Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-18-17, 11:48 PM   #926
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: harakuma 查看文章
嘩, 任記都幾雄心喎,

1千萬塊ORDER!! 祝你成功

以前香港既ACG都係"仔後"好幾年架, 邊有依家D人咁幸福呀, 全球同步
WiiU 都有千幾萬, NS真係冇問題, 係睇下要賣幾耐

另其實細個果時90年已見人買超任, 係廣告遲左幾年先出
lodoss 目前離線  
舊 01-19-17, 12:03 AM   #927
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1335197

neo2046 目前離線  
舊 01-19-17, 12:07 AM   #928
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
一年可以出貨一千萬部,唔洗驚買唔到。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-19-17, 01:00 AM   #929
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: neo2046 查看文章
如果要買多個 Charging Grip
寧可買HORI 呢隻仲好

[IMG]https://cdn.unwire.hk/wp-content/uploads/2017/01/007-3.jpg[ /IMG]

neo2046 目前離線  
舊 01-19-17, 08:54 AM   #930
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: harakuma 查看文章
係呀, 第一代係灰機, 第二代先係紅白機, 廣告既講法:"紅白機第二代"係唔正確.
係第二代啊
初代係正方制

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 01-19-17, 09:07 AM   #931
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
係第二代啊
初代係正方制
正解!

另,之前我話SPLATOON 2同MARIO中間有空窗期,
原來有火紋無雙塞咗呢個空缺(當然唔好延期),咁就穩了。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-19-17, 09:35 AM   #932
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 阿聰 查看文章
正解!

另,之前我話SPLATOON 2同MARIO中間有空窗期,
原來有火紋無雙塞咗呢個空缺(當然唔好延期),咁就穩了。
對我嚟講淨係一條魷魚都夠我食到瑪叔現身
野良猫 目前離線  
舊 01-19-17, 09:41 AM   #933
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: 野良猫 查看文章
對我嚟講淨係一條魷魚都夠我食到瑪叔現身
我就帶住頂綠帽去片卡車捉死人魷魚去等馬大叔。

阿聰 目前離線  
舊 01-19-17, 09:47 AM   #934
tylau

PSN  IDkeithlau81
其實今年四game
Zelda mk8d splatoon2 mario已經夠玩

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 01-19-17, 09:48 AM   #935
okabe

註冊日期: Aug 2002
隻火紋新作係完全白紙一張,應該未進入開發階段
比較擔心今年老任真係得果幾隻大TITLE自家作品...
okabe 目前離線  
舊 01-19-17, 09:51 AM   #936
阿聰

引用:
作者: tylau 查看文章
其實今年四game
Zelda mk8d splatoon2 mario已經夠玩
引用:
作者: okabe 查看文章
隻火紋新作係完全白紙一張,應該未進入開發階段
比較擔心今年老任真係得果幾隻大TITLE自家作品...
呢個就係我擔心嘅地方,第三廠力度唔夠,好多人仲會繼續觀望。
當然對我嚟講,有Zelda mk8d splatoon2 FF mario已經殺晒。

阿聰 目前離線  
舊 01-19-17, 09:55 AM   #937
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: enishi 查看文章
Konami 同 Capcom 都有中文版,咁好落力出中文版既 KT 會唔會出呢
由手機版發出
有都唔奇,畢竟一早已經有中文

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 01-19-17, 10:14 AM   #938
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
我今日500訂左,排到9X,店主話過2日先知係唔係confirm有,冇就退錢,同埋要食2隻game...
我都係講間訂左排5x,佢只係講左話只要食代理的骨
如果食game都ok,反正都要買game
sonic 目前離線  
舊 01-19-17, 10:25 AM   #939
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 野良猫 查看文章
哩個都得?
咁主機嗰3粒鐘遊玩時間咪仲更少?
手提模式遇左Joycon + 主機 吧 .. ?
12號四分衛 目前離線  
舊 01-19-17, 10:46 AM   #940
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
呢個就係我擔心嘅地方,第三廠力度唔夠,好多人仲會繼續觀望。
當然對我嚟講,有Zelda mk8d splatoon2 FF mario已經殺晒。
我估,678月應該係出大亂(等老任出埋餘下嘅amiibo), Mario Maker(呢個同魷魚一樣成為咗遊戲服務所以無可能會停),加埋splatoon2
9,10,11,12月應該都係出pokemon第三版, 火紋無双, mario
餘下一隻應該E3會公佈

