Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-14, 04:04 PM   #851
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 細路翔 查看文章
講真

由病徵黎睇,作者似有自閉症多過中二病
自閉症係有才能但唔識表達

呢套頂多只係扮大人
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 09:11 PM   #852
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 神龍 查看文章
呢套好似正到叫娘咁喎
你睇完佢寫一大堆設定後

你見主角反設定而行

係咪正到叫娘
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 11:16 PM   #853
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-05-14, 01:07 AM   #854
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
我係故意無視故事滑稽設定,專睇可愛人設同當笑片睇先挨到而家。(慣左先睇熟肉版,以為唔明內容乃自己日語修鍊未成熟。但睇埋字幕後都仍然R o西頭後決定放棄唔唸太多)

但見大家可以持續幾十頁認真插作者同故事後,都仲可以好似睇三色台劇集般一邊鬧一邊繼續睇,我開始覺得不可思議,你地係天生M既嗎? (SAO討論串也係同樣現象)
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 02:58 AM   #855
leungky1

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我係故意無視故事滑稽設定,專睇可愛人設同當笑片睇先挨到而家。(慣左先睇熟肉版,以為唔明內容乃自己日語修鍊未成熟。但睇埋字幕後都仍然R o西頭後決定放棄唔唸太多)

但見大家可以持續幾十頁認真插作者同故事後,都仲可以好似睇三色台劇集般一邊鬧一邊繼續睇,我開始覺得不可思議,你地係天生M既嗎? (SAO討論串也係同樣現象)
頭幾集印象極差
之後就想睇佢下限可以去到邊
直到最後有足夠把握話俾人聽呢套係爛作

同一道理用過喺AB同GC身上
舊 06-05-14, 12:23 PM   #856
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Asurada 查看文章
其實呢個睇法同我朋友研究過「在下板本」作者同「上帝的日常」作者的心理係一樣
坂本好睇好多
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 12:37 PM   #857
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:

因為唔睇到最後會俾人話無資格罵的
不過個人來說佢再無乜爆點我就跳船算,換個角度重有人罵都好過完左都無人知個堆,好似信長個套就夠死……

舊 06-05-14, 12:48 PM   #858
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:

其實本嘢無視上帝本人同上帝有關嘅人際關係我覺得OK架,至於魔法設定,因為我唔識魔法所以不在意

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 04:16 PM   #859
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: Asurada 查看文章
其實呢個睇法同我朋友研究過「在下板本」作者同「上帝的日常」作者的心理係一樣
我睇土反本真係唔覺個作者打緊飛機喎

舊 06-05-14, 04:55 PM   #860
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
土反本唔係認真的搞笑咩?明玩野同扮認真係兩回事喎

舊 06-05-14, 06:08 PM   #861
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依套野好明顯連我地中學時寫既黑歷史小說都不如(?

就算係業餘人士公開得比人睇就預左比人插

依套個原作者明顯係覺得你唔入得佢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 06:13 PM   #862
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

SAO只係插動畫組的成品...不是插原作

引用:
作者: casio 查看文章
其實本嘢無視上帝本人同上帝有關嘅人際關係我覺得OK架,至於魔法設定,因為我唔識魔法所以不在意
....E.....禁本野仲有咩內容
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 06:25 PM   #863
細路翔
The One

SAO起碼設定上自打嘴巴都要花幾期時間

依套就每期都大巴大巴對住自己個嘴係咁聲

無得比

加上川原係公開場合講野無咁得罪人多(?

英國說大家抱團死
舊 06-05-14, 06:32 PM   #864
casio

引用:
作者: ouki 查看文章
....E.....禁本野仲有咩內容
莉娜,會長,雙子之類,另外幾篇無上帝嘅短篇都ok架

舊 06-05-14, 06:46 PM   #865
leungky1

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野好明顯連我地中學時寫既黑歷史小說都不如(?

就算係業餘人士公開得比人睇就預左比人插

依套個原作者明顯係覺得你唔入得佢
X 覺得你唔入得佢
O 話你聽呢個世界有個設定令你唔入得佢
舊 06-05-14, 07:20 PM   #866
Game Master

我唔係好知詳情,作者本人真係咁乞人憎?
舊 06-05-14, 08:05 PM   #867
casio

引用:
我唔係好知詳情,作者本人真係咁乞人憎?
具體D應該係自我中心加脾氣臭,每次有人係推特吐糟佢D設定,佢就會發癲鬧人
不過傳聞正式出書後有改善……傳聞啦,因為自從佢發癲同網民開戰怒刪推特後就無咩點同讀者交流

舊 06-05-14, 09:05 PM   #868
Game Master

引用:
作者: casio 查看文章
具體D應該係自我中心加脾氣臭,每次有人係推特吐糟佢D設定,佢就會發癲鬧人
不過傳聞正式出書後有改善……傳聞啦,因為自從佢發癲同網民開戰怒刪推特後就無咩點同讀者交流
不過我唔明既係,既然佢白痴到出書前得罪咁多人,響呢個先天不利條件下,點解仍然都可以咁賣得兼漫畫+動畫化?

唔通結論係:角川既宣傳攻勢真係厲害到足以彌補到呢個不足之處?
舊 06-05-14, 09:06 PM   #869
細路翔
The One

引用:
不過我唔明既係,既然佢白痴到出書前得罪咁多人,響呢個先天不利條件下,點解仍然都可以咁賣得兼漫畫+動畫化?

唔通結論係:角川既宣傳攻勢真係厲害到足以彌補到呢個不足之處?
你睇美國就知一個作者口臭+內容白癡同本書賣唔賣得完全唔關事

英國說大家抱團死
舊 06-05-14, 09:24 PM   #870
casio

引用:

嘛,某程度嘅理由似乎係因為有人將自己鍾意代入主角

舊 06-08-14, 09:09 PM   #871
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
點解今集達也個制服有花既?比佢升咗級定畫錯咗?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:14 PM   #872
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: harakuma 查看文章
冇畫錯
代表一高出戰九校戰既制服
所以全部統一哂

OT: 小說有提及制服有兩款既超~無聊原因

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:28 PM   #873
harakuma
Game Master

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
冇畫錯
代表一高出戰九校戰既制服
所以全部統一哂

OT: 小說有提及制服有兩款既超~無聊原因
THX, 又真係幾無聊, 唔怪得之之前幾頁你哋係咁話個作者啦

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 06-08-14, 09:31 PM   #874
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: harakuma 查看文章
件制度有無花既原因已經唔係無唔無聊既問題
係直頭低能

都係間接做成而家歧視既原因
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:45 PM   #875
harakuma
Game Master

不過, 話說回來, 日本本身都係個好重階級分別既國度, 成功既就捧到上天, 失敗既就踩到狗屎咁,

所以作者個思維, 或者外國人我地係有D難体會

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 09:02 PM

手機版 | APP版