Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-15, 11:09 PM   #1301
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-04-15, 11:16 PM   #1302
money
◆.西野司命.◆

舊 04-04-15, 11:24 PM   #1303
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 04-04-15 11:27 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 12:28 AM   #1304
money
◆.西野司命.◆

舊 04-05-15, 02:12 AM   #1305
money
◆.西野司命.◆

舊 04-05-15, 04:50 AM   #1306
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
係咪我錯覺,今集進度好似好快咁?

引用:
作者: money 查看文章

雖然HF線悶d,但都會睇ge,話哂櫻終於有女主角做

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
有兩個明顯唔係阿殺仙既人混左入去
無留意tim,係邊兩個?

舊 04-05-15, 10:45 AM   #1307
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005

補習一下再回來comment ww

此篇文章於 04-05-15 12:46 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 01:12 PM   #1308
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
Saber拘束PLAY都係劇場版好D

舊 04-05-15, 02:19 PM   #1309
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我反而覺得HF線最好睇, 唔係因為
可能因為係一路睇完sn同ubw後有好多問題都可以一次過係HF到得到答案
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 02:20 PM   #1310
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我反而覺得HF線最好睇, 唔係因為
可能因為係一路睇完sn同ubw後有好多問題都可以一次過係HF到得到答案
得喇, 我地明架喇

舊 04-05-15, 07:14 PM   #1311
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
係我錯覺嗎?Saber拘束Play嗰幕點解比原作更工口?

Caster嘅Saber控程度已經係病入膏盲

Archer背叛呢段如果擺喺第一期收尾會唔會效果更好D呢?至少更能令人引頸以待。

士郎今集太型,三兩下成功攻略凜。 (櫻呢個時候住緊院,幾乎路人化)

凜見到個士郎嘅頸鏈後總算察覺到真相了。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 07:16 PM   #1312
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
得喇, 我地明架喇
以呢個次序HF》UBW》Fate,故事深度同度係成正比,所以佢點拗都冇用。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-15, 03:00 AM   #1313
money
◆.西野司命.◆

武梨えり
TVアニメUBW!セカンドシーズン!高まります!

舊 04-06-15, 03:23 AM   #1314
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
以呢個次序HF》UBW》Fate,故事深度同度係成正比,所以佢點拗都冇用。
我地明就得啦

舊 04-06-15, 06:22 PM   #1315
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

凜見到個士郎嘅頸鏈後總算察覺到真相了。
我想問個鏈唔係第一次士郎死果陣凜比佢咩
唔係好記得 如果有朋友解答 驚有捏他可PM可SPOILER
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-15, 06:42 PM   #1316
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: kimtch 查看文章
我想問個鏈唔係第一次士郎死果陣凜比佢咩
唔係好記得 如果有朋友解答 驚有捏他可PM可SPOILER
已經全世界知,唔SPOIL喇
紅A俾左一條凜, 但凜救士郎個條重係士郎手

咁妳話啦

PS: Fate 線條鏈係士郎手直到尾

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-15, 06:53 PM   #1317
kimtch

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
已經全世界知,唔SPOIL喇
紅A俾左一條凜, 但凜救士郎個條重係士郎手

咁妳話啦

PS: Fate 線條鏈係士郎手直到尾
O, 可能我MISS第一季果度

TY, 我以為條鍊係凜既
舊 04-06-15, 07:17 PM   #1318
casio
Ultimate Gamer

引用:
O, 可能我MISS第一季果度

TY, 我以為條鍊係凜既
條鍊本身的確係凜嘅,但係佢之前救士郎時留低咗

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-15, 10:47 PM   #1319
kimtch

引用:
作者: casio 查看文章
條鍊本身的確係凜嘅,但係佢之前救士郎時留低咗
呢個我知..
我係唔知原來紅A將條鍊比左凜先 然後凜再將條鍊比爛耍做瓜左既士郎
舊 04-06-15, 11:54 PM   #1320
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
呢個我知..
我係唔知原來紅A將條鍊比左凜先 然後凜再將條鍊比爛耍做瓜左既士郎
士郎還給凜個條(13話),應該是之前士郎受傷(12話),係凜間房休息完, 打翻個箱 拿走的!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 04-06-15 11:59 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 09:15 AM   #1321
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
呢個我知..
引用:
作者: 冬雨 查看文章
士郎還給凜個條(13話),應該是之前士郎受傷(12話),係凜間房休息完, 打翻個箱 拿走的!
流程係
1,士郎第一話中槍就死比RIN救左,留低左條鏈比士郎拾左
2,紅A將條鏈'還'俾RIN ('1'個條鏈重係士郎度)
3,士郎整亂RIN d野時發現原來RIN有條一模一樣的
4,士郎還返自己keep左13話的鏈俾RIN

樓上板友有提如果係Fate路線士郎會冇發現條鏈係邊個而一直keep到死

以上應該講到好明喇掛

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 04:05 PM   #1322
money
◆.西野司命.◆

BD BOX銷量
Zero UBW
初動  42,690 33,876  
2週目  *5,977 *1,616

舊 04-08-15, 12:03 AM   #1323
money
◆.西野司命.◆

コルキスの王女 #14

セイバーが操られる前に、キャスターを倒すべく作戦を練る士郎と凛。その頃キャスターは、
かつて自分を召喚したマスターとの記憶を辿っていた。魔女と蔑まれ、
裏切られたキャスターは自ら契約を切り、マスターを殺害することで彼の元を逃れたのだった。

STAFF 脚本:佐藤和治、絵コンテ:栖原隆史、演出:栖原隆史、
作画監督:青木拓也・緒方美枝子・須藤友徳

舊 04-09-15, 10:20 PM   #1324
money
◆.西野司命.◆

舊 04-09-15, 10:32 PM   #1325
casio
Ultimate Gamer

引用:
作者: money 查看文章
係就玩埋聖杯大戰啦,我想睇某對「父」子開片

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 02:19 AM

手機版 | APP版