Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-10-14, 06:14 PM   #1751
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小特特 查看文章
>馬照跑、舞照跳、錢照搵
做得到就會咁嘈
做得到架,親共個班。

舊 06-10-14, 06:17 PM   #1752
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
一齊玩完~! 香港只怕上面大量支那難民湧落嚟乍

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 10:43 PM   #1753
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
http://www.ragazine.com.hk/index.php...tocn20140609-2

又插熱血
粗口注意

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 10:50 PM   #1754
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
>馬照跑、舞照跳、錢照搵
做得到就會咁嘈
而家連呢D野都唔比香港人
唔怪得香港人咁Q憎你蝗國
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 10:52 PM   #1755
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
當日覺得"全民制憲"主張係7UP, 又或者係中途搬左龍門嗰啲, 而家係時間從新思考一下.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:54 AM   #1756
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: mikemike 查看文章
又係無熱狗呢個台生存唔到?

聽完,私怨台,毫無公共性a

Blog

pixiv

此篇文章於 06-11-14 02:40 AM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:46 AM   #1757
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
【有片】熱血公民一句「李卓人勾結共產黨」,讓三名《晴朗》主持動了真火,紛紛在節目怒斥該組織毫無政治道德,只懂得乘機騎劫和搞亂各大小活動,郭志仁更反問:「你做過啲乜先?除咗响尖沙咀嗌下口號,我開頭以為你話支聯會唔掂,會成班人上北京諗辦法威脅到習近平,甚至不惜坐十幾年監,都可以响天安門做啲事,你咁我就話你威話你勁!」……
睇片:http://bit.ly/1hIYTB3
全文:http://bit.ly/1hISVQO

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 06-11-14, 02:10 AM   #1758
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
有啲野, 是非價值判斷或者可以有不同睇法, 但客觀事實就已經擺在眼前(你要刻意迴避就真係冇計), 再無止境討論落去係浪費時間. 不過如果一班左X竟然會引用一個佢地一向視之為河蟹既節目、一位經濟大右派人物既文章、甚至係一班土共人仕既說法去攻擊同一個人, 你知道香港真係痴痴地線

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:14 AM   #1759
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: YHW 查看文章
有啲野, 是非價值判斷或者可以有不同睇法, 但客觀事實就已經擺在眼前(你要刻意迴避就真係冇計), 再無止境討論落去係浪費時間. 不過如果一班左X竟然會引用一個佢地一向視之為河蟹既節目、一位經濟大右派人物既文章、甚至係一班土共人仕既說法去攻擊同一個人, 你知道香港真係痴痴地線
我都想香港快D痴線
最恐怖既事其實係人既理智,憧得計算

舊 06-11-14, 04:08 AM   #1760
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003

核突支那style

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 06:56 AM   #1761
david
The One

註冊日期: Mar 2002
樓上幅圖,支那STYLE,中出不能。

這是蚹蛤蟈蜻吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 07:59 AM   #1762
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
又係無熱狗呢個台生存唔到?

聽完,私怨台,毫無公共性a
Ragazine與花生台一樣
由左膠、社民連、部份泛民成員組成
志在抹黑其他激進派或本土派
很多節目都以抽水為主
娛樂性與實質論述欠奉
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 08:00 AM   #1763
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
乜哩個地球有謙遜低調既支那賤種架咩

既倒是隨處可見

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 08:05 AM   #1764
烈海王

引用:
當日覺得"全民制憲"主張係7UP, 又或者係中途搬左龍門嗰啲, 而家係時間從新思考一下.
幾唔鍾意黃毓民都好
但無可否認佢經常早社會幾年睇通時局
好幾次都講中
當日佢講全民重訂基本法
大家都覺得基本法雖然唔公平
但係話晒都係已定嘅法規
一嚟好難改到
二嚟睇唔到有一定要改嘅必要
邊個估到中共而家會直接撕毀基本法
自己搞另一套講法出嚟?
全民制憲呢個講法
慢慢會真正受到關注
舊 06-11-14, 08:11 AM   #1765
烈海王

引用:
我見到嘅係恐懼
守舊民主派對新一代反對派嘅恐懼
呢班人同時圍攻黃洋達
反證班人真係覺得佢有威脅
而且唔同黃之鋒同班學民仔
班學民仔可以受主流傳媒操弄
但熱血班人唔得
根本不受守舊派班老嘢控制
尖咀64單嘢雖然佢哋冷處
但大家心照
而家唔搞掂呢班友
將來黃洋達等人必定座大
舊 06-11-14, 08:21 AM   #1766
尼路
The One

