Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-17, 10:58 AM   #701
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
如果今年Cavs攞champ的話LBJ應該出番份佣答謝Raptors俾左甘好既休養時間

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:13 AM   #702
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Penny仔 查看文章
年薪26m 喎.....咁冇種既說話都講得出
Pacers起碼力戰而敗,有幾場仲爭小小贏到
呢隊垃圾真係火氣全無
嘩呢D野點講得出口....

If you can't beat L.James, join him.

舊 05-08-17, 11:31 AM   #703
Sar8
The One

馬箭大家互炒

舊 05-08-17, 12:03 PM   #704
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
呢隊垃圾真係火氣全無
咁點做KOBE傳人

舊 05-08-17, 12:30 PM   #705
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
呢隊垃圾真係火氣全無
要求轉隊過去丫笨

舊 05-08-17, 01:40 PM   #706
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
要求轉隊過去丫笨

蘿莉好似想挑戰西區
東區都係比LBJ一個虐
去西區起碼三隊虐待佢

定係想去馬刺呢

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-08-17, 01:53 PM   #707
Sar8
The One

今年既LBJ打西區三強我覺得都佔優

就算係比佢去到final都係打LBJ架啦,多餘

都話can't beat就(ry

舊 05-08-17, 02:16 PM   #708
sunnypigdog
滅絕小五郎

我覺得佢最白痴係, 咁諗都唔好咁講出黎

舊 05-08-17, 02:28 PM   #709
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
今年好大机會又系雙士FINAL

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 02:32 PM   #710
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
當年牙刷蘇每年都輸比光頭佬,佢咪一樣係咁打落去
坦白講,論身體質素當年牙刷蘇同光頭佬爭9條街
所以心態永遠係最緊要
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 02:49 PM   #711
Sar8
The One

完美解釋季後寶麗龍

舊 05-08-17, 03:25 PM   #712
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
呢隊垃圾真係火氣全無
"If we had LeBron on our team, too, we woulda won," DeRozan said. "We could say that all day, time, everything, but we didn't. It happened. We got swept. It's gonna be one of them long summers for us."

http://www.cbssports.com/nba/news/de...s-cavs-series/

其實原文係咪咁?

老實咁講都係明顯好冇癮,但俾人斷章取義左?

此篇文章於 05-08-17 03:55 PM 被 HenryAbyss 編輯。
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 03:49 PM   #713
Penny仔

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
"If we had LeBron on our team, too, we woulda won," DeRozan said. "We could say that all day, time, everything, but we didn't. It happened. We got swept. It's gonna be one of them long summers for us."

其實原文係咪咁?

OK, 疑點利益歸於被告,呢筆唔罵佢

不過速龍都係抵罵架喇
幾年前連老化既PP都贏唔到
去到playoff例牌跌watt
每季playoff 速龍直播, 就會見到大批速龍fans場外睇電視直播
然後每一季GAME1 主場都係輸...........
舊 05-08-17, 03:55 PM   #714
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:

其實原文係咪咁?

原文對答係甘:

引用:
“Coach said that, maybe if you guys had a little more time things might’ve been different,” the reporter asked. “Do you feel as though that might have been the issue?”

“If we had LeBron on our team too, we would’ve won,” said an exasperated DeRozan. “We can say that all day. Time, everything, but we didn’t. It happened. We got swept and it’s going to be one of them long summers for us.”
你可以話係 (俾人斷章取義)又得,唔係又得,
人地問緊你係咪時間耐左可以磨合得更好,
你好地地攞LBJ嚟講做乜?
輸波輸到傻左明顯

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 03:57 PM   #715
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
OK, 疑點利益歸於被告,呢筆唔罵佢

不過速龍都係抵罵架喇
幾年前連老化既PP都贏唔到
去到playoff例牌跌watt
每季playoff 速龍直播, 就會見到大批速龍fans場外睇電視直播
然後每一季GAME1 主場都係輸...........
漏左source,補返

其實都答得好無癮啦,你否定得呢個想法即係呢個想法曾經出現過
講返d廢話"we tried our best, will try again next year"好過啦

加左ibaka後大家都諗住會勁d,結果仲衰過上年
ibaka 滿約?

