Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-14-16, 02:57 PM   #451
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
講起狀態。最後boss會放色欲時我有期待過中個位會對其他同伴上下其手
我都有期望過 XD
但好似完全無影響咁既
中左幾次都如常一樣可以照攻擊
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 03:01 PM   #452
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Gambit 查看文章
初頭係唔夠 SP 先覺得難打啫

P5 個 system 似乎先天就做唔到咁難
講難度,
無記錯真女神3到後期好似都保留到一定難度,
有隻 BOSS 獸之眼光連發直程係屈機添
佢夠膽SET返P3果D唔俾直接命令、疲勞同隔日參戰果D野,應該大把人掟機
咁其實只要SET到隻隻BOSS龍之眼光+獸之眼光*N,冇咩野會易打既,不過就真係成為運GAME…

今集太多野好幫手,越級挑戰HOLD UP又可以強制終了,連主角死都有一大堆肉盾…
中期開始真係完全冇晒反射以外既死亡要素。

此篇文章於 10-14-16 03:14 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 05:37 PM   #453
Gambit

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢夠膽SET返P3果D唔俾直接命令、疲勞同隔日參戰果D野,應該大把人掟機
咁其實只要SET到隻隻BOSS龍之眼光+獸之眼光*N,冇咩野會易打既,不過就真係成為運GAME…

今集太多野好幫手,越級挑戰HOLD UP又可以強制終了,連主角死都有一大堆肉盾…
中期開始真係完全冇晒反射以外既死亡要素。
唔計獸/龍之眼光, 好多細位真女神 3 都係嚴 d,

例如真女神打中弱點 one more 唔會加攻擊力,
全體攻擊之中只要其中一隻打唔中, 就算中弱點都好, 都會扣兩次行動
P5 就相反只要打中弱點就 one more, 唔理有無 miss

真女神 counter 要扣左血先會反擊,
P5 counter 唔扣血

真女神破魔同咒殺係相對既, 耐破魔就弱咒殺, 而且 d 怪仲好識打弱點
P5 就兩樣都可以同時防到

真女神仲要無肉盾, 真係你死你賤~

結論... 而家 d game 越黎越易玩
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 05:44 PM   #454
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
D 怪好似無特別打我弱點,都係 random 多

呢方面 wiiu 果隻反而做到
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 05:55 PM   #455
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Gambit 查看文章
唔計獸/龍之眼光, 好多細位真女神 3 都係嚴 d,

例如真女神打中弱點 one more 唔會加攻擊力,
全體攻擊之中只要其中一隻打唔中, 就算中弱點都好, 都會扣兩次行動
P5 就相反只要打中弱點就 one more, 唔理有無 miss

真女神 counter 要扣左血先會反擊,
P5 counter 唔扣血

真女神破魔同咒殺係相對既, 耐破魔就弱咒殺, 而且 d 怪仲好識打弱點
P5 就兩樣都可以同時防到

真女神仲要無肉盾, 真係你死你賤~

結論... 而家 d game 越黎越易玩
其實易就一定架嘞,雖然真女神3在下唔覺有咩真係難…
P3果時打MISS係有機會自己DOWN埋添。
印象中真女神去到上位破魔同咒殺都唔係絕對相反架嘞,係主角未到後期冇確實手段防晒。

換轉以前果D GAME,你入咗死胡同邊有得返去7日前,COOP你唔MAX晒邊會俾去真END…
當然,SET返真女神果隻對初哥不友善既難度,銷量都會返去不友善既水平
不過今集連死神都可以和平解決,基本上佢地完全冇打算整到隻GAME難打,連D BAD END伏位都明顯過P4推人入電視咁多…
只係叉倫廚咩都冇之餘,仲要硬格嘥時間真係唔知想點…

此篇文章於 10-14-16 06:55 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 06:54 PM   #456
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
其實易就一定架嘞,雖然真女神3在下唔覺有咩真係難…
P3果時打MISS係有機會自己DOWN埋添。
印象中真女神去到上位破魔同咒殺都唔係絕對相反架嘞,係主角未到後期冇確實手段防晒。

當然,SET返真女神果隻對初哥不友善既難度,銷量都會返去不友善既水平
不過今集連死神都可以和平解決,基本上佢地完全冇打算整到隻GAME難打。
只係叉倫廚咩都冇之餘,仲要硬格嘥時間真係唔知想點…
p3打後既persona針對輕客層,唔難打可以理解

但連真女神4同4F都係輕鬆難度就⋯
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 07:02 PM   #457
神人ではない!新人だ

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

其實唔到佢唔屈服,3DS 真女4幾賣得真係有目共睹,不過本身真女個SETTING就吸引唔到大路客。
結果成為咩都討好唔到既傑作

舊 10-14-16, 07:12 PM   #458
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
P4推入電視都唔算難回避
油站end真係唔睇攻略鬼知

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 07:15 PM   #459
神人ではない!新人だ

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
P4推入電視都唔算難回避
油站end真係唔睇攻略鬼知
冇今集咁揚先,唔睇攻略都唔知原來差唔多點揀都唔係問題

