Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-15, 11:14 PM   #1
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED

歡迎各位 GAF 網友來到 NBA 討論區 VOL. 38

暫時各 nba 隊伍既 fans 分佈情況如下,
請各位已留名既網友睇清楚自己個名有冇放左係自己支持既隊伍啊!

好歡迎其他 nba fans 提供你支持既球隊的資料俾我,
每人最多可以支持三隊球隊,等大家可以一齊討論一下精彩既 nba 比賽。

Atlantic Division:
Boston Celtics – butterfly、白薔薇騎士
New Jersey Nets – t-mac拜仁、阿薩姆
New York Knicks – 柴崎幸、POISON
Philadelphia 76ers – dondon、宮本俊、亞山。修加、秘銀
Toronto Raptors – 啤梨王子

Central Division:
Chicago Bulls – 阿聰、宮本俊、啤梨王子
Cleveland Cavaliers – kin~kin、realmofo、邦。AxC、繪夢
Detroit Pistons – 魚伕、John5
Indiana Pacers –
Milwaukee Bucks –

Southeast Division:
Atlanta Hawks –
Charlotte Bobcats – POISON
Miami Heat – 電車、B@H、王龍、DevilElvis、柴崎幸
Orlando Magic – POISON、Coquelicot、不死game神、danny42yu、R-1
Washington Wizards – dondon、srx

Northwest Division:
Denver Nuggets – realmofo、繪夢、Metal Gear NT、R-1、butterfly、ROYCHENG、白薔薇騎士
Minnesota Timberwolves –
Portland Trail Blazers – ayato、KAGA08
Oklahoma City Thunder – 邦。AxC、butterfly、Iro、ayato
Utah Jazz – daikoko

Pacific Division:
Golden State Warriors – danny42yu
Los Angeles Clippers - JOEL8890
Los Angeles Lakers – 阿聰、Coquelicot、Metal Gear NT、王龍、KAGA08
Phoenix Suns – Penny仔、dondon、AK-47、Coquelicot、阿薩姆、Oruma、不死game神、HEAD_HUNTER、John5
Sacramento Kings – realmofo、R-1、其卵

Southwest Division:
Dallas Mavericks – 邦。AxC、t-mac拜仁、daikoko、srx
Houston Rockets – kin~kin、柴崎幸、繪夢、宮本俊、Metal Gear NT、不死game神、danny42yu、魚伕、啤梨王子、B@H、ROYCHENG
Memphis Grizzlies – 阿薩姆
New Orleans Hornets – 王龍、kin~kin、ayato、KAGA08
San Antonio Spurs – t-mac拜仁、ROYCHENG、秘銀

有關網址:

NBA 官方網站/最新賽果:
http://www.nba.com

最新球員交易:
http://stats.nba.com/transactions.ht...iref:nba:gnav/

2014 FREE AGENT TRACKER:
http://www.nba.com/freeagents/2014

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 11-25-15 01:38 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 02:20 PM   #2
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
原來今日D. Rose冇打下半場因為左膝痛, 希望唔係咩大件事
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 05:24 PM   #3
JMi

註冊日期: Feb 2011
BULLS最神奇係無論咩PG打都可以上到位
由ROSE拎MVP
之後傷出有NATE ROBINSON有AUGUSTIN
今年BROOKS去到又返生咁
背後原因真係完全解釋唔到
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 09:11 PM   #4
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: kin~kin 查看文章
原來今日D. Rose冇打下半場因為左膝痛, 希望唔係咩大件事
我估應該冇咩事。
引用:
作者: JMi 查看文章
BULLS最神奇係無論咩PG打都可以上到位
由ROSE拎MVP
之後傷出有NATE ROBINSON有AUGUSTIN
今年BROOKS去到又返生咁
背後原因真係完全解釋唔到
AB0完全係bulls首席救火員,mirotic未適應之前都靠佢後備出嚟控波加救火搶分,
而且好多時佢做嘅決定都好果斷正確。當然,thibodeau個體系要有得分力pg都係關鍵。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 10:14 PM   #5
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
我又黎玩下1st round預測:

West:
Warriors 4 - 0 Pelicans
Rockets 2 - 4 Mavs
Clippers 2 - 4 Spurs
Blazers 2 - 4 Grizzlies

East:
Hawks 4 - 0 Nets
Cavs 4 - 0 Celtics
Bulls 4 - 1 Bucks
Raptors 2 - 4 Wizards

純粹按個人喜好/觀感黎預測。
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-15, 12:34 PM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

懷緬過去常陶醉-Grantland呢篇野好正:
http://grantland.com/1990s-orlando-magic-oral-history/

舊 04-17-15, 08:14 PM   #7
kawai

引用:
懷緬過去常陶醉-Grantland呢篇野好正:
http://grantland.com/1990s-orlando-magic-oral-history/

謝謝。已收藏,之後慢慢睇。

編文係搵齊咁多人一齊訪問,還將逐個人的訪問節錄出黎?如果係前者,會唔會有片?
舊 04-17-15, 08:57 PM   #8
JMi

引用:
作者: kawai 查看文章
謝謝。已收藏,之後慢慢睇。

編文係搵齊咁多人一齊訪問,還將逐個人的訪問節錄出黎?如果係前者,會唔會有片?
有d係節錄當年報紙 有d係n年後訪問
舊 04-18-15, 12:35 AM   #9
kawai

