Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-17, 01:54 PM   #39651
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
http://news.fate-go.jp/2017/1020yiwy/

23號 0000 停機, 控制好AP了

公式Twitter 過100萬跟隨, 今晚過後派10石
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 03:21 PM   #39652
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
看k島有人認為3章不好/很悶
我個人覺得打完整章,「沒有一節想快點打完」/「已是最終章?」的流程,已是十分好的劇本了

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 03:25 PM   #39653
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
今日先打完1.5 3
比剋職打都無乜大挑戰,係一番食3令咒
搞到我想抽PU1,14符中到光頭佬另加一隻巴
故事最後3部唔同feel,但都係咁正

舊 10-21-17, 03:27 PM   #39654
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003

m9

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 03:28 PM   #39655
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: T.K. 查看文章
我個人覺得打完整章,「沒有一節想快點打完」/「已是最終章?」的流程,已是十分好的劇本了
K島大把睇完人地感想當玩左

舊 10-21-17, 04:36 PM   #39656
gingq7

註冊日期: May 2008
上次水著2抽到0石0符,
剛剛望一望手上有46符245石,
再加埋我未打完1.5-3的石和twitter果10石, 即係總共送左135抽左右,
理論值係夠中晒呢幾個月新出的所有角色有突(5隻4星+萬聖活動果隻5星), 當然現實係會射斜/勁黑乜都唔中, 但嘈話派石派得少又好似唔多合理
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 06:14 PM   #39657
T.K.
很黃很暴力

終わる景色を見て まだ置いてくと知る
(看著一路冒險而來的景色 我明白我又要拋下)

この出会い別れと絆も
(在這個世界發生的所有點點滴滴)

訪れる未来が 帰り着く場所なのか
(在這之後到訪的未來 會是我停留的歸宿嗎)

わからないから 進むのでしょう
(我不明白 所以才要繼續前進吧)

閉じたままで 見えた光
(憑藉即使閉上眼 也能看見的一絲光明)

開くことで 見える闇を
(將唯有睜開眼 才能看清的一切黑暗)

一刀繚乱 生き抜け 修羅舞う道
(一刀撩亂! 在這妖魔亂舞的世間 生存下去)

脈打つ宿命断ち切り
(然後將活生生的宿命斬斷)

祈る童歌 永久にまで刻め
(讓孩子們的祈願的歌聲)

永久にまで刻め
(能夠持續至永恆)

たった一つの思い
(即使這一份思念)

カタチ残らないとしても
(不會留下任何形體)

悲しいことならば 捨ててしまいましょう
(要是有難過的事情 就乾脆捨棄吧)

楽しいことなら 抱えましょう
(開心的事情的話 就放在心裡帶著走吧)

未だ 人であるならば
(如果 還有人心的話)

なんて図々しいけど
(雖然可能有些厚臉皮)

それくらいがきっと 丁度いいんじゃない
(但那樣子 不就剛剛好嗎)

瞼の裏 見える帳
(將眼皮下的那片垂簾)

引き摺り出して 見えた夢を
(放下之後 所看見的夢之中)

二天道楽
(身負「二天道樂」這個稱號)

背中合わせの運命 この燃え盛る心
(將背後交付與你的這段緣分 是為了兩人一起)

二人研ぎ澄まして
(將這顆熾熱的心研磨得更加銳利)

溶けおちる鋼のよう
(就像熔化的鋼鐵一般)

より強く 折れぬために
(鍛造得更加堅強 不再折服)

一刀繚乱 生き抜け 修羅舞う道
(一刀撩亂! 在這妖魔亂舞的世間 生存下去)

脈打つ宿命断ち切り
(然後將活生生的宿命斬斷)

祈る童歌 永久にまで刻め
(讓孩子們的祈願的歌聲)

永久にまで刻め
(能夠持續至永恆)

たった一つの思い
(即使這一份思念)

二人繋ぐ「モノ」が
(還有聯繫兩人的一切人事物)

カタチ残らないとしても
(不會留下任何形體)

好歌詞

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 10-21-17, 06:55 PM   #39658
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
這首完全是為武藏而寫的歌

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 07:36 PM   #39659
細路翔
The One

武藏定位唔係男主角黎架咩?(疑惑

依隻game個偏差值

大到可以300石內寶四加兩隻其他5星/1800石寶一都無

好明顯條數同個時間帶好有關連,我永遠都唔會再同一時段all in

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-21-17 07:40 PM 被 細路翔 編輯。
舊 10-22-17, 01:34 AM   #39660
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
我覺得三章其實寫得好好喎 每個角色都有好大發揮
展開本身雖然王道 但好睇
特別係最後特登凝造左一個場景係武藏同小次郎無任何容觀因素要對決
但因為兩個人都武痴所以見面就要打呢點好好

