Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 108 158 198 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 218 258 308  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 4 情報總合 02 → ?
teealpha 01:28 PM 12-21-13
作者: 野良猫:
佢介紹係過濾哂所有雜訊之類,所以用cheap線都得

價錢$980

行哂鴨記都搵唔到想要o既線
個個介紹都過700,一係就幾十蚊雞線
8字頭線好難揾嫁,出旺角秋記望望啦
野良猫 01:30 PM 12-21-13
作者: teealpha:
8字頭線好難揾嫁,出旺角秋記望望啦
旺角邊樹?未去過
teealpha 01:39 PM 12-21-13
作者: 野良猫:
旺角邊樹?未去過
你google“秋葉原電子中心”就會揾到資料
唔會當我幫人賣廣告掛
野良猫 01:44 PM 12-21-13
Thx,去睇睇先
シェンムー 01:53 PM 12-21-13
我而家ps4 用緊果條hdmi 係買ps3 40GB 入的, $50 左右(ˇˍˇ)
琴日行過德發都想揀返條好少少
但我怕我都係睇唔到分別所以無買到

行數碼的我都真係唔捨得再花錢
之前為部cyrus cd transport 買左條$12xx 的同軸
同用條$60 最雞的光纖聽 , 說實話我聽唔到分別╮(╯﹏╰)╭
( ゚ω゚)? 02:05 PM 12-21-13
原理同Analog電視同數碼電視咪一樣,以前就話用強力天線+濾波器會收得好啲,依家轉咗數碼,一係收到,一係收唔到,收唔到就起格,唔會用好啲接收器材畫面會靚啲, 用啲$換電視,換音響重實際

作者: 山內 一典:
我而家ps4 用緊果條hdmi 係買ps3 40GB 入的, $50 左右(ˇˍˇ)

之前為部cyrus cd transport 買左條$12xx 的同軸
同用條$60 最雞的光纖聽 , 說實話我聽唔到分別╮(╯﹏╰)╭

teealpha 02:05 PM 12-21-13
作者: 山內 一典:

影音成日都話,木耳是幸福
我自己都係用緊幾十蚊HDMI線打機,唔會話平野冇好,只在乎自己接唔接受到
teealpha 02:12 PM 12-21-13
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん:
原理同Analog電視同數碼電視咪一樣,以前就話用強力天線+濾波器會收得好啲,依家轉咗數碼,一係收到,一係收唔到,收唔到就起格,唔會用好啲接收器材畫面會靚啲, 用啲$換電視,換音響重實際
影音呢d個人主觀感覺大迷信野,好難用言語表達到
自己覺得有用就有用,冇用就冇用,硬要人接受自己果套只會變成走火入魔

所以一路都話自己覺得有需要先試,唔係就慳返d錢買多隻game玩仲好
( ゚ω゚)? 02:16 PM 12-21-13
唔關木耳事,如果用最尖端頻譜儀,用數碼cheap線同貴線輸出圖形肯定一樣,貴線只會對Analog系統有影響,如喇叭線

作者: teealpha:
影音成日都話,木耳是幸福
我自己都係用緊幾十蚊HDMI線打機,唔會話平野冇好,只在乎自己接唔接受到

gotoho 02:25 PM 12-21-13
唔關木耳事,如果用最尖端頻譜儀,用數碼cheap線同貴線輸出圖形肯定一樣,貴線只會對Analog系統有影響,如喇叭線
呢句我以前都成日講
但試過借人地靚HDMI線睇過一次之後, 錯晒

原因係影音訊號係唔會做checksum resend的, 去到TV時已經loss左少少
e.g. 用cheap USB線copy file會慢, 係因為做太多resend動作
teealpha 02:28 PM 12-21-13
影音理論中對“電”既理論有一句話,呢個世界上不存在兩個完全一樣的電位值(好似係咁上下)
意思就係1唔一定係絕對的1,可以係1.1或者係0.9,但機器容許呢個誤差值,並全部當係1咁處理
之但係就係有人感覺到呢種咁細微到可忽視既落差,所以影音其實都主要係呢班人玩(自己玩自己)
( ゚ω゚)? 02:36 PM 12-21-13
呢個問題係條線lower specification,即是接收數碼電視起格情況,所以條線平得黎要meet到傳送specification就得,所以我都會買大牌子平價線(百零蚊至數百蚊,過5百肯定唔買),再多都唔會對音質有影響,不過心理上覺得越貴越好無問題,啲$又唔係我嘅

作者: gotoho:
呢句我以前都成日講
但試過借人地靚HDMI線睇過一次之後, 錯晒

原因係影音訊號係唔會做checksum resend的, 去到TV時已經loss左少少
e.g. 用cheap USB線copy file會慢, 係因為做太多resend動作

gotoho 02:54 PM 12-21-13
呢個問題係條線lower specification,即是接收數碼電視起格情況,所以條線平得黎要meet到傳送specification就得,所以我都會買大牌子平價線(百零蚊至數百蚊,過5百肯定唔買),再多都唔會對音質有影響,不過心理上覺得越貴越好無問題,啲$又唔係我嘅
當我上面無講過
原來你既cheap線定義係咁貴

