Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-17-06, 03:02 AM   #1
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
firefox睇網頁轉字體一問,有用firefox既人請入

我係選項到轉左"正體中文(繁體,台灣)"同"正體中文(繁體,香港)"既字型
本來剩係轉"正體中文(繁體,台灣)"就冇事既
但一轉"正體中文(繁體,香港)"
重開佢就幫我轉埋firefox入面d字體(即係檔案、編輯、檢視果d字)
搞到勁核突
我諗係同我個預設語言係"正體中文(繁體,香港)"有關,佢幫我一次過轉埋
求解決方法

圈著果d字就係轉左既字體,但英文就冇轉到

此篇文章於 09-19-06 03:33 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-06, 03:17 PM   #2
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 爽神
我係選項到轉左"正體中文(繁體,台灣)"同"正體中文(繁體,香港)"既字型
本來剩係轉"正體中文(繁體,台灣)"就冇事既
但一轉"正體中文(繁體,香港)"
重開佢就幫我轉埋firefox入面d字體(即係檔案、編輯、檢視果d字)
搞到勁核突
我諗係同我個預設語言係"正體中文(繁體,香港)"有關,佢幫我一次過轉埋
求解決方法
點解你唔揀自動?

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-06, 03:58 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我用英文版....幫唔到你

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 03:32 PM   #4
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jlai
點解你唔揀自動?
係控制台"地區及語言選項"入面較果隻
試過較香港以外