Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 09-01-13, 10:20 PM   #201
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
日本又死哂 LOL , 我想打機呀 =(
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-13, 10:30 PM   #202
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
好奇怪 , 玩 FF14 果時個畫面d邊邊位出唔晒 , 係咪有得較 .
同埋我冇入 point 都有得玩既 ?
開始 Login 之前係 Webpage 黎,要入到 Title 畫面先會係 Full Screen
因為第一次登記時係會送30日俾玩家玩的

舊 09-01-13, 10:40 PM   #203
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
開始 Login 之前係 Webpage 黎,要入到 Title 畫面先會係 Full Screen
因為第一次登記時係會送30日俾玩家玩的
就係入左 game 之後冇左D 邊位 ( 係畫面以外 )
平時d game 多數有得係 display 度縮返細佢
但呢度我搵唔到個 setting
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 12:27 AM   #204
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
就係入左 game 之後冇左D 邊位 ( 係畫面以外 )
平時d game 多數有得係 display 度縮返細佢
但呢度我搵唔到個 setting
我都有呢個問題,唔知係咪 ps3 係咁?

舊 09-02-13, 12:41 AM   #205
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
好奇怪 , 玩 FF14 果時個畫面d邊邊位出唔晒 , 係咪有得較 .
同埋我冇入 point 都有得玩既 ?
係SETTING 有得較,
隻GAME 有CODE 連30日費用包左
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 01:01 AM   #206
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
想問下森之都既leves of hawthorne個任務點做,去到紅色果個圏之後點做?

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 01:11 AM   #207
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: 賈圖 查看文章
想問下森之都既leves of hawthorne個任務點做,去到紅色果個圏之後點做?
開始任務

舊 09-02-13, 02:50 AM   #208
sun-rance
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0473 7834 1912
求救!買左美版PC版但係入認証碼話我認證碼唔啱,我個SE賬戶係日本唔係共通的嗎?

sun-rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 02:55 AM   #209
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: sun-rance 查看文章
求救!買左美版PC版但係入認証碼話我認證碼唔啱,我個SE賬戶係日本唔係共通的嗎?
日本Account 只可以入日版 Game Code
美版要入美國 SE Account

舊 09-02-13, 02:56 AM   #210
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
GAME START到 但LOAD唔到JP戈邊既世界...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 02:59 AM   #211
sun-rance

引用:
作者: Marco 查看文章
日本Account 只可以入日版 Game Code
美版要入美國 SE Account
咁即係一定要買日版pc版至可以入日本伺服器?

舊 09-02-13, 03:12 AM   #212
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
咁即係一定要買日版pc版至可以入日本伺服器?
因為你個Account 係日本

所以一定要買日版

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 03:41 AM   #213
frc4a

註冊日期: Aug 2005
遊戲分三個版本,日版JP 美版NA 及 歐版EU

不同的版本,要依照該版本地區 申請SE帳號 及使用序號

1.日版JP
http://jp.finalfantasyxiv.com/lodestone/

2.美版NA
http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/

3.歐版EU
http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/

但無論你買 那個版本,進game後,都可以自由選擇任何地區的伺服
及 任意切換語言 (英文or日文)

基本上,三個版本 唯一不同 只有價錢問題

例如:你買歐版,以後包月,只能買歐版月版,或以信用卡付款(英磅計算)
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 03:50 AM   #214
明鏡
Junior Member

註冊日期: May 2005
想問有冇人係買不到陸行鳥item(2000軍票,在軍團軍用品內完全看不到這item),如果想要陸行鳥坐騎有冇其他辦法?我在舊版本時已買了陸行鳥卷
明鏡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 07:08 AM   #215
frc4a

註冊日期: Aug 2005

剛剛早上6:15成功開團,

第一次打副本,大約7:00打完

仲roll到裝備
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 07:24 AM   #216
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 布甸 查看文章
我都有呢個問題,唔知係咪 ps3 係咁?
引用:
作者: Keno 查看文章
係SETTING 有得較,
隻GAME 有CODE 連30日費用包左
可以話我知呢個setting 係邊個位嗎?
因為display 嘅setting 我只見到較光暗(有個O /X果個)
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 07:49 AM   #217
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
作者: seetold 查看文章
開始任務
點樣開始,同npc講野又無反應,又無怪物打

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 09:27 AM   #218
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:

應該係甘地下個紅色圈
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 09:57 AM   #219
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
係第一版追加左個 FAQ (post #6)
大家幫手睇下有冇野錯
或者要加 D 咩

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 09:58 AM   #220
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 明鏡 查看文章
想問有冇人係買不到陸行鳥item(2000軍票,在軍團軍用品內完全看不到這item),如果想要陸行鳥坐騎有冇其他辦法?我在舊版本時已買了陸行鳥卷
係第三頁. 唔洗昇rank 已經有.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 10:00 AM   #221
sun-rance

引用:
作者: frc4a 查看文章
遊戲分三個版本,日版JP 美版NA 及 歐版EU

不同的版本,要依照該版本地區 申請SE帳號 及使用序號

1.日版JP
http://jp.finalfantasyxiv.com/lodestone/

2.美版NA
http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/

3.歐版EU
http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/

但無論你買 那個版本,進game後,都可以自由選擇任何地區的伺服
及 任意切換語言 (英文or日文)

基本上,三個版本 唯一不同 只有價錢問題

例如:你買歐版,以後包月,只能買歐版月版,或以信用卡付款(英磅計算)
咁即係話我依家買左美版都可以入日本伺服器?

同埋我將來買PS3版係咪都需要買美版?

因為未買PS3所以問一問一部PS3可唔可以転換唔同地區的PSN賬戶?

舊 09-02-13, 10:59 AM   #222
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
咁即係話我依家買左美版都可以入日本伺服器?

同埋我將來買PS3版係咪都需要買美版?

因為未買PS3所以問一問一部PS3可唔可以転換唔同地區的PSN賬戶?

你PC用美版既咪買番PS3美版
買日版LOGIN可以選美服
買美版LOGIN可以選日服

PS3係一機多賬戶,可以隨時登出登入不同地區賬戶
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 11:36 AM   #223
Eking

註冊日期: Feb 2006
所有server 冇任何限制 (用乜野account都可以入不同server)

舊 09-02-13, 12:58 PM   #224
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

XBox Live Gamertagseetold
引用:
入quest果版揀番個quest,入面應該有個制叫" 開始任務"
因為個QUEST係限時最好係去到紅圈先開始
雖然一定夠時間做

舊 09-02-13, 01:37 PM   #225
明鏡
Junior Member

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Gustavi 查看文章
係第三頁. 唔洗昇rank 已經有.
軍用品那頁真的沒有這東西買.....
明鏡 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 990 03-07-24 06:11 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:03 PM

手機版 | APP版