Pokemon十拿九穩㗎啦, 本身隻game HD ready, 差在佢肯唔肯出
至於MH,,,若果老任傾掂數嘅話,,,今年尾XX HDver. + 多款限定joycon 無走鷄

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-19-17 10:51 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-19-17, 10:50 AM   #941
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
首發:zelda 1-2switch 仲有隻切切
4月mk8
arms我諗5月尾至6月
splatoon2可能7月尾
mario應該11尾,
如果唔延期,只計自家制都唔算太少,好幾隻都有機會令人瘋狂,算係長玩類型,
中間又會出火紋無雙同.....
xenoblade,我估呢隻今年8成出唔到,多數變18年初...
年尾前應該有多一隻非機迷類game,fit之類,
如果任天堂做到咁,已經覺得佢積極左好多~
貓太部 目前離線  
舊 01-19-17, 10:53 AM   #942
阿聰

引用:
作者: N0T51B 查看文章
我估,678月應該係出大亂(等老任出埋餘下嘅amiibo), Mario Maker(呢個同魷魚一樣成為咗遊戲服務所以無可能會停),加埋splatoon2
9,10,11,12月應該都係出pokemon第三版, 火紋無双, mario
餘下一隻應該E3會公佈

Pokemon十拿九穩㗎啦, 本身隻game HD ready, 差在佢肯唔肯出
至於MH,,,老任傾掂數嘅話,,,今年尾XX HDver. + 多款限定joycon 無走鷄
但點都要留返一d遊戲係NS Year 2推出啊⋯⋯唔好虎頭蛇尾。

阿聰 目前離線  
舊 01-19-17, 11:00 AM   #943
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
但點都要留返一d遊戲係NS Year 2推出啊⋯⋯唔好虎頭蛇尾。
Retro啲野應該hold 到出年
Next level 都應該有野做緊
仲未計HAL, 合併咗嘅開發部
基本上今年老任新作唔多,MK半隻新game都可以當新game咁頂足成個4月
如果佢出埋mario maker, 大亂鬥又可以頂多兩個月
不過對WiiU用家(包括我)就慘啲姐

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-19-17 11:10 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-19-17, 11:01 AM   #944
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
想問下而家係咪訂機都唔一定派到貨?
zelda 行貨係日字? 有無人訂美版zelda?
padage 目前離線  
舊 01-19-17, 11:06 AM   #945
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
係第二代啊
初代係正方制

http://kitayama3800.publog.jp/archives/43307841.html
Kain 目前離線  
舊 01-19-17, 11:08 AM   #946
阿聰

引用:
作者: N0T51B 查看文章
Retro啲野應該hold 到出年
Next level 都應該有野做緊
仲未計HAL, 合併咗嘅開發部
基本上今年老任新作唔多MK半隻game都可以當新game咁頂足成個人4月
如果佢出埋mario maker, 大亂鬥又可以頂多兩個月
不過對WiiU用家(包括我)就慘啲姐
我都有Wii U,鍾意咪再買NS版。

阿聰 目前離線  
舊 01-19-17, 11:11 AM   #947
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
其實我想問下
amiibo 其實除左可以SAVE角色資料仲有咩用
係咪要買左先可以有O個隻人用?
係既話要大出血
mouseccy 目前離線  
舊 01-19-17, 11:14 AM   #948
tylau

PSN  IDkeithlau81
下年應該有pikmin 4 同 Luigi mansion 3

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 01-19-17, 11:20 AM   #949
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
amiibo 你當收藏品...
好多都係比番你GAME 入面D 小獎勵/ITEM ,無傷大雅
通常係你鐘意個人物先買,如果有遊戲對應你當係fans service 睇... 好多都係一隻amiibo 對應到幾隻GAME
比較大型有DLC 對應,應該係Splatoon 初出果三隻,有關打有衫送

信長 目前離線  
舊 01-19-17, 11:22 AM   #950
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 信長 查看文章
amiibo 你當收藏品...
好多都係比番你GAME 入面D 小獎勵/ITEM ,無傷大雅
通常係你鐘意個人物先買,如果有遊戲對應你當係fans service 睇... 好多都係一隻amiibo 對應到幾隻GAME
比較大型有DLC 對應,應該係Splatoon 初出果三隻,有關打有衫送
THANKS, 唔怪得親戚之前叫我係香港日本幫佢帶一堆去美國
原來係有INGAME ITEM解鎖既
mouseccy 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:18 PM

手機版 | APP版