Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-02-16, 08:54 PM   #701
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章

人社應該交吳文遠、141
吳文遠同141一早應該算把啦,快慢必亦應該企埋一邊。人社氣數已盡,得返長毛出於義氣留低做佢哋主席。佢哋其實同工黨理念相近(都係所謂「左膠」),我睇選後兩派會合併,統一所有「左膠」力量(如果下次仲未有23條立法嘅話)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 08:56 PM   #702
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
如果信民調的話, 棄保暫時睇只有超區意義比較大

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 10:00 PM   #703
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
咁樣棄選好有問題,個個睇住個民調叫人棄選,唔退就係自私
咁以後落晒資源去谷民調就得啦,自己張選票變相主宰響人地手上,哩d叫民主選舉?
報名前幾個月,人社已經四圍去搵人協調,講到明出人排第二幫你抬轎都仲得,
但反應返黎係一係唔so你,一係要你現任議員讓路,最終得翻人社協調到。
報名前人社已經表態讓左,無人領情,現在開左波我唔認為任何政團有責任要「交人」。
喂選舉燒錢架,工黨公民黨唔志在,人社窮L黎架,籌旗籌到牙血都出埋,認真做競選工程去棄選?不如一開始唔好選。
依家去到邊都有「KOL」叫邊個邊個棄,我堅係嬲。

此篇文章於 09-02-16 10:07 PM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 10:08 PM   #704
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
在下反而覺得原有陣容點睇都似係攬炒多過打選戰。
當然,投資咗落去唔棄好正常,不過唔好走去插D棄選既…

舊 09-02-16, 10:10 PM   #705
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
局馬文唔係親建制既咩,做乜歸入民主派?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 10:17 PM   #706
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下反而覺得原有陣容點睇都似係攬炒多過打選戰。
當然,投資咗落去唔棄好正常,不過唔好走去插D棄選既…
Sorry 堅嬲講到1999,
我講返清楚d,候選人棄選無問題,但其他人就唔好迫人棄。

舊 09-02-16, 10:20 PM   #707
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 2dn 查看文章
咁樣棄選好有問題………好選。
依家去到邊都有「KOL」叫邊個邊個棄,我堅係嬲。
我有懷疑多名單出選棄保~係雷動計劃既一部份~打亂港共配票部處~只有出選個幾十人(肯定唔係港共臥底)知道~
聽日睇下重有無人棄保就知道~特別係超區~個幾個人反口唔比陳國強提名票入閘既原因~可能就係因為要實行依個計劃~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 10:49 PM   #708
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
我有懷疑多名單出選棄保~係雷動計劃既一部份~打亂港共配票部處~只有出選個幾十人(肯定唔係港共臥底)知道~
聽日睇下重有無人棄保就知道~特別係超區~個幾個人反口唔比陳國強提名票入閘既原因~可能就係因為要實行依個計劃~
建制派名單出選, 今屆都好保守.
超區, 佢出3條. 點攪, 佢個部署都冇變架wor
留番D錢, 做競選經費好過

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 10:54 PM   #709
神人ではない!新人だ

引用:
呢個在下同意,每個人背負唔同,我地應該敬重各位退選成仁既人,亦應該尊重堅持跑落去既人既意願。

舊 09-02-16, 10:57 PM   #710
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
局馬文唔係親建制既咩,做乜歸入民主派?
由手機版發出
司馬文親建制?邊度聽返嚟架?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 11:14 PM   #711
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
人社五區七名呀,你真係每區拎到一席?
拎到都兩個候選人廢票

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 11:18 PM   #712
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
佢自己腦補

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 11:19 PM   #713
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
泛民是建制的一部分,所做成的錯覺

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 11:39 PM   #714
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
棄選係正確的, 甚至係慢左
而家D人咁大反應,未因為棄保果個唔係保佢囉
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 11:54 PM   #715
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

老實, 棄選响政治道德上係有問題嘅. 最簡單, 捐左錢畀你嗰啲點計? 再者, 所謂棄保過票又會有利益輸送甚至賄選嘅嫌疑/可能性. 要講大局為重, day one就唔應該出黎選

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 09-03-16, 12:04 AM   #716
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
痛快娛樂鬥爭劇

有抹黑,有流料,有蠻撐

有事先張揚,有暗地退走,有口嫌體正直

有為大局,有為小眾,但有更多是為佢自己

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 12:13 AM   #717
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
全世界民主國家都有棄保情況出現, 大家都無道德同倫理架啦,又熱普城都瘋狂叫陳XX讓路比黃洋達啦
day 1 唔選就唔會有朱凱迪而家個情況出現, 唐唐大好形勢都可以翻艇, 邊個可以講到得埋
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 12:28 AM   #718
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

外國初選棄保就有, 正規選舉就真係比較少見

舊 09-03-16, 12:34 AM   #719
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
反正點做都有人會鬧

對比起12年新西欖炒
飯民終於肯用正常D既策略
至於本土派嘛....今日仲係度鬥緊
老實講如果要將香港既未來交比依班人真係死得

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
係佢眼中除左本土/港獨派其他人都係建制
所以佢冇講錯
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 12:37 AM   #720
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
民主黨基本理念第一條

支持香港回歸中國

舊 09-03-16, 12:41 AM   #721
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: T.K. 查看文章
泛民是建制的一部分,所做成的錯覺
直頭精神分裂啦