基本上佢地越圍只係越特顯自己樣衰無立場,甚至以為佢地用行動來證明自己係偽民主真維穩。
以前好唔同意喪屍論……依家不得不說是有點道理……

舊 06-11-14, 09:27 AM   #1767
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 烈海王 查看文章
幾唔鍾意黃毓民都好
但無可否認佢經常早社會幾年睇通時局
好幾次都講中
當日佢講全民重訂基本法
大家都覺得基本法雖然唔公平
但係話晒都係已定嘅法規
一嚟好難改到
二嚟睇唔到有一定要改嘅必要
邊個估到中共而家會直接撕毀基本法
自己搞另一套講法出嚟?
全民制憲呢個講法
慢慢會真正受到關注
在下相信好多人都知道基本法係任佢UP,不過大家都更加清楚97唔係「香港回歸中國」而係「中國佔領香港」。
點到你全民制憲,全民血祭就有你份…襯仲搵到食,儲多個錢準備走佬好過啦。

此篇文章於 06-11-14 09:34 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:42 AM   #1768
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
我最唔同意喪屍論,你真係將對方打爆頭,永遠退出舞台,就真係少左一個敵人,但你得咩?
唔將對手毀滅,對手會企係度任你打?只會唔傾向另一邊,亦會遠離及敵視你吧?

而且只唯我宇宙獨一王道既心態
上年你將親建制的貶為喪屍
上月你將中立的貶為喪屍
上星期你將想協調的貶為喪屍
昨天你將想溫和處理的貶為喪屍
今天你將不以同一手法,積極抗共的貶為喪屍
明天你還想將甚麼人貶為喪屍???

望望自己的立足之地,想想為何滿是你的敵人吧

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 06-11-14 09:44 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 10:29 AM   #1769
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

人渣

舊 06-11-14, 11:33 AM   #1770
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
我最唔同意喪屍論,你真係將對方打爆頭,永遠退出舞台,就真係少左一個敵人,但你得咩?
唔將對手毀滅,對手會企係度任你打?只會唔傾向另一邊,亦會遠離及敵視你吧?

上月你將中立的貶為喪屍

好想知蠱惑人心呢條計可以用幾耐,次次都標奇立異去上鏡,還有幾多方法去維持!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:36 AM   #1771
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
今年咪將維園廿萬人打做敵人

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:39 AM   #1772
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下相信好多人都知道基本法係任佢UP,不過大家都更加清楚97唔係「香港回歸中國」而係「中國佔領香港」。
點到你全民制憲,全民血祭就有你份…襯仲搵到食,儲多個錢準備走佬好過啦。
所以咪唔圑結去抗爭囉
你地零願寄人篱下都唔保護自己百幾年的家,任人魚肉,仲內鬥!!! 又唔見打紅魔民賤咁落力!!!!

舊 06-11-14, 11:43 AM   #1773
尼路
The One

引用:
作者: T.K. 查看文章

上月你將中立的貶為喪屍

但望返俾人標做喪屍個班友的醜態,我只能說你係做緊人,人地點話你喪屍都無人信,但你自己都做到自己成條喪屍甚至死屍咁,你想人地點當你係人?
本來我同意集結所有反對力量,就算政見唔同起碼目標一致,可以集結成有力拳頭。結果?泛民真係飯民……互扯後腿多過集結。
反而話佢地喪屍個位話蠱惑人心好,標奇立異好,起碼相對地做到野,有行動(有無效唔講),觀感點都好過班得個講乃至講都唔敢講的先。唔係點會越來越人支持?包裝行銷都好重要的。
最少人地六四話佔立會,立會一有事就立即去支援。相比仁哥就真係自己講過乜都唔記得……

又v生唔好老屈,尖咀我有去,從無將維園打成敵人。佢地將多係借題講香港民主。

此篇文章於 06-11-14 11:46 AM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:51 AM   #1774
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk

講失憶,駛唔駛拎埋呢d黎講?
講支援,d公公婆婆係未要你用呢種手法?用之前有無同人協調?有協調果d就係支援,無協調果種唔叫騎劫都叫喧賓奪主

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:04 PM   #1775
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
【文博:64個六四不入維園,轉場去尖咀的理由】

【愛國的,請到維園;愛港的,請到尖咀】

【鄭松泰:用常識來思考,為何今年悼念六四要轉場?】

【香港人的六四集會】維園集會已成規訓,抗爭精神蕩然無存!今年轉場,尖沙咀文化中心,香港人的六四

【蕭傑:暫別維園,另點燭光(三)──維園集會,是崇高而惡毒的國民教育】

【共產黨驚邊度多啲?你懂的。】

你話無咪無囉
反正你地唔CARE

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:31 PM

手機版 | APP版