引用:
有d係節錄當年報紙 有d係n年後訪問
Thanks. 有當年的報紙咁仲正

想當年開始知道同睇Penny,已經係O’Neal轉去Lakers前的一年,錯過咗Finals果年.....發現有人可以成隊公牛都守唔住,要出動Pippen同Jordan輪住守,真係好震撼。

果時得亞視播NBA,一年得果2、3場播Magic,又無internet,主要都係追睇一星期一次的NBA地帶。真係懷緬過去常陶醉....
舊 04-18-15, 08:45 AM   #10
JMi

引用:
Thanks. 有當年的報紙咁仲正

想當年開始知道同睇Penny,已經係O’Neal轉去Lakers前的一年,錯過咗Finals果年.....發現有人可以成隊公牛都守唔住,要出動Pippen同Jordan輪住守,真係好震撼。

果時得亞視播NBA,一年得果2、3場播Magic,又無internet,主要都係追睇一星期一次的NBA地帶。真係懷緬過去常陶醉....
我都有睇NBA地帶 果時記憶中有線都好似有播NBA咁
當年 我仲有爆BOX抽咭 lol
舊 04-18-15, 01:46 PM   #11
kawai

引用:
我都有睇NBA地帶 果時記憶中有線都好似有播NBA咁
當年 我仲有爆BOX抽咭 lol
我都有抽卡,但無爆BOX咁豪.....

果時已經有有線?
舊 04-18-15, 11:25 PM   #12
JMi

引用:
我都有抽卡,但無爆BOX咁豪.....

果時已經有有線?
第一年有線英超好似係93-94 定再之後一年
記憶中果時有D外國體育台都有NBA
但當年仲要靠電視節目表先知有咩播 我屋企無有線月刊就無留意住去追
返學日子無睇電視 通常都係其他同學睇 再第日返學睇報紙吹

爆BOX呢D 3-4個人先爆一盒
果時成日覺得開左係比人抽起好野 咪夾錢爆BOX... 諗起都攪笑
舊 04-19-15, 10:44 AM   #13
kawai

引用:
但當年仲要靠電視節目表先知有咩播 我屋企無有線月刊就無留意住去追

果時成日覺得開左係比人抽起好野 咪夾錢爆BOX... 諗起都攪笑
3-4個人先爆一盒 <-- 要每個人鐘意的球星唔同先得,如果唔係會有人眼紅

playoff開波無人講?小牛由落後15分追番上黎
舊 04-19-15, 11:42 AM   #14
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

外國體育台咪即係ESPN

當年espn好多香港唔播既運動有中文旁述(mlb,nfl等),正過依家既fox spots好多

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 12:15 PM   #15
kawai

小牛成隊都打到漫不經心咁,週不時donw機。

得A米有心打,但始終歲月不由人.....爆到上去但入唔到就係入唔到.....
舊 04-19-15, 01:19 PM   #16
JMi

引用:
3-4個人先爆一盒 <-- 要每個人鐘意的球星唔同先得,如果唔係會有人眼紅

playoff開波無人講?小牛由落後15分追番上黎
都係爆個新box 各有各開包生死各安天命既
當然你鍾意barkley我鍾意sprewell咁係可以交換 lol

mavs係輸在cuban又無啦啦出來挑機 其實都打得唔差唔算平時2對7咁一面倒
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
外國體育台咪即係ESPN

當年espn好多香港唔播既運動有中文旁述(mlb,nfl等),正過依家既fox spots好多
我細個唔記得nba係espn定fox定其他了
剩係記當年係睇歐聯決賽係睇過espn
舊 04-19-15, 02:35 PM   #17
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

講起籃球卡,我諗而家香港已經無乜人儲。

而家一盒around $600,中好野機率都幾高…
舊 04-19-15, 03:00 PM   #18
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Wizards vs Raptors 果然係波之戰

邊隊冇咁就贏波啦....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 04:18 PM   #19
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
小牛成隊都打到漫不經心咁,週不時donw機。

得A米有心打,但始終歲月不由人.....爆到上去但入唔到就係入唔到.....
其實成隊都有歲月不由人既感覺
睇見今日佢地既防守表現,之後唔再有改善真係隨時4-0比火箭踢走

另今日D.ROSE表現似番樣,希望佢KEEP住同最緊要唔好又傷
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-15, 09:54 AM   #20
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
Grizzlies強暴Blazers 中

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-15, 10:15 AM   #21
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: ayato 查看文章
Grizzlies強暴Blazers 中
暫時咁多場~
相差最大系呢場

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-15, 02:24 PM   #22
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DC 97 查看文章
暫時咁多場~
相差最大系呢場
可以update吓了,刺神被宰15分
養生球到playoff個engine仲未著

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-15, 03:10 PM   #23
JMi

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
可以update吓了,刺神被宰15分
養生球到playoff個engine仲未著
CP3繼續上力 封死到PARKER 我覺得會好一面倒
舊 04-22-15, 12:21 PM   #24
JMi

http://espn.go.com/sportsnation/post...-illustrations
畫得幾靚

再咁落去 似乎會無1-1 全部2-0
MAVS RONDO個問題比想像中嚴重 但唔該返主場都上次力丫
舊 04-22-15, 04:59 PM   #25
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
講起籃球卡,我諗而家香港已經無乜人儲。

而家一盒around $600,中好野機率都幾高…
我有買而家7仔個d

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版