民主黨的基本信念

1. 香港是中國不可分割的一部分,我們支持香港回歸中國。

2. 回歸後實行一國兩制、高度自治及港人民主治港,符合香港人意願,有利於穩定與繁榮,對中國的發展起促進作用。

3. 我們關心中國作為中國人民的一分子,香港人有權利及責任去參與及評議國家事務。

4. 對中國政府任何涉及或影響香港的政策,我們都會反映港人意見,爭取港人的利益得到合理的照顧。 講到明皇帝係係中國

5. 民主是實現高度自治的必要條件,是殖民地統治結束後理所當然的發展。

6. 民主、自由、人權及法治是現代社會進步及繁榮的基石。必須加速民主政制發展,並同時鞏固現有保障自由、人權及法治的制度,及進一步改革其不足之處。

7. 香港要維持一個公平競爭和自由運作的市場體系,就需要有:適當的監管、合理和穩定的稅制、健全的法制及廉潔的政府。

8. 經濟發展有賴投資者、勞工、專業人士、政府及社會每一分子共同努力。創造財富是社會發展的前提,而社會每一分子能夠合理分享發展成果,才是創造財富的目的。

9. 為促進香港穩定繁榮、維護社會公義及消除任何岐視,香港需要建立一套健全的教育、醫療、房屋、勞工、社會福利和社會保障制度,更要促進個人平等的機會以發展個人潛能及社會參與。

10. 為社會的長遠發展及保障下一代生活質素,我們將致力保育環境,使資源得以延續,生生不息。

....
....

6. 中國大陸和香港應發展多方面的關係,包括建立在經貿、科技、文教、康體、環保及其他多方面廣泛的交流合作,使香港能在中國的社會和經濟發展上,扮演更積極的角色,並透過香港的國際聯繫,促進中國大陸發展與外地的交流活動。

幾時香港要老鳳幫中國發展架?

你話佢反對派我還算同意
但正確應該係建制入面既反對派

而非真正意義正的反對派

唔好話熱狗搞左膠
跟本就大家理念完全唔同 搞你係正常,正如肥老黎封殺教主一樣

此篇文章於 09-03-16 12:47 AM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 12:46 AM   #722
神人ではない!新人だ

是但啦,呢個世界唔係港獨就建制架啦,講黎都嘥氣…

舊 09-03-16, 12:55 AM   #723
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
是但啦,呢個世界唔係港獨就建制架啦,講黎都嘥氣…
未有熱狗果時

大家何嘗不是相信民主派 71 64 一次又一次出黎
最尾發覺得宗教儀式黎

泛民未思進取,跟唔上歷史潮流
被人放棄 這是必然。

中國殖民上哂心口,仲要左膠大愛。
德國二戰殘暴極都係對外(雖然對內都有打壓異見份子)

左膠對住中國仁慈,不是本土敵人是什麼?

還有本土跟港獨是有分別的,雖然大家無左邊個都唔得

此篇文章於 09-03-16 12:58 AM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 01:00 AM   #724
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
直頭精神分裂啦

民主黨的基本信念

1. 香港是中國不可分割的一部分,我們支持香港回歸中國。

2. 回歸後實行一國兩制、高度自治及港人民主治港,符合香港人意願,有利於穩定與繁榮,對中國的發展起促進作用。

3. 我們關心中國作為中國人民的一分子,香港人有權利及責任去參與及評議國家事務。

4. 對中國政府任何涉及或影響香港的政策,我們都會反映港人意見,爭取港人的利益得到合理的照顧。 講到明皇帝係係中國

5. 民主是實現高度自治的必要條件,是殖民地統治結束後理所當然的發展。

6. 民主、自由、人權及法治是現代社會進步及繁榮的基石。必須加速民主政制發展,並同時鞏固現有保障自由、人權及法治的制度,及進一步改革其不足之處。

7. 香港要維持一個公平競爭和自由運作的市場體系,就需要有:適當的監管、合理和穩定的稅制、健全的法制及廉潔的政府。

8. 經濟發展有賴投資者、勞工、專業人士、政府及社會每一分子共同努力。創造財富是社會發展的前提,而社會每一分子能夠合理分享發展成果,才是創造財富的目的。

9. 為促進香港穩定繁榮、維護社會公義及消除任何岐視,香港需要建立一套健全的教育、醫療、房屋、勞工、社會福利和社會保障制度,更要促進個人平等的機會以發展個人潛能及社會參與。

10. 為社會的長遠發展及保障下一代生活質素,我們將致力保育環境,使資源得以延續,生生不息。

....
....

6. 中國大陸和香港應發展多方面的關係,包括建立在經貿、科技、文教、康體、環保及其他多方面廣泛的交流合作,使香港能在中國的社會和經濟發展上,扮演更積極的角色,並透過香港的國際聯繫,促進中國大陸發展與外地的交流活動。

幾時香港要老鳳幫中國發展架?

你話佢反對派我還算同意
但正確應該係建制入面既反對派

而非真正意義正的反對派

唔好話熱狗搞左膠
跟本就大家理念完全唔同 搞你係正常,正如肥老黎封殺教主一樣
民主黨遲早滅黨,呢D你放心。大中華膠,要拉布衝擊個陣又要幫又要載頭盔。
無他,人地係老一輩都仲有市場,佢有佢地拎老一輩票,我地有我地後生的票。
打嬴建制班垃圾之前,防佢唔好背插一刀就夠。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 01:03 AM   #725
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: YHW 查看文章
老實, 棄選响政治道德上係有問題嘅. 最簡單, 捐左錢畀你嗰啲點計? 再者, 所謂棄保過票又會有利益輸送甚至賄選嘅嫌疑/可能性. 要講大局為重, day one就唔應該出黎選
最理想梗係選前協調到,但個班自私私怨PK點會肯。
難得佢地肯合作棄保,點都支持。

我明白實有人唔認同,但無論如何越少建制越好!
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:08 PM

手機版 | APP版