Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-17, 03:46 PM   #526
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
再加埋大學收錢單野令佢籃球生涯留下污點
我諗佢要等多十年先有機會入HOF
同我諗既一樣,
佢都有機入HOF既,但唔會甘快囉

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:51 PM   #527
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
唔知點解硬係冇人黎...
就咁睇佢又唔係差既老闆
但就算champ 果年, 佢都係執埋一堆好用既棄將先贏到
其實唔係差,但同以前Nash、Finley、Drik果啲年代比孤寒左好多,
外媒就傳過話佢身家縮水所以使錢都使得好小心。

攞champ果年點同,佢執果堆棄將係「唔算最好用但依然值得用」先嬴到,
而家執果啲係「睇落好用但無人敢用」式既資源回收

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:56 PM   #528
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
應該有下季既, 今季佢keep 得OK

另外rose 傷半月板提早收工
其實佢今次個傷又唔係真係太嚴重
問題只係佢下季應該去邊隊...

其實球員受傷, 除左自身打法之外
球隊保養都好重要
呢方面NYK其實都係麻麻地
我都想知下季rose仲會有咩隊會想簽佢....
季季都傷一大輪,真係去太陽搵神醫先掂
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 05:51 PM   #529
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
勇士好似調整得唔錯
火箭>馬刺>火箭>巫師, 四隊強隊都贏到, 而且表現唔差
Livingston 同McGee真係好好用, West都上返好多力, 季初個陣真係唔太work, 而家防守上仲係差d, 但起碼進攻打好左
有時個拆你屋拋到鬼咁高係得mcgee先接到

但感覺playoff入到去會打點原形

舊 04-05-17, 02:07 PM   #530
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
再加埋大學收錢單野令佢籃球生涯留下污點
我諗佢要等多十年先有機會入HOF
大學收錢單野
完全唔知有呢件事

舊 04-05-17, 02:34 PM   #531
Sar8
The One

咖哩哥又開始玩野

舊 04-05-17, 03:46 PM   #532
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: okabe 查看文章
我都想知下季rose仲會有咩隊會想簽佢....
季季都傷一大輪,真係去太陽搵神醫先掂
我係ROSE FANS,下季真係分分鐘冇班落⋯⋯

另,西書平OSCAR ROBERTSON三雙記錄。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 04-05-17 03:49 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 07:13 PM   #533
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
大學收錢單野
完全唔知有呢件事
簡單黎講就係Webber大學時期收左人差唔多30萬(?)so call零用錢咁囉
NCAA係學界賽事,收錢就梗係唔容許
結果當年名震天下Fab Five的戰績,需要全數除名
不過呢件事03年(?)被揭發果陣, Webber否認之餘仲涉及作偽證(好似係)
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 07:21 PM   #534
Penny仔

引用:
作者: 阿聰 查看文章
我係ROSE FANS,下季真係分分鐘冇班落⋯⋯

另,西書平OSCAR ROBERTSON三雙記錄。
唔會冇班落既
不過佢咁緊張個仔,又唔想周圍搬的話(今季已經有離隊出走前科)
咁選擇就真係唔多

Westbrook個MVP應該再穩陣D
佢要破紀錄應該不成問題
舊 04-05-17, 07:39 PM   #535
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
唔會冇班落既

不過佢咁緊張個仔,又唔想周圍搬的話(今季已經有離隊出走前科)

咁選擇就真係唔多

Westbrook個MVP應該再穩陣D

佢要破紀錄應該不成問題
如果要有班落,首先就係要減人工,
呢一點係公牛換走Rose嘅原因:唔會提供大額合約。
就算有球隊肯要,都應該會被壓價(傷病問題)。

WB0個MVP應該好穩了,加上公牛送TJ22同DM3,
雷霆個陣容係變得更加好,多一個正選同一個替補三分射手。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-05-17, 10:05 PM   #536
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
Nets 有 J.Lin 同無真係好似差好遠 ...
如果佢無傷可能有機會爭入 PO?!

Rose 真係難搞 ... 無乜邊隊缺 PG ...
佢又想贏 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-17, 09:16 AM   #537
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Shadow 神 查看文章

佢又想贏 ...
馬刺, 搵佢取代PARKER

舊 04-06-17, 09:40 AM   #538
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章

佢又想贏 ...
黃蜂冇左豪仔, 今季即刻入唔到playoff
豪仔呢D正宗實而不華, 而且每季Keep住進步
舊 04-06-17, 10:18 AM   #539
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
黃蜂冇左豪仔, 今季即刻入唔到playoff
豪仔呢D正宗實而不華, 而且每季Keep住進步
睇住佢d外投不斷進步,今季睇highlight仲連tough shot都有
真心佩服

舊 04-06-17, 10:30 AM   #540
Penny仔

呀......Westbrook 爭一個板

另外老詹要贏的話, 東岸邊有球隊挑戰到佢?
舊 04-06-17, 10:56 AM   #541
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
呀......Westbrook 爭一個板

另外老詹要贏的話, 東岸邊有球隊挑戰到佢?
一上返力真係無對手

舊 04-06-17, 11:36 AM   #542
sunnypigdog
滅絕小五郎

湖人贏左馬刺

舊 04-06-17, 12:53 PM   #543
Penny仔

引用:
湖人贏左馬刺
馬刺幾個主力都係象徵式打左一陣
勇士今日贏波已確保首名

餘下賽事馬刺應該會輪休啦
勇士剩返3場可以試用一下KD
舊 04-06-17, 02:18 PM   #544
Sar8
The One

星期日KD會出

舊 04-06-17, 03:33 PM   #545
sunnypigdog
滅絕小五郎

希望轉返去有KD Mode唔會有太長適應期

舊 04-07-17, 09:59 AM   #546
阿聰

引用:
馬刺, 搵佢取代PARKER
唔好講笑,PARKER仲係好勁。

舊 04-08-17, 11:55 AM   #547
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
NBA 討論區 VOL. 41 - 球季開始了

單季場均大三元達陣,但係仲未破單季最多大三元

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 04-08-17, 08:25 PM   #548
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
單季場均大三元達陣,但係仲未破單季最多大三元

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
最後有刷數據嫌疑
其實佢照平時咁打咪得....太刻意反而唔好
舊 04-09-17, 12:57 AM   #549
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
最後有刷數據嫌疑

其實佢照平時咁打咪得....太刻意反而唔好

尼場真係太明顯,空檔唔射照傳...
太陽又明玩野唔守你等你無得刷助攻

不過仲有3場機會既

舊 04-10-17, 07:54 AM   #550
搖搖
永遠的毛毛王子↓

Westbrook50分大三元 終於破紀錄
拓荒者第八應該穩陣

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 12:14 PM

手機版 | APP版