Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 09-07-13, 01:38 PM   #426
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 矢吹丈 查看文章
一心決意入坑,點知行哂荃灣黄金買唔到日版,有無大大知道邊道有貨?
早幾日見到九龍灣淘大有,268
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 02:13 PM   #427
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: okabe 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page...=3594&subbsn=0

你係GAME入面密尼兩位大大,
Yi Rito 或Siren Sena ,問佢可否入會,之後會INVITE你
台灣公會?
係Baha既gaf友會唔會開linkshell chat?
同埋可以揾大家一齊打下副本
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 02:18 PM   #428
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
有冇邊個職業可以將啲裝備變番做素材?
整埋一堆野冇乜用又賣唔到幾多$
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 02:23 PM   #429
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page...=3594&subbsn=0

你係GAME入面密尼兩位大大,
Yi Rito 或Siren Sena ,問佢可否入會,之後會INVITE你
我諗佢 2 個 Email 已爆 , send 唔到 game 內 msg 比佢地
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 02:24 PM   #430
黑澤夜
Crazy Gamer

一陣 4 點有冇人玩
舊 09-07-13, 02:24 PM   #431
矢吹丈

註冊日期: Jun 2002
Wii U IDsamforever
3DS Friend Code3325 1281 9510
PSN  IDsam_suen
XBox Live Gamertagkiller731
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
早幾日見到九龍灣淘大有,268
Tks 大大,信和最後一隻入手,$298殺了。
另外想問下有無中文攻略網推介,完全新手, 想學基本野先。
矢吹丈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 02:55 PM   #432
okabe

引用:
作者: carloslee 查看文章
台灣公會?
係Baha既gaf友會唔會開linkshell chat?
同埋可以揾大家一齊打下副本
香港公會
不過係巴哈POST文

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
我諗佢 2 個 Email 已爆 , send 唔到 game 內 msg 比佢地
可能離左線,夜D你再密吧!
MAIL 反而未必即時會知
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 03:05 PM   #433
beron
Junior Member

註冊日期: Aug 2013
PSN  IDberonnano
我想請問,朋友比隻PS3 FF14碟我,而跟碟個Code已經使用,我仲可唔用果個Code註冊?
還是要買Code先有得玩?
咁如果我照裝隻game,開個SE Account自己入點數玩唔玩到?
多謝回復,感激萬分
beron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 03:18 PM   #434
okabe

引用:
作者: beron 查看文章
我想請問,朋友比隻PS3 FF14碟我,而跟碟個Code已經使用,我仲可唔用果個Code註冊?
還是要買Code先有得玩?
咁如果我照裝隻game,開個SE Account自己入點數玩唔玩到?
多謝回復,感激萬分
玩唔到,你一定有CODE先可以,用左既CODE不能再用

隻GAME一定要先入CODE先可以DL到野
單有碟無用,因為裝完之後仲要連你個SE A/C先會再UPDATE資料再下載資料

開個SE Account自己入都唔得
隻GAME一定要契約左開通左之後先可以入點俾月費續
單有SE A/C無開通係無法入點
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 05:21 PM   #435
beron
Junior Member

註冊日期: Aug 2013
PSN  IDberonnano
引用:
玩唔到,你一定有CODE先可以,用左既CODE不能再用

隻GAME一定要先入CODE先可以DL到野
單有碟無用,因為裝完之後仲要連你個SE A/C先會再UPDATE資料再下載資料

開個SE Account自己入都唔得
隻GAME一定要契約左開通左之後先可以入點俾月費續
單有SE A/C無開通係無法入點
明白..thx
beron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 08:08 PM   #436
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想問下主職LV30,副LV15,係唔係都要解左主線先轉到JOB?
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 08:25 PM   #437
黑澤夜
Crazy Gamer

我想問下 , 如果我來緊係想做騎士 , 係唔係都要去咒術士公會轉職?
舊 09-07-13, 08:27 PM   #438
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
kick 左後就無盡的 1017
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 08:32 PM   #439
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
我想問下 , 如果我來緊係想做騎士 , 係唔係都要去咒術士公會轉職?
劍術士30和幻術士15都做足了class quest後,
應該就可以start騎士job quest
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 10:31 PM   #440
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
小弟有個問題

我係買左PC歐版

我個SE社AC係日本申請

咁我入左歐版既CODE之後個月費係計歐洲定日本?

謝謝大大們解答
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 10:44 PM   #441
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: 小嘉 查看文章
小弟有個問題

我係買左PC歐版

我個SE社AC係日本申請

咁我入左歐版既CODE之後個月費係計歐洲定日本?

謝謝大大們解答
日AC係入唔到歐版既CODE。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 12:45 AM   #442
tsubuma

註冊日期: Nov 2008
請門軍票在哪裏儲會快些?~LV23
tsubuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 01:18 AM   #443
黑澤夜
Crazy Gamer

做染色任要交果隻橙汁係邊度拎的 ?
舊 09-08-13, 01:23 AM   #444
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
想問下如果我玩pc版達成左ps3啲獎杯,咁我開番ps3版會唔會開到啲獎杯架?
仲有喺邊度接曉之血盟呢個任務呀?

此篇文章於 09-08-13 01:55 AM 被 tomhk 編輯。
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 01:42 AM   #445
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ayato 查看文章
想問下主職LV30,副LV15,係唔係都要解左主線先轉到JOB?
唔駛. 夠 level 直接轉得

引用:
做騎士夠劍術30幻術15直接去劍術士公會就得. 與你開角時第一個職係咩無關

引用:
作者: tsubuma 查看文章
請門軍票在哪裏儲會快些?~LV23
好多 map 都有大隊係度 loop FATE, 唔怕悶可以跟大隊周圍走. 廿幾的話東部森林應該 OK, 冇記錯的話 ....

引用:
ウルダハ商店街料理店有賣

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 10:53 AM   #446
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
原來拳聖ハモン係男版幻海
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 11:41 AM   #447
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
話時話, 裁縫終於50 了, 而且入手(自製...)了幾件 HQ Rare crafting 裝, 製作力應該有返咁上下.

Bahamut 的版友們要裝 materia (件裝備有寫要咩職先裝到 materia) 或有裝備想整可找我.

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 02:18 PM   #448
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
請教,巴術公會lv30 quest 打完,應去邊到拎smn 魂?我試返巴公會都唔覺有smn 魂比?謝
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 02:18 PM   #449
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
話時話, 裁縫終於50 了, 而且入手(自製...)了幾件 HQ Rare crafting 裝, 製作力應該有返咁上下.

Bahamut 的版友們要裝 materia (件裝備有寫要咩職先裝到 materia) 或有裝備想整可找我.
你搞到我好想跳船過黎巴哈(佢開放轉server的話)

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 03:09 PM   #450
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
係三個主城 賣食品戈度

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 990 03-07-24 06:11 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 05:56 PM

手機版 | APP版