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 01:37 AM   #39661
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

柳生堆技能同寶具個數值又係錯的 4星劍職又變成魔境了........
仲要柳生成個打法根本更加夾A卡隊......
技3+寶具+學妹盾既話我諗咩寶具都食得落

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 10-22-17, 02:40 PM   #39662
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得三章其實寫得好好喎 每個角色都有好大發揮
展開本身雖然王道 但好睇
特別係最後特登凝造左一個場景係武藏同小次郎無任何容觀因素要對決
但因為兩個人都武痴所以見面就要打呢點好好
總有挑骨頭的

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-22-17, 03:02 PM   #39663
細路翔
The One

因為前面有6-7章同ccc活動對比就覺得今章好普通

雖然已經係1.5部入面最好個章

英國說大家抱團死
舊 10-22-17, 11:00 PM   #39664
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: digiharuka 查看文章
http://news.fate-go.jp/2017/1020yiwy/

23號 0000 停機, 控制好AP了

還有1小時停機. 燒AP啦
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 03:12 AM   #39665
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
終於玩完第3章,見今次個Title英靈劍豪以為會有好多隻新劍,點知得一隻
新角色描寫得幾好,大部分都幾鍾意(段蔵可愛い),想抽返哂但5星唔係大愛只好放棄,4星而家欠弓(之前抽見金弓以為中到,點知エミヤ寶6)
但點解無士郎明明型到飛起
個人覺得最難打係酒吞同賴光,賴光成日放迴避結果令咒續關算
隻殺係煩在又迴避又スタン,隻劍就打左2條血見佢上左buff後全滅,即刻上網查,決定續關寶具秒左佢
天草由於寶具會解buff,諗起之前有人提過三公,玉藻,孔明可以令對面出唔到寶具,結果真係成功令佢只係出得一次就收左佢皮
最後小次郎如果唔係睇左攻略都記唔起未打佢,好彩唔算難
同埋想問下點解隻術要自稱安倍晴明

舊 10-23-17, 03:12 AM   #39666
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依幾日玩開隻高文,其實都幾勁
高文係我第一隻主力劍所以10/10/6左(好彩CCC event喜歡上佢),用左咁耐都覺得唔錯,普攻無剋都可以打到1萬印象中唔係幾多隻做得到
引用:
作者: gingq7 查看文章
始終都係3星白值,感覺上要疊到兩次寶具先有料到,但要特別為佢組隊先得;
應該好快就會有人將佢升到lv100打出變態數字
宝蔵院我試用果陣可以3T出2次寶具,之後真係勁到痴線
引用:
:)
所以天草同隻妖術師口中個撒旦就係大淫婦ver尼祿?
邊度有講/暗示?
引用:
因為前面有6-7章同ccc活動對比就覺得今章好普通

雖然已經係1.5部入面最好個章
個人鍾意新宿多d,今次故事好多地方都感覺好重覆,雖然知道係刻意安排,但個人對呢類做法無乜好感

此篇文章於 10-23-17 03:15 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 10:47 AM   #39667
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
有免費石又抽左武藏和新PICK UP池各10抽
武藏池射斜出拉2.
新池金光狂以為出賴光.點知係B叔寶3. 再加一張黑聖杯
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 04:30 PM   #39668
T.K.
很黃很暴力

拉二好野
b叔加寶具都好過某部份既集郵角w

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-23-17, 05:07 PM   #39669
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
引用:
拉二好野
b叔加寶具都好過某部份既集郵角w
其實OK,最衰係一張胤舜都無.
胤舜應該一路都有得抽?
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 05:53 PM   #39670
psidef

註冊日期: Apr 2007
http://news.fate-go.jp/2017/halloween2017/

舊 10-23-17, 05:56 PM   #39671
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
姬路城。。。。。。果然是實裝刑部姬

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 10:23 PM   #39672
gingq7

註冊日期: May 2008
咁神秘...星期三開,但接近咩資料都無
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 10:34 PM   #39673
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

希望我可以等到出糧先抽:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-23-17, 10:44 PM   #39674
T.K.
很黃很暴力

感覺萬聖都唔會有幾好既野出黎
第一年提早出良妻
第二年釘宮妖后

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-23-17, 11:08 PM   #39675
細路翔
The One

真係笑話.續篇

英國說大家抱團死

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:57 AM

手機版 | APP版