Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-28-16, 08:25 PM   #276
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
大叔滿級時讓你能捉比你高很多級的惡魔,在後期迷宮這非常有用

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:31 AM   #277
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Hard mode
鴨志田超難, 班目好易
金城又超級難 wor
全部人 lv26-27,佢血少時唔 show 我 d 賄賂, 一噴 gas 就3個人中恐怖,我方回復得切都打停唔到佢大絕

防恐怖 accessory 又唔係一定得
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:35 AM   #278
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Hard mode
鴨志田超難, 班目好易
金城又超級難 wor
全部人 lv26-27,佢血少時唔 show 我 d 賄賂, 一噴 gas 就3個人中恐怖,我方回復得切都打停唔到佢大絕

由手機版發出
唔係你血少唔理你,係你件ITEM唔夠值錢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:43 AM   #279
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
圖多

血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:54 AM   #280
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔係你血少唔理你,係你件ITEM唔夠值錢
但我無得幾多可以揀送禮,四個人 random 抽既?
由手機版發出
舊 09-29-16, 12:07 PM   #281
野良猫
肥倫

引用:
但我無得幾多可以揀送禮,四個人 random 抽既?
由手機版發出
係唔係隨機唔知,但其中一定有件係值錢
哩度就要睇自己對ITEM嘅認識了
舊 09-29-16, 12:14 PM   #282
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實捉惡魔D選擇大家都係求其揀中到就中?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 12:22 PM   #283
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: izumo 查看文章
其實捉惡魔D選擇大家都係求其揀中到就中?
有瞬殺之後完全冇理過要用咩交涉對話
再唔係就威嚇射撃強迫對方加入
舊 09-29-16, 12:29 PM   #284
izumo

引用:
作者: 血之淚 查看文章
有瞬殺之後完全冇理過要用咩交涉對話
再唔係就威嚇射撃強迫對方加入
即係...唔捉?
威嚇射撃 又咩來?

另外點樣係MISSION入面用貓車車怪?
我見過一次ONLY
舊 09-29-16, 12:45 PM   #285
血之淚
Crazy Gamer

引用:
即係...唔捉?
威嚇射撃 又咩來?

另外點樣係MISSION入面用貓車車怪?
我見過一次ONLY
龍司rank 7瞬殺
只要主角lv高過隻怪lv 10或以上,先手成功隻怪會即死冇錢冇經,但一定拎到隻怪

織田信也rank 3威嚇射擊
交涉對話要求對方加入果陣可以威嚇射擊強迫對方加入

only地鐵個生成迷宮先有車,主線冇

此篇文章於 09-29-16 12:51 PM 被 血之淚 編輯。
舊 09-29-16, 12:47 PM   #286
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實中期開始捉怪已經係為左補圖鑑
因為自己合永遠勁幾倍又唔駛自己升lv :o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 12:56 PM   #287
izumo

引用:
作者: 血之淚 查看文章
龍司rank 7瞬殺
只要主角lv高過隻怪lv 10或以上,先手成功隻怪會即死冇錢冇經,但一定拎到隻怪

織田信也rank 3威嚇射擊
交涉對話要求對方加入果陣可以威嚇射擊強迫對方加入

only地鐵個生成迷宮先有車,主線冇
THXS解答

我指入左戰鬥之後隻貓用部車車怪
好似冇得揀 ?
舊 09-29-16, 01:26 PM   #288
野良猫
肥倫

引用:
THXS解答

我指入左戰鬥之後隻貓用部車車怪
好似冇得揀 ?
主角打唔DOWN怪嘅話就會隨機發生
舊 09-29-16, 09:14 PM   #289
野良猫
肥倫

頹刈り取るもの到LV96算,之後已經唔能夠一場一個LV
舊 09-29-16, 10:17 PM   #290
hyakki
Insane Gamer

引用:
Hard mode
鴨志田超難, 班目好易
金城又超級難 wor

由手機版發出
金城唔難喎,果陣可以合一隻戰車屬性既無攻無效又有電光石火既P
可以只用佢就搞店晒成個地圖同金城
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 10:22 PM   #291
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

過左, 都係同佢慢慢磨 + 俾岩野, 唔太難.

好似 so far 個個 boss 都係咁上下

引用:
作者: hyakki 查看文章
金城唔難喎,果陣可以合一隻戰車屬性既無攻無效又有電光石火既P
可以只用佢就搞店晒成個地圖同金城
果隻有, 但 lv 得 20, 物理攻唔太夠, 而且亦唔防炎
舊 09-29-16, 10:38 PM   #292
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我打金城果時已經自己合左隻番長出黎 有物無效
唔防火咪由佢 滿血總唔會一下打死你 你唔好帶祐介去打其實就無問題 用龍司

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-29-16, 11:02 PM   #293
hyakki

龍司咁強,一定會必帶成員

基本上隊伍係龍司,貓貓同世紀末霸者前輩

龍司係物攻兼雷屬打手,輸出極高,貓貓係奶,世紀末霸者前輩可奶可打,不過打BOSS時都係用黎奶居多
舊 09-29-16, 11:26 PM   #294
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得祐介唔會比龍司弱好多
而玩完劇情情感上實在完全唔想帶龍司出街:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-30-16, 12:48 AM   #295
hyakki

我其實係玩遊戲都特別鐘意練基油角色既人
P系列更加係,P4有得揀我真係想同陽介過情人節(拖走)

今次龍司我本黎都好鐘意,又有義氣又親切,係主角岩岩轉黎新環境,周圍都好多說話聽,果時學校裡面有龍司一齊真係安心好多

所以一早已經沖滿左戰車max
只可以話龍司既故事真係超悶...今集d群組既故事我覺得個個都好好,非常有起伏,但龍司果個真係超悶
中段怪盜團紅起黎之後就成日係度得意忘形果陣已經唔多鐘意
後黎比人嫁禍之後又係度發晒脾氣,咩都嘈喧巴閉,講野又無建設性
成team人入面佢明明已經係最無作用果個...重要最嘈又係佢...
但我仍然當佢係第一基油,繼續派佢,練滿左既bonus好多都好強,而且佢又真係幾ok好用既...
舊 09-30-16, 01:03 AM   #296
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
竜司同テレッテ唔同既係
佢去到最後都冇進步過

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 01:21 AM   #297
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

阿貓雖然都有少少鑽牛角尖
但係其實成隊得一個串阿貓無用
而阿貓所有對怪盜團既不滿其實來源都係龍司

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-30-16, 01:26 AM   #298
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
呀二五仔都串竜司咁既款都可以做到Joker既partner啦

反而杉田從頭到尾都好好印象

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 01:38 AM   #299
hyakki

杉田係衰在太影薄
成場只有佢係第二間學校

而且本身都唔係點講野果隻
一開始追左個先行動畫時覺得呢個角色都幾COOL幾悶,我唔係咁鐘意
但發現佢其實係搞笑角色,好天然好傻

龍司就真係...唉,唔抵幫

真加入左之後,杏其實都影薄左好多...
真既女主角格最重orz
舊 09-30-16, 01:47 AM   #300
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
呀二五仔都串竜司咁既款都可以做到Joker既partner啦

反而杉田從頭到尾都好好印象
祐介根本就係成個團入面最識冷靜咁睇件事既人
佢係最早覺得怪盜團係世論開始變質既人

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 01:53 PM

手機版 | APP版