Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 09-09-13, 04:08 AM   #476
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
其實關於JOB 我仲唔係好明......

假設我槍手LV30了 去轉做斧手(此時LV會變番1對吧?) 並升到LV15 然後去轉龍騎士

咁轉完之後 LV HP MP 配點 等等會變成點?

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 09-09-13 04:33 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 06:52 AM   #477
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: GN00508771 查看文章

假設我槍手LV30了 去轉做斧手(此時LV會變番1對吧?) 並升到LV15 然後去轉龍騎士

Bonus point are class dependent.
Your example, Dragoon(JOB) will continue have the level / Bonus point from Lancer(CLASS). Not from Marauder.

Your bonus attribute is only for a class, they are not accumulated from all your other class.

F/GO 834697628

此篇文章於 09-09-13 06:56 AM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 10:44 AM   #478
hydefai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDhydefai
XBox Live Gamertaghydefai
引用:

你當佢所謂的JOB 只係著左件衫啦.
而果件衫就係要你有30+15 LV 的Quest 先會拎到.

咁就易明好多.

所以你由槍>龍騎之後只係著左件衫.
你骨子裡仲係槍手. 配點都是同槍手時一樣.
你唔著龍騎衫就變返槍手.

另, class 同class 之間是冇拉lung 的.
唯一有關係的就是個cross class action.
hydefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 11:24 AM   #479
Eking

註冊日期: Feb 2006
進階職業主要是主職的申延, 係會拎到一粒那個職業石 (會增加能力但同時減少副職技能數及限制那個職業的技能 e.g monk 不能再裝備幻術的技能)

同埋未必所有高階職只可以裝備一個副職的技能, 好似monk 本身就可以同時裝備 槍 同 斧 的技能~

此篇文章於 09-09-13 11:27 AM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 11:34 AM   #480
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
我仲差 「カッパーベルで消える夢」 呢個,靠 Content Finder 都好耐
尋日打尼個,打左成一個幾鐘,打BOSS死左3次
最後得番幾分鐘先KO到, 一連打3個真係好睇合作性
由其0溝通之下
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 11:56 AM   #481
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
美服玩到差唔多10LV, 終於入到日巴服

大家多多指教,
人名: Mirai Yasai
斧lv1

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 01:28 PM   #482
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: jamsquare 查看文章
美服玩到差唔多10LV, 終於入到日巴服

大家多多指教,
人名: Mirai Yasai
斧lv1
斧!
歡迎歡迎, 開 tank 的哩個世界多多都唔夠

加油 & Good luck!

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 01:33 PM   #483
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
幾時可以轉SERVER...TITAN 1支公好悶...
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 01:40 PM   #484
Eking

註冊日期: Feb 2006
TITAN 唔係好多港人咩 ?

舊 09-09-13, 01:59 PM   #485
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
昨天4pm~11pm, 都入唔到aegis, baha 就一入就入到

舊 09-09-13, 02:01 PM   #486
hydefai

引用:
作者: ayato 查看文章
幾時可以轉SERVER...TITAN 1支公好悶...
衰D 講隻GAME 真係要合作的係40LEVEL 之後...
你升多D LEVEL 玩落去先啦.
到50Level 之後果d 最好可以開mic 一齊打...
舊 09-09-13, 02:03 PM   #487
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
重未買到game
信和某鋪話星期六返

舊 09-09-13, 02:19 PM   #488
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 頹廢人辨 查看文章
重未買到game
信和某鋪話星期六返
頭先信和好景都見到有wo~~日美歐都有
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 02:39 PM   #489
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
頭先信和好景都見到有wo~~日美歐都有
邊間有? 我問左b1 2間同1樓2xf 都話賣晒

p.s. b1 角位果間我唔會去問, 次次炒價

舊 09-09-13, 02:43 PM   #490
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
香港人反而唔講野
公會都係HI BYE多(可能唔岩傾)
可能大家掛住專心升LV

升到封左頂先算
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 02:45 PM   #491
hydefai

引用:
香港人反而唔講野
可能大家掛住專心升LV

升到封左頂先算
我個公會好多人成日係會頻問東西...
當然有冇人答就睇大家得唔得閒覆啦...

