Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-13, 01:09 AM   #901
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: Rez 查看文章
到時減價唔夠其他國家減得多
又有人話唔合理架啦
咁就係呀 , 人地啲GAME 10號有BUY TWO GET ONE FREE PROMO . 香港都無 , 我地應該BUY ONE GET TWO FREE先啱數
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 02:49 AM   #902
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
我知道新機就出
大家心情都好興奮
亦唔會因為貴過美國幾百蚊而唔買
但都唔該唔好失去理性
而家係講緊地區首發
唔該唔好講左去外國買或者等兩年

如果你地未恢復理性
可以唔回我架
但我呢個人係咁
不平則鳴
我見到D唔合理既事
我唔出聲我會唔安落

到聽日佢真係出呢個價
我就會SEND E-MAIL問SONY
希望唔會掛住處理訂單唔覆我啦

此篇文章於 11-07-13 03:02 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 03:28 AM   #903
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我地可以做的只有買/唔買

舊 11-07-13, 07:38 AM   #904
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
傻的嗎仲無双。

打死都訂killzone套機。

姐係食多個制又四千落樓。
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 08:19 AM   #905
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我知道新機就出
大家心情都好興奮
但都唔該唔好失去理性
而家係講緊地區首發

如果你地未恢復理性
可以唔回我架
但我呢個人係咁
不平則鳴
我見到D唔合理既事
我唔出聲我會唔安落

到聽日佢真係出呢個價
我記得你在psv時講過一樣既野

但psv 04主題消失找唔番OTL

各區定價沒保證一樣
為什麼你要最低的地區黎比 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 08:38 AM   #906
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
理解吾倒咩叫“不平”,先吾理最後系吾系呢個價,難道香港一定系要最平果前幾個國家先叫公平?

舊 11-07-13, 09:00 AM   #907
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
iphone 199美金(雖然要上台),但香港上台都唔係千幾蚊買到,有冇搞錯
歐洲成7~8十蚊以上先食到老麥,香港40以下食到,有冇搞錯

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 09:03 AM   #908
Hello MiMi
Game Master

KZ pack for sure
其他pack 如
BF4
COD Ghost
真三七 全部打過晒, 無興趣

所以首批訂唔到, 完全唔覺係壞事
咁多年第一次無"一定要買到" 既心理壓力
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 09:12 AM   #909
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
我都唔知幾理性幾冷靜, 唔會以為自己都最醒果個

你自己諗清楚自己執著緊咩先仲好喇

哩個價錢包埋運輸物流貨倉第一年保養同埋宣傳費架,咁多樣嘢都係比外國淨機價比$3xx, 算係咁喇
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 09:57 AM   #910
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
假設香港同美國一齊搞首賣會
同樣規模請100人
響美國搞首賣會既成本係高過響香港搞
咁sony為確保利潤
成本高果邊自然會賣返貴d

其實美國個餅有大咁多... 你有冇理計番條數...

而且香港市場黎講, 我覺得項生d 推廣費一d 都唔少
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 10:46 AM   #911
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我知道新機就出
大家心情都好興奮
但都唔該唔好失去理性
而家係講緊地區首發

如果你地未恢復理性
可以唔回我架
但我呢個人係咁
不平則鳴
我見到D唔合理既事
我唔出聲我會唔安落

到聽日佢真係出呢個價
你不如list 曬咁多首發國家定價, 再用今日滙價轉番港幣,放出泥比大家討論吧

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:03 AM   #912
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
講起宣傳成本HK SONY真係好ON_....
1/11都識搵死忠拍廣告做宣傳,點解7/11唔搞個優先預訂+健力士世界記錄最高排隊人龍由SKY100排到落地下,包幾架車係羅湖接人一定夠數(雖然講笑但我覺得真係有得做)
好過幾萬銀搵D九唔搭八唔打機藝人黎

題外話好驚跟台灣8/11開訂,事關朝早開會呀
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:10 AM   #913
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: now_loading 查看文章

咪係,米國賣機數係香港幾多倍
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:13 AM   #914
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: now_loading 查看文章

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你不如list 曬咁多首發國家定價, 再用今日滙價轉番港幣,放出泥比大家討論吧
算把啦
佢咁有理性實會選擇性失明地睇唔到你地個POST XD
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:14 AM   #915
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
韓國 12/17

【ソウル聯合ニュース】ソニー・コンピュータエンタテインメント・コリア(SCEK)は6日、新型ゲーム機「プレイステーション4(PS4)」を12月17日に発売すると発表した。販売価格は49万8000ウォン(約4万6000円)。

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:23 AM   #916
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
香港會否12月10?
係就好
18號無可能有時間
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:26 AM   #917
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: tylau 查看文章
香港會否12月10?
係就好
18號無可能有時間
你點會估12月10架

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:29 AM   #918
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: tylau 查看文章
香港會否12月10?
係就好
18號無可能有時間
如無意外應該都係18號

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:30 AM   #919
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
你點會估12月10架
因為佢嗰日得閒呱
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 11:36 AM   #920
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: qwe 查看文章
講起宣傳成本HK SONY真係好ON_....
1/11都識搵死忠拍廣告做宣傳,點解7/11唔搞個優先預訂+健力士世界記錄最高排隊人龍由SKY100排到落地下,包幾架車係羅湖接人一定夠數(雖然講笑但我覺得真係有得做)
好過幾萬銀搵D九唔搭八唔打機藝人黎

題外話好驚跟台灣8/11開訂,事關朝早開會呀
最好今晚公佈完,12AM 8/11即刻開始訂,快d訂左,了左件心事

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 12:46 PM   #921
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=723677634311664
Ubisoft SEA @Jack Koo : 新聞發佈會將於下午 1:30 先行展開、晚間時段為協力粉絲的「PS4™ 試玩派對」

PlayStation HK: 2pm 發佈會開始!
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 12:56 PM   #922
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
最好今晚公佈完,12AM 8/11即刻開始訂,快d訂左,了左件心事
咁個發佈會局黎嫁喎,11:30完無可能返到屋企
我唔想又用iPhone訂呀
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:05 PM   #923
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
原來今日2pm係新聞發佈會,7:30係試玩,不過都好大機會8/11,12:00am開始訂

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:20 PM   #924
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
如果真係12點am訂,試玩會會小左好多人

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:22 PM   #925
yorkyork

註冊日期: May 2010
發佈會有冇直播?官網好似冇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:31 PM

手機版 | APP版