窮人我用600蚊買兩條 1.3M 既HDMI 已經要諗好耐
pet3 02:57 PM 12-21-13
當我上面無講過

百幾元的叫普通線不是常識嗎....
龍寶寶 05:13 PM 12-21-13
當我上面無講過

我只買$48兩米長果隻,家中7條HDMI線都係用佢
陸奧 貴志 05:43 PM 12-21-13
我....用幾條野既貨架咋

最好有人借D好野黎毒下我先
taikin0901 06:02 PM 12-21-13
朋友今日出左機,嘗試登入我AC,可以DL返我買嘅GAME,不過未DL完唔知可唔可以玩
Alphaaldo 07:05 PM 12-21-13
作者: taikin0901:
朋友今日出左機,嘗試登入我AC,可以DL返我買嘅GAME,不過未DL完唔知可唔可以玩
試左得講黎聽下啦, 我都想知。 硬係覺得佢個咩咩登記主account 有啲鬼異
taikin0901 07:18 PM 12-21-13
作者: Alphaaldo:
試左得講黎聽下啦, 我都想知。 硬係覺得佢個咩咩登記主account 有啲鬼異
用我AC可以玩,但係一logout就話會del,不過最終無del,但係亦都有鎖icon玩唔到。今晚無乜時間試清楚,聽日試試唔揀Guest睇吓會點,不過想share game應該無望,外國都有人試過係唔得

Update : 原來係可以share game,仲可以唔同機玩同一game online play

http://www.reddit.com/r/PS4/comments...ried_the_game/
pet3 09:02 PM 12-21-13
PS4 hkbn bb100<=internet=>smartone PS Vita Remote Play連接成功:

PS4硬揼 IP e.g. 192.168.11.222, Net Mask 255.255.255.0, Gateway 192.168.11.1,
DNS Server1 192.168.11.1, DNS Server2 192.168.11.1
ASUS Router N66U DMZ 192.168.11.222
Internet ISP: hkbn bb100
4G ISP: Smartone Data Plan $220/Month
Mobile WiFi(TPLink MR3020 (DD-WRT)+HUAWEI mobile 4G LTE E398 USB 手指)
PS Vita WiFi 駁TPLink MR3020

響屋企駁得超慢3G, lag & 斷線,遲啲出街試吓

https://www.dropbox.com/sh/e0vydzjm0duqlcs/seImtEkpLQ

到底錯在哪
taikin0901 09:30 PM 12-21-13
第二張係咪話連接唔到叫設定啲野嗰個畫面?
( ゚ω゚)? 09:34 PM 12-21-13
開咗DMZ就唔駛virtual server,off 晒啲virtual server試吓

重有你隻router係192.168.2.1?
pet3 10:06 PM 12-21-13
作者: taikin0901:
第二張係咪話連接唔到叫設定啲野嗰個畫面?
就是平時失敗畫面
因為我是日文系統(我一向用日系統)
PS4是因為玩緊積木人中文版先用中文

開咗DMZ就唔駛virtual server,off 晒啲virtual server試吓

重有你隻router係192.168.2.1?
我打網址入設定是2.1
預設的

區域網路安裝 >

您的路由器是由動態主機組態協定指定您網絡中每一台電腦的IP位址,DHCP伺服器運作時大部份時間會使用原廠設定值,若您需要更動,可以隨時更改
您所能更改的設定為:

更改路由器的IP位址,預設值為192.168.2.1

更改子網路遮罩位址,預設值為255.255.255.0

開啟/關閉DHCP伺服器功能,預設值為開啟

指定開始與末尾IP位址清單。開始預設值為2,末端為100

指定一個IP位址租賃時間

指定一個當地的網域名稱
若需更改設定,請選在左邊"區域網路安裝"鍵的"區域網路系統設定"

路由器提出您一個能連接到電腦的用戶清單。要檢視此清單,請按LAN鍵旁的"DHCP用戶清單"

-----------------------------------------
停左都還是不行

X&Y 10:19 PM 12-21-13
我部ps4同mon經過個濾波拖板有濾波既port同插無濾波個port係有少少分別
但真係好少,玩緊係分唔到,要聞mon先見到
( ゚ω゚)? 10:26 PM 12-21-13
未必關bb100事,可能係mobile ISP block咗,如果用bb100,可以免費用hkbn wifi,試吓用hkbn wifi 駁remote play試吓
http://www.hkbn.net/new/tc/access-pl...latest-hotspot

作者: pet3:
停左都還是不行

標籤:PlayStation 4, 綜合情報
第一 ... 108 158 198 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 218 258 308  ... 最後

返回主題版面