Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 119 169 209 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 229 269 319  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
maxwaver 07:11 PM 06-19-19
打event亂塞隻pop周瑜入去居然有得贏仲落到人城
城邊r一下都半條有d料到

--

今日軍團就真係神了,雖然估到佢d套路但真係做得哂出黎會不會太痴線
柚原このみ 10:47 PM 06-20-19
半日打左三十幾場,三個红星難差唔多一日打曬
里吉哥用到自己都自我厭惡,下次應該大Nerf
張飛後代 12:16 AM 06-21-19
而家玩家用張春華(冰華)好似都唔落其他騎兵?
我既陣型:張春華(冰華)、司馬昭、鄧艾(醒伐神速)、胡淵、王元姬
感覺有隻大騎有時會追殺逃走既敵方部隊比較方便,而且識得拉突都可以彌補到武力上升值不足.
6eo 10:28 PM 06-21-19
獻帝好鬼勁, 4士氣復活回滿, 1國力已經+4武, 仲要成15C
唔怪得呢排咁多人用

作者: 張飛後代:
而家玩家用張春華(冰華)好似都唔落其他騎兵?
我既陣型:張春華(冰華)、司馬昭、鄧艾(醒伐神速)、胡淵、王元姬
感覺有隻大騎有時會追殺逃走既敵方部隊比較方便,而且識得拉突都可以彌補到武力上升值不足.
2馬難控
同埋盤石加武時細腳易死
GUSTAV 01:48 AM 06-22-19
作者: iamleoluk:
獻帝好鬼勁, 4士氣復活回滿, 1國力已經+4武, 仲要成15C
唔怪得呢排咁多人用

2馬難控
同埋盤石加武時細腳易死
D人已經顏良文醜都夾佢SOSAD
darkvolver 06:48 AM 06-22-19
琴日頹打印卡的時候........印張飛心諗...又彩色...

打完之後,中了臥龍の将略又係彩色....心又諗六合彩又唔見人中...

不如洗下2張卡的色啦...結果2張2B1R...

SEGA你係得既
柚原このみ 11:13 AM 06-24-19
唔怪得呢排咁多人用
太廚了
6eo 12:09 PM 06-24-19
作者: GUSTAV:
D人已經顏良文醜都夾佢SOSAD
大隻版張魯

BTW 尋日印張士氣劉氏一下就出左3藍, 但我想要3紅
柚原このみ 04:37 PM 06-24-19
大隻版張魯

BTW 尋日印張士氣劉氏一下就出左3藍, 但我想要3紅
早幾日三黃槍吕布/
maxwaver 11:39 PM 06-24-19
諗住打落城龍玉結果1take上埋十一
五魅開幕吳大飄風真係好狗
LR猫 02:43 PM 06-25-19
作者: maxwaver:
諗住打落城龍玉結果1take上埋十一
五魅開幕吳大飄風真係好狗

十三州開始無咗matching先係玩緊隻驚
maxwaver 02:56 PM 06-26-19
作者: LR猫:
十三州開始無咗matching先係玩緊隻驚

而家咁少機鋪要特地走去打太麻煩了
有Event先打咪慢慢滾上去
(個紅白星先打得個23場就完了(100魅/攻城,十落城)
darkvolver 03:01 PM 06-26-19
作者: maxwaver:
而家咁少機鋪要特地走去打太麻煩了
有Event先打咪慢慢滾上去
(個紅白星先打得個23場就完了(100魅/攻城,十落城)
我琴日才完成紅白星,200cost槍兵及200cost勇使用。時間幾趕,同埋明天到期。
GUSTAV 04:53 PM 06-26-19
10落城咁難都揀
LR猫 05:44 PM 06-26-19
9士氣+3再起
不得了
maxwaver 08:32 PM 06-26-19
10落城咁難都揀

得佢多玉換做緣
平均一場20c好快打完

張飛後代 10:52 PM 06-26-19
係時候諗下天下統一大會打乜野Deck啦.

cost1.5,知力8或以上的武將:
SR賈詡(神算鬼謀)[9]
SR賈詡(眩惑誘導)[9]
何晏[8]
SR郭嘉(十の因果)[9]
郭奕[8]
R荀彧(玄妙反計)[9]
賈逵[8]
EX王異[8]
荀攸[8]

徐庶[9]
諸葛瞻[8]
SR諸葛亮(臥龍將略)[10]
張紹[8]
龐林[8]
R法正(雲散)[8]
SR龐統[9]
SR諸葛亮(八卦軍略)[10]
R馬謖(泣斬馬謖)[8]
R諸葛亮[10]
黃月英[9]

孫桓[8]
諸葛恪[8]
朱桓[8]
魯肅[8]
韋昭[9]
張悌[8]
全琮[8]

王美人[8]
陳琳[8]
蒯良[8]
SR田豐[10]
逢紀[8]
審配[8]
SR華佗[9]
R田豐[9]
蔣義渠[8]

卑彌呼[8]
賈充[8]
司馬炎[7醒]

SR蔡琰(胡笳十八拍)[8]
R李儒[8]
EX李儒[8]
左慈[8]
朵思大王[8]
darkvolver 06:56 AM 06-27-19
我諗SR諸葛亮(臥龍將略)[10] 及蔣義渠[8]....
6eo 11:36 AM 06-27-19
繼往/諸葛果 + 8 8 9 10
攻守 + 9 9 8 8
柚原このみ 12:00 PM 06-27-19
10落城咁難都揀
呢個無難度wo
攻擊城100次就難
b_boy 02:31 PM 06-27-19
繼往/諸葛果 + 8 8 9 10
攻守 + 9 9 8 8
6知果雷D 2,3知效果其實麻麻
等於9知雷5,6知
GUSTAV 02:44 PM 06-27-19
作者: b_boy:
6知果雷D 2,3知效果其實麻麻
等於9知雷5,6知
6雷2= 9雷3

6雷3就差D

繼續泣斬繼往咪幾好

雖然我唔打算打...
b_boy 03:09 PM 06-28-19
6雷2= 9雷3

6雷3就差D

繼續泣斬繼往咪幾好

雖然我唔打算打...

NOW個計法應該無咁多呀?
基本DAM 再加減知力差, 9雷5同6雷2應該一樣喎
& 我講0既係6知天女, 唔係單落雷
GUSTAV 04:52 PM 06-28-19
作者: b_boy:
NOW個計法應該無咁多呀?
基本DAM 再加減知力差, 9雷5同6雷2應該一樣喎
& 我講0既係6知天女, 唔係單落雷
你點計架 依家計法係 基本dam (固定) + 浮動dam *(自己智力/目標知力)
b_boy 05:27 PM 06-28-19
你點計架 依家計法係 基本dam (固定) + 浮動dam *(自己智力/目標知力)
查過後係我記錯
果果雷都係自/敵知力

BUT 成隻GAME得2隻 1.5COST 係2武, 對面超武力極都係一堆3,4知
第一 ... 119 169 209 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 229 269 319  ... 最後

返回主題版面