Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-16, 07:00 PM   #226
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
咖喱其實日本係幾時開始有?未見過戰國有,點解佢會識整
有講佢跟由希奈食譜再自己改良的

舊 08-06-16, 07:47 PM   #227
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【夏コミ】「ぽにきゃん」ブースにて販売「きときとガールズセット」に同梱の、
由希奈・美夏・ソフィーによるキャラソン「これからも一緒だね」CM映像を公開しました!
http://www.youtube.com/watch?v=5uzYTNTVNlo
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 03:47 PM   #228
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 03:54 PM   #229
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
全裸被帶走了b
公主(?)有童年回憶,好謎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 07:47 PM   #230
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 真!DC 查看文章
全裸被帶走了b
公主(?)有童年回憶,好謎
由手機版發出
成個故事玩到大家都唔知邊個先係記憶錯亂
製作組好野
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 11:12 PM   #231
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
小春終於有得出場了!

公主的記憶究竟係真定係被植入?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 02:43 PM   #232
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
小春終於有得出場了!

公主的記憶究竟係真定係被植入?
似係被植入

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 03:34 PM   #233
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: s2001154 查看文章
成個故事玩到大家都唔知邊個先係記憶錯亂
製作組好野
肯定面具佬係最清醒果個
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 06:48 PM   #234
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我喜歡這作就是不是主角一個人就解決整件事,是一班配角都有幫忙才能成事的

不過這下子越來越難明了﹐到底公主是不是真的公主呢……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 08:43 PM   #235
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完解說我都唔係好太明蓋然性要乜情況下用……

舊 08-12-16, 09:00 PM   #236
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【立山黒部アルペンルート×クロムクロ記念乗車券】8/20〜発売決定!
富山市内での舞台探訪と合わせて“雲上の楽園”をぜひ訪れてみてください。途中に「黒部ダム」があります!
http://kuromukuro.com/news.html?id=n049
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-16, 11:31 PM   #237
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
假設公主係地球人只係被植入記憶,甘身體既再生機能係可以被改造?如果係祖先,甘即係...公主同某人生仔先至有女主一家喎,個男人係邊個 再者改造既話可以活多成450年老都唔老下?呢幾點好奇怪

成班人都認定公主係會加入甘,做哂手腳

之後副駕選邊個好? 定係公主坐去鳥果邊,面具死左/4人精神(武士擁有強大既精神庫)?(其實蘇菲更大機會坐面具果到)

此篇文章於 08-12-16 11:33 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 12:26 AM   #238
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
假設公主係地球人只係被植入記憶,甘身體既再生機能係可以被改造?如果係祖先,甘即係...公主同某人生仔先至有女主一家喎,個男人係邊個 再者改造既話可以活多成450年老都唔老下?呢幾點好奇怪

成班人都認定公主係會加入甘,做哂手腳

之後副駕選邊個好? 定係公主坐去鳥果邊,面具死左/4人精神(武士擁有強大既精神庫)?(其實蘇菲更大機會坐面具果到)
面具佬睇佢對話都知在之前活到現在啦, 肉體不老應該係共通特性, 分分鐘劍之介都一樣
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 02:57 AM   #239
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: axe1292 查看文章
面具佬睇佢對話都知在之前活到現在啦, 肉體不老應該係共通特性, 分分鐘劍之介都一樣
第一集劍之介喺個駕駛倉方塊入面靠住某種特殊液體沉睡咗450年。

今集由希奈不省人事時,誤以為佢係公主嘅外星騎士以為佢受咗傷,於是將佢放入一個裝著同呢類液體一樣嘅球體入面。

呢個液體應該會係有回復傷患同防止肉體老化功能嘅「防腐劑」。

啲外星騎士呢450年嚟可能都係一直待機沉睡中,母艦一直都係自動導航。咁先解釋到點解公主佢哋同劍之介一樣冇老到。

面具佬應該係一直留喺地球(除咗日文,而家連英文同cosplay等專用名詞都識埋),佢應該亦係靠呢種科技先可以一直生存到現代。

此篇文章於 08-13-16 03:06 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 09:18 AM   #240
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
公主應該係被植入改憶,再加上換左自帶nano machine既血,所以有咁強再生能力
至於點保持青春都唔難解釋,其他版友說法都幾合理

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 11:30 AM   #241
HM

註冊日期: May 2007
其實呢個係唔係公主都好難講
有可能係複製人,咁就解釋到點解DNA一樣但無記憶
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 02:53 PM   #242
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
呢位話唔定御先祖,

公主都可能只係後代, 由希奈係後後後...代
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 07:51 PM   #243
Lamsze
Crazy Gamer

但到底後代點黎,真係好想佢交代
話說那個臭小子真係一集比一集討厭,k.y到不得了
舊 08-13-16, 08:24 PM   #244
axe1292
Game Master
AXE

引用:
但到底後代點黎,真係好想佢交代
話說那個臭小子真係一集比一集討厭,k.y到不得了
佢突然話係外星人最終BOSS我都唔會意外,
佢睇野D角度太離地,
完全唔似普通人
舊 08-13-16, 08:45 PM   #245
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
當初設定為女校咪算,

整幾條JJ係度唔知做乜用,

又無劇情推進, 又無壯烈犧牲,

套劇係咪曲線話, JJ無鬼用, 女權主義
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 09:47 PM   #246
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: harakuma 查看文章
當初設定為女校咪算,

整幾條JJ係度唔知做乜用,

又無劇情推進, 又無壯烈犧牲,

套劇係咪曲線話, JJ無鬼用, 女權主義
女校就變左後宮番(雖然男果班無個有用)
舊 08-19-16, 09:22 AM   #247
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
迷底終於解晒

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 10:31 AM   #248
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
好獵奇

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 11:28 AM   #249
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: mikemike 查看文章
迷底終於解晒
未解哂,雪姫和劍之介仲有迷題未解

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 06:18 PM   #250
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: phil077 查看文章
未解哂,雪姫和劍之介仲有迷題未解
佢兩個可能都係敵人做出黎既人造人
敵人果條友,唔係鍾意雪公主咩?竟然無柔疑就斬人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
佐藤順一「M3-ソノ黑キ鋼-」第二十四話 (終)「原罪、カコミライ」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 04-22-14 02:53 AM
咩問題?it works? 豆腐多 GAF告示版 2 09-14-10 08:14 PM
Share my works pls have a look! Dingo Cosplay同人MIX討論區 0 10-07-07 06:55 PM
[PS2]Choro Q Works neo2046 電視遊戲討論版 13 04-12-05 12:46 PM
microsofe works msz006 手機資訊/電腦軟硬討論 2 08-21-03 04:45 PM

現在的時間是 09:04 AM

手機版 | APP版