Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-14, 01:43 PM   #176
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
一晚全員好感max

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 02:30 PM   #177
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
好傳統嘅一個活動拖全員落水
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 09:29 PM   #178
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
會錯意既猩猩太可愛了,係浴衣既效果嗎?著左之後人變得比平時更亭亭玉立左。

(但邊有可能著浴衣唔著內衣褲架?XD)

今集既流程其實會唔會係整套故事既縮影?(大概可以拖成200幾回)

1. 樂(以為不幸地)碰上猩猩,逼住要同佢一齊
2. 同猩猩失散左,遇上小野寺
3. 唸住大好機會終於來臨,點知兩人(尤其小野寺)太過優柔寡斷,機會一瞬即逝
4. 樂之後尋找重要既物品時遇著萬里花。不過萬里花完全會錯意以為樂向佢示好
5. 鶇也黎客串下,不過佢也唔係樂要找尋既對象
6. 搵黎搵去,樂最終都係翻左去猩猩既懷抱。而且再次見面後對猩猩另眼相看
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-14, 11:55 PM   #179
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 12:16 AM   #180
leungky1

引用:
作者: mikemike 查看文章
矢吹神
舊 05-11-14, 01:25 AM   #181
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
今集新ED(マリーVer)有阿羽份

舊 05-11-14, 01:43 AM   #182
Game Master

矢吹神根本就係copy & paste,係咁以改下D角色就算。

順便玩埋花澤既聲優梗,兩圖既受害者都係花澤配既。

(我本來想帖原圖比大家參考下,奈何有一兩點出左黎,所以唔出得街。有興趣可以自己搵或PM我求圖)
舊 05-11-14, 01:52 AM   #183
Game Master

樂可以話係拔旗高手,兩三句就將猩猩呢幾個禮拜儲埋既好感度化為烏有。

小野寺真大膽。

不過睇小野寺既戀愛奮鬥其實都幾嘔血,佢一係臨場縮沙,一係決定鼓起勇氣時偏偏時機唔o岩。

另外,鶇既身材首次展現眾人眼前,而結果就係慘被(其他女仔)蹂躪。

(萬里花也唔輸蝕 )
舊 05-11-14, 10:40 AM   #184
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
兩日海灘, 鶫同万里花出場太少了

舊 05-11-14, 01:03 PM   #185
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
鵣>萬里花>猩猩>小野寺

咁搞法唔同猩猩表白都唔會搞得番好段關係
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 01:34 PM   #186
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
成個世界之窗砌左出來

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 08:05 PM   #187
jimliver
Junior Member

註冊日期: Dec 2013
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
樂可以話係拔旗高手,兩三句就將猩猩呢幾個禮拜儲埋既好感度化為烏有。
呢D係強勢反Cup既先兆wor
睇黎一期結局都係行猩猩線啦
小野寺運都輸埋sosad
jimliver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 09:29 PM   #188
Game Master

引用:
作者: jimliver 查看文章
呢D係強勢反Cup既先兆wor
睇黎一期結局都係行猩猩線啦
小野寺運都輸埋sosad
我都有同感。

只差兩集先發生咁既野、好明顯為猩猩臨尾絕地反擊舖路。

尤其當羅密歐同朱麗葉既角色已經絕定好既瞬間、就註定今季會以猩猩線結束。
舊 05-11-14, 11:27 PM   #189
leungky1

不知不覺得番兩集

我諗第2季只在於SHAFT幾時得閒~
舊 05-12-14, 04:00 AM   #190
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
每次比較弱勢...暗戀男主的女生....
都會係輸的下場....春菜又係咁...小野寺又係咁...唉- -

舊 05-13-14, 04:14 PM   #191
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ニセコイ 【全7巻】
巻数   初動      累計    発売日
     BD(DVD)   BD(DVD)
01巻 4,760(1,686) 5,751(*,***) 14.03.26 ※合計 7,437枚
02巻 3,830(1,229) 4,504(1,519) 14.04.23 ※合計 6,023枚

舊 05-14-14, 04:39 PM   #192
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
PSV 版製作決定

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 05:35 PM   #193
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 05-18-14, 03:33 AM   #194
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
一句 "並不討厭妳", 咁都可以收貨??
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 11:04 AM   #195
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: shooter 查看文章
一句 "並不討厭妳", 咁都可以收貨??
係囉, D缺點又數返一次出來

小野寺長髮look

舊 05-18-14, 12:35 PM   #196
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
咁你地都唔明? 就係因為係佢眼中有咁多缺點都"並不討厭妳"呢下先殺食

不過明明兩情雙悅的小野寺會輸... 我就係唔鐘意呢種後宮番
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:53 PM   #197
jimliver
Junior Member

註冊日期: Dec 2013
引用:
作者: Terri 查看文章
咁你地都唔明? 就係因為係佢眼中有咁多缺點都"並不討厭妳"呢下先殺食

不過明明兩情雙悅的小野寺會輸... 我就係唔鐘意呢種後宮番
根本猩猩係踩住小野寺既屍體上位
試膽大會又係咁, 而家又係咁
作者完全係夾硬寫死小野寺
本來好感度係 小野寺 > 猩猩 > 萬里 > 男人婆
而家 小野寺 > 男人婆 > 萬里 >>> 猩猩
萬里係煩但係都好過佢

此篇文章於 05-18-14 12:56 PM 被 jimliver 編輯。
jimliver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 01:57 PM   #198
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
由頭到尾,我一直覺得小野寺係配角,猩猩先係主角。
由偽戀==> 變成真戀,故事結構原意,不是這樣的嗎?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 04:42 PM   #199
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
想行小野寺線嘅請玩GAME吧

小野寺黑長直
不過套衫似村姑多啲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 06:40 PM   #200
leungky1

當年貴族本來就係(ry

猩猩開口原諒太快
大可以拖多一星期
依家戲碼得番套劇了~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] ニセコイ ヨメイリ!? l Konami l 日版已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 8 10-24-14 06:20 PM
新房昭之×井上麻里奈「コゼットの肖像」全3作品をブルーレイ化 money 日本動漫畫討論版 4 07-11-13 12:57 AM
[動畫] 「戦国コレクション」COLLECTION-1「Sweet Little Devil」丨監督:後藤圭二 全26話 money 日本動漫畫討論版 10 01-31-13 07:48 PM
[動畫] 「シャイニング・ハーツ ~幸せのパン~」第6話「王子からの依頼」丨監督:川崎逸朗 Production I.G制作 greatultraman 日本動漫畫討論版 503 07-24-12 09:03 PM
[動畫] 「パルテナの鏡」3Dアニメ無料公開予定丨I.G、4℃、シャフト制作 money 日本動漫畫討論版 3 03-23-12 11:23 PM

現在的時間是 11:18 PM

手機版 | APP版