Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-14-17, 09:57 AM   #2901
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
幾肯定朱古力個「老豆」有個老婆(唔係點話朱古力係私生子啫?),但係用嚟做樣嘅啫,咁人老咗佢孭住咁大棚嘢要負責,點都要搵件返嚟繼承,唔係實畀其他家族食鬼咗,仲悲。

死局, 鬼叫條友好嗰味嘢咩? 朱古力照睇今話佢未必係最得寵嗰件, 佢又唔嗲,又靜,有啲孤癖咁,但可能因為好總明, 又夠靚仔(?), 所以被揀中咁喇
如果佢冇野心爭權嘅話都可以嘅,但如果要爭雄嘅話,就要更小心謹慎,後宮同家族要分得清楚,一句講哂都係貪食之過。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:11 AM   #2902
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ゆり 查看文章
既然ms打ma會有保護裝置強制停機

咁我諗巴力作為第1有能力阻止高達(號角)之間鬥爭而強制幫72柱熄機既能力吧
一個唔覺意以為講緊 00~

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
如果佢冇野心爭權嘅話都可以嘅,但如果要爭雄嘅話,就要更小心謹慎,後宮同家族要分得清楚,一句講哂都係貪食之過。
佢老豆好嗰味嘢又唔揚得,搞阿布幕後政治單嘢應該有實利所在,唔單止為權, 不過佢老豆咁有頭有面,就幾小心都好, 撞正條變態, 又醒目, 又戴住幾層隱形面具嘅影帝,仲要知鬼晒佢啲衰嘢嘅, 終須炒一鑊~

諗返轉頭其實朱古力經歷同三明好似, 三明好彩有個老死澳加一直扶持, 三明個人心地比較好(見佢初初點對阿$), 所以三明無咁變態。 其實朱古力做緊嘅嘢,同第一季澳加都似, 不過朱古力係滿足佢權力慾,而澳加齋係為咗求生

舊 02-14-17, 05:57 PM   #2903
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
劇場版會唔會係前傳講返厄祭戰爭呢。仲有點解號創辦人唔係七星之一。

此篇文章於 02-14-17 06:04 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 06:10 PM   #2904
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能唔係只係熄高達機,係可以控哂全部Ahab 爐呢

舊 02-19-17, 05:43 PM   #2905
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
好全滅FEEL
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 05:46 PM   #2906
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
我可唔可以理解為講左o個Keyword(あ〇いっ◎い) o既全部都係插左確定flag

舊 02-19-17, 07:49 PM   #2907
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

維度爾未正式打過~已經要換裝~
最後一戰有5集~!?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 09:14 PM   #2908
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得最後係堆ma出黎做抑止力打爆晒兩邊

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 09:41 PM   #2909
ゆり

註冊日期: Nov 2004
敵人我覺得多都冇用

有能力阻礙三明頂多得2個

舊 02-19-17, 10:56 PM   #2910
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
我死都唔信最終戰可以打6話
所以估計都係2話打羸,但係鐵華團傷亡慘重
革命成功後影帝找個藉口清算
最後2話三明VS主魔

睇完+X哥個訪問
再睇鐵血今話...
編劇真的是不行
老油條才不會這麼直接拒絕影帝
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 11:19 PM   #2911
肉羊哩咖
griffin611

第四廿四話(之播種情人)

1. (下半集)朱古力同三明講嗰堆嘢似講咗等於無講;同澳加講嘢嗰條友真係唔掂
2. 朱古力起初對住蘿莉好似滿口假話,但佢下屬叫佢嗰下個想殺人嘅眼神,開始有少少信佢真心鍾意件蘿莉
3. 原來朱古力用傳說嚟服人,唔係中二,係一廂情願,反彈預咗
4. 澳加扯晒火係明嘅,朱古力講到咁實牙實齒點知爆大鑊拖佢落水,係人都唔老嚟;裂㾗開如出現,極可能打完之後反枱
5. 係咁講「最後一戰」,裡裡外外都做到個氣氛係咁,但仲有成8集(52話咁計),搵鬼信咩
6. 大小姐去到呢個位,一係之後繼續做其電視姬,唔係之後佢會非常之有作用;好有可能拉埋提華茲同阿布一齊打朱古力
7. 最後三明同阿$獨處嗰度,個心猛嗌:播種!播種!播種!
8. 話晒呢套嘢係主角機先係咁換裝,咖喱君真係主角嚟?!
9. 下回又打,預佢兩集起三集收工;麥馬基見到啲咩?

引用:
作者: kev00269270 查看文章
睇完+X哥個訪問
再睇鐵血今話...
編劇真的是不行
老油條才不會這麼直接拒絕影帝
班老海鮮係坐觀成敗,佢哋一開始向朱古力投降,同最後朱古力嬴咗都係一樣,乜都畀佢食晒;如果中立而鬍鬚佬萬一嬴到,佢哋就有得翻身,就係搏呢樣。

此篇文章於 02-20-17 12:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 12:28 AM   #2912
lockheed2002
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
搭賓斯的未忘人駕駛漏影去支援鐵華團打富贊公, 提華芝準備發戰爭財...
lockheed2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:09 AM   #2913
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
個死黑柴仲未分屍

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 09:06 AM   #2914
肉羊哩咖
griffin611

見「最後一戰」喎, 學上季咁開返個便當盤先:

