Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
LR猫 10:06 AM 01-09-18
其實真新手根本唔洗帶
Step by step玩嘅遊戲本身會教玩家
會比怪虐就係因為比人帶完無咗慢慢學個過程
qwe 10:21 AM 01-09-18
新手同佢講重點打咩裝(例如XX下位打左鬼蛙先),佢鐘意咩武器你識就教佢,唔識教佢上網搵
解釋下D基本同野怪弱點已經好好玩(潛口炸彈釣,閃火龍,識爆角龍之類)
半熟くん 11:51 AM 01-09-18
奈何最近幾代好多新玩家當party game咁玩,
村任未清就online圍威喂衝HR,無技術
Rance 11:54 AM 01-09-18
都唔關帶唔帶事,有心自己學先玩得長
shooter 01:17 PM 01-09-18
作者: STRIFE:
買左數位版,非pro機希望減少loading時間
新手其實最緊要係搵人帶起左套國民裝先,如果唔係d人真係會死到冇癮而唔玩的,身邊見唔少
以xx為例,要帶幾個新手同事玩,我每場都係用棍down怪,佢地打down左既怪有得爽下,而唔係連怪既招都未搞清楚只係不停啪藥過,先keep到新人玩,現實就係咁
絕對係我心目中既 教育界模範。 玩 MHW 時,記得 Add 我。

如果個老師 淨係 俾本 textbook 同埋 字典學生,而要求起碼考到 Credit 先俾畢業。呢D "絕對有可能" 成為 一代名師,桃李滿門。
風間鈴木仁 01:32 PM 01-09-18
http://dengekionline.com/elem/000/001/658/1658678/

『モンハンワールド』テオ・テスカトルやクシャルダオラ、ドドガマルを紹介。4時間生放送の情報も

カプコンは、1月26日に発売するPS4用ソフト『モンスターハンター:ワールド』の最新情報を公開しました。
STRIFE 01:34 PM 01-09-18
買左數位版,非pro機希望減少loading時間
新手其實最緊要係搵人帶起左套國民裝先,如果唔係d人真係會死到冇癮而唔玩的,身邊見唔少
以xx為例,要帶幾個新手同事玩,我每場都係用棍down怪,佢地打down左既怪有得爽下,而唔係連怪既招都未搞清楚只係不停啪藥過,先keep到新人玩,現實就係咁
補充少少,之後佢地想整某D裝係要打某D村任先會出整裝條件,都會自己搵料同問下我
之後自己一個人用國民裝打村任,起碼一定夠打,慢慢睇番熟怪既動作,耐左佢地就會唔再係新手
講咁多,重點都係想講興趣心機都係要慢慢光源氏計劃(笑),依家呢個環境冇可能要求人地一開波就"有心"玩

PS.親身經歷,不過前題要搵到有同事/朋友係可以一齊玩
ericwpk 03:51 PM 01-09-18
日版成 6舊, 又周圍都截單
買隻行版 + 半年 PSN 算了..............
Reishin 04:05 PM 01-09-18
行版個限定版又figure又盛,如果唔係土地問題我都會買嘅
初初打算買DL Deluxe版不過訂咗特別版PS4 Pro就唔使lu
Eking 04:32 PM 01-09-18
作者: shooter:
絕對係我心目中既 教育界模範。 玩 MHW 時,記得 Add 我。

如果個老師 淨係 俾本 textbook 同埋 字典學生,而要求起碼考到 Credit 先俾畢業。呢D "絕對有可能" 成為 一代名師,桃李滿門。
今次大家一齊起步就冇得帶啦
野良猫 09:33 PM 01-09-18
補充少少,之後佢地想整某D裝係要打某D村任先會出整裝條件,都會自己搵料同問下我
之後自己一個人用國民裝打村任,起碼一定夠打,慢慢睇番熟怪既動作,耐左佢地就會唔再係新手
講咁多,重點都係想講興趣心機都係要慢慢光源氏計劃(笑),依家呢個環境冇可能要求人地一開波就"有心"玩

PS.親身經歷,不過前題要搵到有同事/朋友係可以一齊玩
其實村任對新手嚟講真係好大幫助
打得到村任ONLINE自然冇問題,藥都食少啲

今集全部任都可以ONLINE未必係好事
只會養到啲真正新手冇進步,上到G位嘢嘢一下死依然會叫救命
Eking 10:11 PM 01-09-18
作者: 野良猫:
其實村任對新手嚟講真係好大幫助
打得到村任ONLINE自然冇問題,藥都食少啲

今集全部任都可以ONLINE未必係好事
只會養到啲真正新手冇進步,上到G位嘢嘢一下死依然會叫救命
你唔一定要ONLINE, 單人打時係同村任一樣....
野良猫 10:37 PM 01-09-18
作者: Eking:
你唔一定要ONLINE, 單人打時係同村任一樣....
對新手嚟講
點都係四人打易過單人
咁佢哋仲點會單人去打熟隻怪去了解隻怪嘅動作
中招未食藥,就係咁

連被隻怪屈到貓車嘅機會都少又點會去了解啲招點避
shooter 10:49 PM 01-09-18
點解總覺得你地講緊既係 "工作上應有態度",怎樣探討對手弱點,深入研究,分析問題,咁嚴肅既話題。
shooter 02:40 PM 01-10-18
尋晚 London 滅盡龍 試玩片段。

Eking 05:47 PM 01-10-18
作者: 野良猫:
對新手嚟講
點都係四人打易過單人
咁佢哋仲點會單人去打熟隻怪去了解隻怪嘅動作
中招未食藥,就係咁

連被隻怪屈到貓車嘅機會都少又點會去了解啲招點避
呢個係個人取向問題, 一樣有人唔鐘意亂入PARTY, FRIEND 未上未SOLO打先, 我自己都係打村任下位打基本裝先會打ONLINE
hap3afrien 08:30 PM 01-10-18
我團p應該玩片手
片手劍無刃藥, 但蓄力斬有得騎乘, 算唔算good trade
ericwpk 05:53 PM 01-12-18
有無講過話 offline 都可以打晒所有野 ??
滅龍士 08:27 PM 01-12-18

ゴー☆ジャスの『MH:W』ハンターやってみた!第5回:スライディング編
DevilElvis 07:54 PM 01-13-18
麒麟怪 登場確

女裝

Nemesis09 10:42 PM 01-13-18
男裝
有埋霸龍就可以團聚了
shooter 04:42 PM 01-14-18

天空 01:57 AM 01-15-18
MH 系統 性別有冇得玩玩隨時轉變?

男變女,女變男咁

定係一選左男角就要一直用到尾?
鈴蘭 02:01 AM 01-15-18
作者: hap3afrien:
我團p應該玩片手
片手劍無刃藥, 但蓄力斬有得騎乘, 算唔算good trade
睇堆飛彈有幾勁
片手可以唔收刀用彈射機,今次粒閃咁勁,片手基本上受益好大
而家又好似隻隻怪都會跌D野出黎比你射番佢
qwe 10:20 AM 01-15-18
https://hk.shop.yahoo.com/product/Pl...DITION-1099943

12點仲有轉預訂
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後

返回主題版面