Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-12-12, 03:51 PM   #2276
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: wongdee 查看文章
老任哩兩舊嘢好似買300¥喎,不過好似冇舖頭有返,我都四圍搵緊,如発現請通知聲唔該
計埋稅都係 315yen,
不過官網說可以在 Nintendo Online Shop 買到,
我見 amazon、biccamera 暫時都未有貨。

可能現在有貨的,都要在 Nintendo Online Shop 買。

http://onlineshop.nintendo.co.jp/sho...item_id=915092

另外,Gamepad 2013 年後可以獨立購買,白 / 黑:13,440円(連稅)
Gamepad 電池就 2,625円(連稅),同跟機的一樣是 3.7v 1500mAh。

而 3DS ( 不包裝 3DS LL) 的電池是同 Wii U Pro controller 是同一型號,可以對調使用。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 12-12-12 03:56 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
舊 12-12-12, 03:52 PM   #2277
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 1515 查看文章
Nintendo land 係咪單打好冇癮?
佢其實有成一半嘅game都係單打,
我都未試晒,無故事串連,屬於小遊戲挑戰類型~
可能係現時最發揮個手掣嘅game~
貓太部 目前離線  
舊 12-12-12, 04:00 PM   #2278
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
引用:
作者: mrk 查看文章
今日又打去好景問,總算係有消息啦!
老闆娘話下批美版黑機最快要24號到貨,
個價照舊$3810,不過到時唔洗食game,
要就比錢佢入機落訂啦!
最後我答佢都係諗諗同等等先。
嘩!還要 $38xx?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-12-12, 04:07 PM   #2279
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
友情價 3150 入手 (黑機日版)
Mario 之外,
想入Nintendo Land / Ninja Gaiden 3 RE
二揀一, 請問邊隻好呢?
1515 目前離線  
舊 12-12-12, 04:08 PM   #2280
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 八仙果 查看文章
嘩!還要 $38xx?
其實我唔係好信到時講過價重係$3810,
可以係應酬下我ge,因為我日日打去追問佢。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 12-12-12, 04:09 PM   #2281
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
Mario 之外,
想入Nintendo Land / Ninja Gaiden 3 RE
始終唔同類型, 好難比意見喎...

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-12-12, 04:14 PM   #2282
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
Mario 之外,
引用:
作者: シスグノ 查看文章
始終唔同類型, 好難比意見喎...
係囉,
不過在我而言,Ninja Gaiden 之前評價麻麻,
試新o野買 Nintendo Land 好過。

引用:
作者: treeyiu 查看文章
我想問如果想買隻GAME比女友玩,買邊隻好?
引用:
作者: treeyiu 查看文章
睇睇下好似孖U好D~~我驚NINTENDO LAND會好似はじめてWii甘就幣了~
不過我女友鐘意玩BIO 同 ZELDA嫁WOR~
ZOMBIE U 岩唔岩佢 ??
咁不如等 20 號隻 COD 啦。

此篇文章於 12-12-12 04:28 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
舊 12-12-12, 04:44 PM   #2283
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
如果好似我吾玩 mh, 今次 wiiu 個首發陣容真係差左 d
任仔 目前離線  
舊 12-12-12, 04:44 PM   #2284
Crazy Gamer

Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
最後買了Nintendo Land 390
1515 目前離線  
舊 12-12-12, 04:48 PM   #2285
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
其實我唔係好信到時講過價重係$3810,
可以係應酬下我ge,因為我日日打去追問佢。
不過今個月24號有貨返,應該可信度幾高,
可能真係攞到聖誕節個批美版貨。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 12-12-12, 04:53 PM   #2286
mrk

引用:
作者: 八仙果 查看文章
咁不如等 20 號隻 COD 啦。
不過注意20號出隻日版COD:OP2好似只有日語配音,冇左英語配音㗎!!!