舊 05-08-17, 04:11 PM   #716
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
原文對答係甘:
你可以話係 (俾人斷章取義)又得,唔係又得,
人地問緊你係咪時間耐左可以磨合得更好,
你好地地攞LBJ嚟講做乜?
輸波輸到傻左明顯
輸波輸到傻就緊係
我都覺得答得差,甚至我都覺得速龍無鬼用,不過插還插唔好咁老屈者

舊 05-08-17, 04:11 PM   #717
Sar8
The One

作為個領頭人絕對唔講得呢D說話,需知記者又好,網民又好最鐘意同你玩呢味野,呢句野太易比人入
今季WB就証明冇左KD就靠自己加把勁上
佢都唔會講如果KD冇離隊既話

舊 05-08-17, 04:13 PM   #718
Penny仔

引用:
漏左source,補返

其實都答得好無癮啦,你否定得呢個想法即係呢個想法曾經出現過
講返d廢話"we tried our best, will try again next year"好過啦

加左ibaka後大家都諗住會勁d,結果仲衰過上年
ibaka 滿約?
DeRozan&Lowry+Dwane Casey(拉埋教練落水)已經一齊打左4季Playoff
playoff 經驗已經非常豐富, 我唔明白點解佢地每季game1奉旨會輸......
我未見過一隊波入到playoff係會跌得咁緊要
今季仲要Trade埋PJ Tucker同Ibaka

坦白講唔好話吾皇擋住速龍啦,就算冇吾皇既存在
呢隊速龍入到playoff 都係一堆屎

Ibaka同Lowry 都約滿
其實速龍GM 砌隊波已經砌到好盡,陣容上已經好難有上升空間(我諗巨星如CP3未必想去多倫多)
如果自家培養球星唔爭氣,咁呢隊極限就只能去到第2輪

此篇文章於 05-08-17 04:19 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 05-08-17, 04:45 PM   #719
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
DeRozan&Lowry+Dwane Casey(拉埋教練落水)已經一齊打左4季Playoff
playoff 經驗已經非常豐富, 我唔明白點解佢地每季game1奉旨會輸......
我未見過一隊波入到playoff係會跌得咁緊要
今季仲要Trade埋PJ Tucker同Ibaka

坦白講唔好話吾皇擋住速龍啦,就算冇吾皇既存在
呢隊速龍入到playoff 都係一堆屎

Ibaka同Lowry 都約滿
其實速龍GM 砌隊波已經砌到好盡,陣容上已經好難有上升空間(我諗巨星如CP3未必想去多倫多)
如果自家培養球星唔爭氣,咁呢隊極限就只能去到第2輪
寶寶龍的困境同熊仔/Jazz差不多,本身地理所限0吸引力,根本吸唔到FA (甚至勁新秀)。
變左執到個一線尾二線頭都要當寶,可能好多人笑佢地俾肥約,但其實我係完全明白都係迫於無奈。

舊 05-08-17, 05:51 PM   #720
Sar8
The One

熊仔若不是傷兵同西區

舊 05-09-17, 09:22 AM   #721
sunnypigdog
滅絕小五郎

JAZZ兩分12射0中係咩玩法.......

舊 05-09-17, 09:30 AM   #722
Sar8
The One

今日咖哩哥個態唔錯

舊 05-09-17, 09:46 AM   #723
Penny仔

引用:
JAZZ兩分12射0中係咩玩法.......
4場開局都差, 但而家已經追返
Mike Brown教進攻都係唔得,
第二節用Klay同Green Run得唔好, 但Kerr教冇呢個問題
結果又要出35號戰術
舊 05-09-17, 09:47 AM   #724
sunnypigdog
滅絕小五郎

被追到10分了, 唔解決下死火倒水嘅問題, 勇士個冠軍都係凍過水

舊 05-09-17, 11:04 AM   #725
Penny仔

引用:
被追到10分了, 唔解決下死火倒水嘅問題, 勇士個冠軍都係凍過水
勇士問題未致於太嚴重
因為Jazz的確唔弱,呢4場睇到呢隊波幾穩陣
不過球員質素同戰術爭人一班波,咁真係冇計
呢4場打落Jazz表現平穩,但勇士咪照平時咁同你打囉...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 02:06 PM

手機版 | APP版