同時, 都會好強烈要求開MIC 打副本...
舊 09-09-13, 03:20 PM   #492
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: okabe 查看文章
尋日打尼個,打左成一個幾鐘,打BOSS死左3次
最後得番幾分鐘先KO到, 一連打3個真係好睇合作性
由其0溝通之下
凌晨同左3個日文玩家夾到
勁搞笑佢地搭Lift落完又上返去,先知行錯路
同埋d Bomb 自爆,差少少全滅
好彩Team人入面有2個人有レイズ

舊 09-09-13, 03:30 PM   #493
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
香港人反而唔講野
可能大家掛住專心升LV

升到封左頂先算
係巴哈入左個廣東話公會 但唔俾係入邊打任何中文........係咪正常架-.-

GAF有冇公會收留我

舊 09-09-13, 03:32 PM   #494
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: NexTony 查看文章
Bonus point are class dependent.
Your example, Dragoon(JOB) will continue have the level / Bonus point from Lancer(CLASS). Not from Marauder.

Your bonus attribute is only for a class, they are not accumulated from all your other class.
引用:
作者: hydefai 查看文章
你當佢所謂的JOB 只係著左件衫啦.
而果件衫就係要你有30+15 LV 的Quest 先會拎到.

咁就易明好多.

所以你由槍>龍騎之後只係著左件衫.
你骨子裡仲係槍手. 配點都是同槍手時一樣.
你唔著龍騎衫就變返槍手.

另, class 同class 之間是冇拉lung 的.
唯一有關係的就是個cross class action.
引用:
作者: Eking 查看文章
進階職業主要是主職的申延, 係會拎到一粒那個職業石 (會增加能力但同時減少副職技能數及限制那個職業的技能 e.g monk 不能再裝備幻術的技能)

同埋未必所有高階職只可以裝備一個副職的技能, 好似monk 本身就可以同時裝備 槍 同 斧 的技能~
即係角色LV戈D係繼承?

舊 09-09-13, 03:32 PM   #495
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
錯Posted...(Please Delete)

舊 09-09-13, 04:00 PM   #496
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
係巴哈入左個廣東話公會 但唔俾係入邊打任何中文........係咪正常架-.-

GAF有冇公會收留我
? 仲有其他廣東話公會? 我地 bahamut d GAF 人入晒"HEA"度, 會頻成日都係中文飛來飛去. 不過好多中文字打唔到.

會員似乎唔少識日文, 成日有人錯頻係會頻度打「初見です。よろしくお願いします」之類

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 04:04 PM   #497
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
? 仲有其他廣東話公會? 我地 bahamut d GAF 人入晒"HEA"度, 會頻成日都係中文飛來飛去. 不過好多中文字打唔到.

會員似乎唔少識日文, 成日有人錯頻係會頻度打「初見です。よろしくお願いします」之類
但人太多,除左你同幾個會長之外
都認唔到人

有無需要係BAHA到既GAF版友開個LS?
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 04:06 PM   #498
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章

引用:
作者: okabe 查看文章
但人太多,除左你同幾個會長之外
都認唔到人

有無需要係BAHA到既GAF版友開個LS?
SORRRRRRRRRRRRRRRY

講得唔清楚 我係AEGIS的-.-

巴哈 係台灣戈個巴哈論壇

我應該問 AEGIS 有冇GAF公會可收留我

舊 09-09-13, 04:10 PM   #499
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
同 gn 同求 神盾gaf 公會收留
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 04:22 PM   #500
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
\PS4『ファイナルファンタジーXIV:新生エオルゼア』のベータテストをPS4本体発売日の2014年2月22日から始めることを発表した。

また、PS3版をプレイしているユーザーはPS4版を無償でプレイ可能になるとのこと。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 990 03-07-24 06:11 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:09 AM

手機版 | APP版