不過一開GAME的確被伏咗一野,「本遊戲純屬虛構」揀NO真係踢你返TITLE

此篇文章於 10-14-16 07:22 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-14-16, 07:21 PM   #460
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
今集你睇主角9個女友有6個都大過佢就知佢係姐姐殺手啦
擺明家姐不知不覺間已經比佢攻略左
點答都信佢

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 08:11 PM   #461
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

女神系列應該任記年代最難玩
完全係可以用"只可遠觀不可近之"嚟形容..
P3因為BGM同graphic令我重新留意altus
本人覺得P3, P4喺PS2年代出難度適中
今集我覺得就真係以P4G為基本無難度可言
反而覺得有點失落(我玩normal)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:08 PM   #462
神人ではない!新人だ

目前最不滿係隱藏BOSS要2周,但係又冇得揀唔繼承…
雖然知道晒各人功能既依家大概一周ALL MAX冇難度…
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
今集你睇主角9個女友有6個都大過佢就知佢係姐姐殺手啦
擺明家姐不知不覺間已經比佢攻略左
點答都信佢
一周在下淨係特殊咗一件

此篇文章於 10-14-16 11:11 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-15-16, 01:28 PM   #463
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
見倒呀家姐俾人笑快D結婚個度, 以為之後有得溝, 點知最後都無 

油站
個日記呀, 世界呀, 卡片呀究竟有乜奧秘
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-16, 01:31 PM   #464
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:

一周在下淨係特殊咗一件
隱藏BOSS要2周
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-16, 01:47 PM   #465
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

一周在下淨係特殊咗一件
開二週時唔係有問題你咩?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-16, 03:20 PM   #466
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
開二週時唔係有問題你咩?
有咩?可能SKIP得太快冇留意
引用:
作者: Fun 查看文章
隱藏BOSS要2周
打雙子要,不過睇攻略冇義經應該打唔贏,真係唔記得魔術師MAX定係雙子合體先…?
合咗會唔會唔俾打架?

此篇文章於 10-15-16 03:33 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-15-16, 04:42 PM   #467
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
有咩?可能SKIP得太快冇留意

打雙子要,不過睇攻略冇義經應該打唔贏,真係唔記得魔術師MAX定係雙子合體先…?
合咗會唔會唔俾打架?
魔術師MAX先
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 03:36 AM   #468
神人ではない!新人だ

唔承繼要一日確保鴨志田真係會打到山窮水盡

舊 10-16-16, 08:25 AM   #469
野良猫
肥倫

引用:
唔承繼要一日確保鴨志田真係會打到山窮水盡
根本極限挑戰嚟
又要避高級怪但又要有足夠LV打BOSS…
依家裸開HARD都係要兩日先搞掂,除非唔理LV

去到斑目時身上已娙有兩張回SP貼已經易打好多

此篇文章於 10-16-16 09:15 AM 被 野良猫 編輯。
舊 10-16-16, 09:32 AM   #470
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
2016 年p4u 斗神祭結束時,製作人和田表示絕對想做p5u

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 10:53 AM   #471
神人ではない!新人だ

引用:
根本極限挑戰嚟
又要避高級怪但又要有足夠LV打BOSS…
依家裸開HARD都係要兩日先搞掂,除非唔理LV

去到斑目時身上已娙有兩張回SP貼已經易打好多
在下戰略相反,淨係打高LV怪。
不過LV10唔知夠唔夠HARD鴨志田揪…

舊 10-16-16, 11:06 AM   #472
野良猫
肥倫

引用:
LV高嗰堆我打弱點後叫佢走算,最多只係花多啲時間打多次先有一場嘅EXP,但起碼安全冇咁易全滅

LV10的話要靠全體回血道具
但主力輸出變相得主角,合隻物理耐性同有中傷害嘅P先去打

龍司幫主角加完攻後叫佢去偷冠,鴨志田出必殺時主角唔好擋照打,偷多少少血等龍司行動
舊 10-16-16, 01:59 PM   #473
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
應該唔夠, 我當時 LV 11 都投降

引用:
LV高嗰堆我打弱點後叫佢走算,最多只係花多啲時間打多次先有一場嘅EXP,但起碼安全冇咁易全滅

LV10的話要靠全體回血道具
但主力輸出變相得主角,合隻物理耐性同有中傷害嘅P先去打

龍司幫主角加完攻後叫佢去偷冠,鴨志田出必殺時主角唔好擋照打,偷多少少血等龍司行動
相同諗法, 偷野成功要打到鴨田兩下, 而唔係計 damage, 龍司幾大力都用
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 02:22 PM   #474
野良猫
肥倫

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
應該唔夠, 我當時 LV 11 都投降

相同諗法, 野成功要打到鴨田兩下, 而唔係計 damage, 龍司幾大力都用
其實係計傷害

一週目打佢時傷害唔夠所以試過兩個回合龍司先行動一次
二週目有大招,打佢一下後下個回合佢即刻行動

其實LV11打佢已經好夠
有全體回血、龍司又有中傷害招、杏又可以減攻
開發組都唔知係咪特登咁SET
又例如斑目咁,LV夠合到隻電光石火嘅P、俾祐介學埋招全體中傷害後先打佢時個難度已經低好多
舊 10-16-16, 03:19 PM   #475
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
有冇人知點解我向bar打左兩次工都開唔到俺たちは奴隷じゃない個mission?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 03:51 AM

手機版 | APP版