澳加: 支旗一開始都楝住嚮度, 今次好睇反枱之後係邊個帶頭打朱古力, 機會一半半
三明: 佢有乜依郁, 啲模型冧市就有份, 可能性呢度幾乎係零(話時話, 仲未買到狼王)
阿$: 有人話過佢上季係做見證,今季唔知仲係咪,不過有三明就有佢,都係無乜可能
尤真, 成季無乜表現, 因為再無乜作用 , 機會一半半
昭宏: 成話都唔知去咗邊, 由於提茲再無人等緊佢, 機會係一半半
仙奴: 今季都係無表現, 話揸高達又有新武器, 但係無話咁就唔洗死, 機會都係一半半
但丁/查德: 好過仙奴少少, 但機會唔細
白毛/飛機頭/無口肥仔: 機會好細
雪之丞大叔/麥馬基: 好有機會兩個只能活一個, 因為總要有人整嘢
其餘有名有姓嘅細路, 機會幾大, 總要啲有人識下嘅領當先夠震憾

朱古力: 最終大魔王, 無可能
朱古力個近身: 佢話就話幾有實力, 但幾叻都好, 正常人嚮阿賴耶識面前無用, 機會一半半
咖喱君/艾恩: 佢同朱莉講埋晒啲唔吉利嘅嘢, 加埋佢同朱古力嘅瓜葛, 死梗, 不過順手帶埋幾多件陪葬就唔知
鬍鬚大叔: 佢頂撞得最終大魔王, 都係死硬
死黑仔少爺: 昭宏把大夾刻咗你個名嚮度, 你走唔甩㗎喇, 仲唔快啲乞求痛痛快快咁去死? (不過觀眾一定唔畀)
朱莉: 佢一心追求力量, 下一話一定畀唔到佢, 好可能成為另一支人棍

此篇文章於 02-20-17 09:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-20-17, 09:10 AM   #2915
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
今集就好似S1頭幾集咁大家都準備好晒上場⋯
結果⋯⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:58 PM   #2916
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
估唔到個尾收得咁差,玩乜鬼石中劍。

今集就玩把劍冇人理,唔理都好正常,話晒幾百年前野冇必要跟。但就变成朱古力中二到不行嘅發展。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 05:03 PM   #2917
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
但朱古力部機可能真係勁到以一敵百

而且有4部巾鬥快清對面卒應該效率高對面一部咖哩好多
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 05:24 PM   #2918
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
可能根本係...厄祭戦後無人有(装)阿頼耶識所以部野無人開到...
部機又収埋係地下
唔係高層入唔到去
高層又無咩可能装阿頼耶識...

而家只係チョコ装左就開到
随時三明/カリカリ君上去都開到
根本唔係咩石中剣...

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 02-20-17 05:27 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 05:26 PM   #2919
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
但朱古力部機可能真係勁到以一敵百

而且有4部巾鬥快清對面卒應該效率高對面一部咖哩好多
你未計嗰位會打中自己人嘅死黑仔少爺

朱莉部機咁大, 打雜魚應該都無問題

不過咖喱對住昭宏同仙奴係另一回事, 佢兩位都幾危

引用:
作者: Eclair 查看文章
可能根本係...厄祭戦後無人有(装)阿頼耶識所以部野無人開到...
而家只係チョコ装左就開到
随時三明/カリカリ君上去都開到
根本唔係咩石中剣...
號角視阿賴耶識為禁忌, 無人敢提, 禁禁吓大部份人都忘記咗阿賴耶識同主魔嘅關係; カリカリ君未必,佢嗰個係 Type E, 朱古力裝嗰個真係「上腦」嘅完整版(啫係話朱古力已經唔再「純真」喇)

不過發開啲-- 其實鐵華任何一條機師,甚至廢棄人, 都做得號角阿頭有突噃!

與其話石中神劍, 你當佢係「唯一支持」會近磅啲, 下面班細嘅聽完朱古力講就好動搖,而班老海鮮都唔敢當面違抗, 但好古惑咁做牆頭草, 證明主魔呢壇嘢對號角真係有啲用

----

正路嘅玩法係朱古力搧動班細嘅, 讀完個宣言之後, 就發動兵變, 打到總部亂晒, 咁上下就由朱古力出面平亂, 仲「錯手」殺鬼埋仲留嚮總部班老海鮮, 跟住就偽造證據指係鬍鬚佬幕後主謀, 乘機收晒五家兵權, 咖啯君「出面」反指控, 朱古力就出主魔, 下面嘅無第二條路揀, 唯有照跟朱古力 -- 咁就輕鬆好多

此篇文章於 02-20-17 06:05 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-20-17, 05:43 PM   #2920
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
有說最後一次的人都會死吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 06:01 PM   #2921
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: pet3 查看文章
有說最後一次的人都會死吧
阿$都有講噃~

舊 02-20-17, 06:03 PM   #2922
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
朱古力張皇牌真係....

如果主魔係MA可能仲好

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 07:03 PM   #2923
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
HG 1/144 ガンダムキマリスヴィダール
http://bandai-hobby.net/item/1761/

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 08:01 PM   #2924
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
大家來插旗?全滅預告?
結果大小姐真係變左花生友……
蘿莉控到咁好似第一次見...朱古力可以挑戰馬莎個位……

舊 02-20-17, 08:52 PM   #2925
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: supermanlady 查看文章
HG 1/144 ガンダムキマリスヴィダール
http://bandai-hobby.net/item/1761/
艾因︰「………好醜」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:55 PM

手機版 | APP版