P.S.:有冇人知依家美版COD:OP2最平幾多???

mrk 目前離線  
舊 12-12-12, 04:58 PM   #2287
laiho
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
引用:
Mario 之外,
我會揀 Ninja Gaiden 3 RE,可用人物多幾個,忍法,武器又多幾種,同埋可以斬斷手腳夠血腥暴力
laiho 目前離線  
舊 12-12-12, 05:03 PM   #2288
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 貓太部 查看文章
係喎,如果買dl版game,
咁咪唔駛load碟?
打機過場境時有冇明顯分別快d呢?
最慘係好多Wii U game同步出左dl版
但MH3G HD好似未有dl版
shodanng2 目前離線  
舊 12-12-12, 05:09 PM   #2289
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
今日又打去好景問,總算係有消息啦!
老闆娘話下批美版黑機最快要24號到貨,
個價照舊$3810,不過到時唔洗食game,
要就比錢佢入機落訂啦!
最後我答佢都係諗諗同等等先。
24號貨個價照舊$3810
睇黎我聖誕前唔駛買美機了

可能改為買日機先
玩住MH3G HD等美機跌價
又或者買部美版3DS LL先算
至少唔駛食炒價
舊 12-12-12, 05:18 PM   #2290
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 任仔 查看文章
如果好似我吾玩 mh, 今次 wiiu 個首發陣容真係差左 d
今次Wii U係美機首發陣容多過日機好多
美機都出先
一反常態
舊 12-12-12, 05:24 PM   #2291
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: shodanng2 查看文章
今次Wii U係美機首發陣容多過日機好多
美機都出先
一反常態
係, 起碼有 egame shop
只吾知日版幾時有 nano 同 Trine
任仔 目前離線  
舊 12-12-12, 05:32 PM   #2292
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 任仔 查看文章
係, 起碼有 egame shop
只吾知日版幾時有 nano 同 Trine

我都好想dl隻trine,但日版又未有~
貓太部 目前離線  
舊 12-12-12, 06:42 PM   #2293
貓太部
Crazy Gamer

已經見有wii u直插代用火牛~@@
貓太部 目前離線  
舊 12-12-12, 06:46 PM   #2294
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
已經見有wii u直插代用火牛~@@
邊度有?
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-12-12, 06:54 PM   #2295
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
邊度有?
唔夠火數就算了
唔想快 D 壞機
剛買唔壞.......用耐少少就會壞機
不足火數可能會傷害跟主機的充電器的零件
好的充電器或變壓器都有過電壓保護裝置,所以插下去不會馬上燒掉,
但持久用一段時間會損壞
Netnet 目前離線  
舊 12-12-12, 07:03 PM   #2296
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Netnet 查看文章
唔夠火數就算了
唔想快 D 壞機
剛買唔壞.......用耐少少就會壞機
不足火數可能會傷害跟主機的充電器的零件
好的充電器或變壓器都有過電壓保護裝置,所以插下去不會馬上燒掉,
但持久用一段時間會損壞
同電腦火牛一樣
貴既足料既
真係用好多年先壞

平既唔足料既
頭幾年內就壞
有D直頭係燒到出火花 e.g. GTR牛

火牛真係一分錢一分貨
舊 12-12-12, 07:15 PM   #2297
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
邊度有?

暫時見到賣得貴,又好似好兒戲,
我諗住觀察多一陣先~
貓太部 目前離線  
舊 12-12-12, 07:23 PM   #2298
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
暫時見到賣得貴,又好似好兒戲,
我諗住觀察多一陣先~
貴成點?
如果要 1xx,重要係 cheap cheap,人
個人建議,唔好買,
燒機事小 ......

八仙果 目前離線  
舊 12-12-12, 08:03 PM   #2299
samus
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
有無人想要日版黑機?(Mario + zombieU)

買左2日
samus 目前離線  
舊 12-12-12, 08:38 PM   #2300
MO

引用:
作者: shodanng2 查看文章
本身個OS已用左幾GB
實際個更新唔係咁大

但8GB真係唔夠
我好多頁前都講過
個人建議買32GB
就算有得外接usb hdd
我都係建議買32GB
因為內置記憶體優點多過hdd
有D只有dl版既game
或者game save file
裝係內置記憶體度就最好
無讀寫hdd既嘈音

日後如果個系統學360咁
後加裝碟版game功能
常玩既game裝落內置記憶體度
就唔駛有讀碟、讀寫hdd既嘈音

黑機除左32GB
仲多幾舊配件
eShop買野大約2年時間可以回贈10%
美版仲送隻Nintendo Land
我自己就覺得8GB都OK,
果啲DL GAME下下十幾GB
32GB都裝唔到幾多隻,
如果想以DL GAME為主, 長遠一定要駁隻HDD

而家啲GAME SAVE一般幾十MB, 更新DATA大約100MB
8GB版買返黎有3G左右,
其實夠用架喇.

32GB送既座就睇下有無用.
MO 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 06:34 AM

手機版 | APP版