Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-19, 02:10 PM   #26
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
美帝嗰邊上個禮拜個票房仲留嚮頭五位,好想佢拎到小金人!
引用:
拎咗奧斯卡最佳長篇動畫!Yeah!
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 09:57 PM   #27
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
美帝嗰邊上個禮拜個票房仲留嚮頭五位,好想佢拎到小金人!

據報「家用版」4月5號有。iTunes 仲有4K,生平第一次想買 4K 片。
引用:
拎咗奧斯卡最佳長篇動畫!Yeah!

iTunes 版 (4K)星期三上架。
唔知點解香港iTunes呢一刻淨得HD版畫質的Spider-Man: Into the Spider-Verse賣,HKD$158。
但美國iTunes的資料顯示係有4K Dolby Vision同Dolby Atmos,USD$19.99。

https://itunes.apple.com/us/movie/sp...e/id1444695454

https://itunes.apple.com/hk/movie/sp...444695454?l=en

舊 02-28-19, 11:24 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔知點解香港iTunes呢一刻淨得HD版畫質的Spider-Man: Into the Spider-Verse賣,HKD$158。
但美國iTunes的資料顯示係有4K Dolby Vision同Dolby Atmos,USD$19.99。

https://itunes.apple.com/us/movie/sp...e/id1444695454

https://itunes.apple.com/hk/movie/sp...444695454?l=en
搞錯咗添~ 英帝嗰邊都係 4K, 不過成 £13.99 仲貴!日本?!佢好似仲未上噃!

此篇文章於 02-28-19 11:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-19, 10:51 PM   #29
肉羊哩咖
griffin611

製作剖析:

多工序同複雜到爆,個獎抵拎。

舊 03-30-19, 07:07 PM   #30
IDGAF
The One

引用:
搞錯咗添~ 英帝嗰邊都係 4K, 不過成 £13.99 仲貴!日本?!佢好似仲未上噃!
留意到香港iTunes更新咗,宜家有返4K Dolby Vision畫質了~!

舊 04-06-19, 12:54 PM   #31
肉羊哩咖
griffin611

未有時間睇晒,一日都係 Netflix 衰~

ITunes 版有個叫 “Alternative Universe“ 版,開頭有段係 Spider-ham 短片,勁好笑,好似話有部份橋段畫面轉咗,等睇晒再匯報。

—————
講返轉頭,有片提到,原來兩位導演係拍拍吓鬚佬被炒嗰兩位,誰是誰非唔講,一來佢兩位唔洗沾到「星球大戰第一部衰」個臭名,跟手靠呢部片,揮低晒滴住嚟啲片拎埋小金人,係咪又炒錯人?呵呵~

此篇文章於 04-06-19 01:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 11:06 AM   #32
IDGAF
The One

Spider-Man: Into the Spider-Verse(蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙) 4K Dolby Vision版,
今日iTunes單日快閃特價$48

另外,Netflix果邊都一樣有得睇。
上次香港Netflix又係好快手上咗Venom。

蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙
https://www.netflix.com/hk/title/81002747

Venom
https://www.netflix.com/hk-en/title/80991034

買同租都得,自己選擇了~!
買的版本多咗粵語配音、4K Dolby Vision、Dolby Atmos吧。

此篇文章於 07-04-19 11:13 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 11:47 AM   #33
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
未有時間睇晒,一日都係 Netflix 衰~

ITunes 版有個叫 “Alternative Universe“ 版,開頭有段係 Spider-ham 短片,勁好笑,好似話有部份橋段畫面轉咗,等睇晒再匯報。

—————
講返轉頭,有片提到,原來兩位導演係拍拍吓鬚佬被炒嗰兩位,誰是誰非唔講,一來佢兩位唔洗沾到「星球大戰第一部衰」個臭名,跟手靠呢部片,揮低晒滴住嚟啲片拎埋小金人,係咪又炒錯人?呵呵~
如果唔抄佢兩個, solo可能唔會俾人鬧到咁甘.

舊 07-06-19, 06:59 PM   #34
IDGAF
The One

睇咗主片,除咗大家提到的漫畫感之外,
佢個偽裸眼3D效果畫面加埋Dolby Vision之後立體感好強,
配樂選曲又好聽~!

大肥腩中坑流浪漢look的Peter B. Parker太搶鏡了,
搞到最後出場果3位Spider-Man存在感好薄弱…

不過,睇完之後覺得可以補充多少少主角Miles叔叔Uncle Aaron的背景故事就更好~!
Doc Ock如果由大嬸換成大姐造型應該會更吸引。

舊 07-06-19, 10:22 PM   #35
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
如果唔抄佢兩個, solo可能唔會俾人鬧到咁甘.
公平啲講,無外人知佢兩位導演當日搞咗啲乜出嚟,正路係拍之前監製同導傾好晒,跟住導演依足啲決定去拍嘢,班監製隔一排先落場睇,有改都係小修小補;鬚佬呢單嘢,係導演拍拍吓唔跟原本條路,定係監製有日瞓醒改變主義,定係有咩其他內情,真係木宰羊。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
[NDS] Spider-Man 3 DS 6402oen 手提遊戲機討論版 2 03-11-07 03:48 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 07:49 PM

手機版 | APP版