同埋唔就手
所以好少用按掣方式黎發動
Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-08, 11:09 AM   #173
柏直瓜子

註冊日期: Aug 2006
XBox Live GamertagPatrickLiuX360
Add 埋我好嗎,剛剛入手嘅苦手
記得send個message話你有GH:WT, 因為近來個list都係GOW2人多, haha~

Gamertag: PatrickLiuX360
(我係用Drum set的)

舊 11-22-08, 12:28 PM   #174
HaKu

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagHaKuHK
可以add埋我,我可以玩結他/bass
鼓就要等我練多排先

GAMETAG : HaKuHK
HaKu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-08, 02:38 PM   #175
yeahchan

註冊日期: Apr 2008
大家知唔知Wii版幾時先有?...

冇360/ps3...但好想玩
yeahchan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
CWM GuitarFreaks & DrumMania 資訊及技術支援專區vol.90 - 等沙皮姐千三,半島食飯就係冇可能既 Seppie 街機心得交流討論區 1002 05-18-08 12:59 AM
CWM GuitarFreaks & DrumMania 資訊及技術支援專區vol.八十九 復活完後要愚人,你今日玩左未? NoxHY 街機心得交流討論區 1005 04-13-08 12:05 AM
GAF 「Guitar Freaks x Drum Mania」 CWM 團技術討論區 TYPE-0084 : 「(!ΘεΘ!)」 Marco 街機心得交流討論區 1028 11-08-07 11:53 PM
GAF 「Guitar Freaks x Drum Mania」 CWM 團技術討論區 TYPE-0082 : 「Rock x Rock」 Marco 街機心得交流討論區 1001 09-25-07 09:49 PM

現在的時間是 04:02 AM

手機版 | APP版