Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-10, 02:55 AM   #1
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
アニメーション映画『GODZILLA』2017年全国公開が決定

真的假的....唔知係咪真....唔通哥斯拉真係返尼?!!!!!!!!!!!!!!!

圖...唔知係美版還是日版....我唔希望係美版...!!!!!!

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=68255

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 03:04 AM   #2
kotetsu
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2010
段片係黎自"續‧三丁目之黃昏"(ALWAYS 続・三丁目の夕日)哩套戲
2007年的了
係日本懷舊片,所以有哥斯拉...
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 03:05 AM   #3
蚊蚊
Game Master

姐係話,下邊張圖個係真的?見到話2012年上......

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO

此篇文章於 08-25-10 03:18 AM 被 蚊蚊 編輯。
舊 08-25-10, 03:08 AM   #4
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
張圖就真既

不過呢套係美國拍
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 03:13 AM   #5
蚊蚊
Game Master

E個...會係真嗎...???好期待呀...!!!

POKEMON 白
KALO

此篇文章於 08-25-10 03:16 AM 被 蚊蚊 編輯。
舊 08-25-10, 04:59 AM   #6
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我相信今次老美會認認真真咁拍反而有d期待

起碼依我所見哩隻唔再係一條蜥蝪

雖則我唔介意尚哥再出場就係啦

當然最型既係紅蓮哥斯拉

此篇文章於 08-25-10 01:27 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 08:33 AM   #7
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
喂喂,成部片唔好拍到淨係睇住啲人點驚同避難喎
記住主角唔係班蟻民

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我相信今次老美會認認真真咁拍反而有d期待

起碼依我所見哩隻唔再係一條蜥蝪

雖則我唔介質尚哥再出場就係啦

當然最型既係紅蓮哥斯拉
紅蓮係邊隻

我淨係記得宇宙哥斯拉同其他角色
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 08:40 AM   #8
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
日版的哥斯拉BGM咁多年都係覺得好好聽
但睇d片好似係美國人拍...用返日版BGM就好啦...

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 08:56 AM   #9
蚊蚊
Game Master

引用:
作者: 如月刃 查看文章
喂喂,成部片唔好拍到淨係睇住啲人點驚同避難喎
記住主角唔係班蟻民

紅蓮係邊隻

我淨係記得宇宙哥斯拉同其他角色
紅蓮係成身發出紅色炎光核暴走果隻哥斯拉,最後因太高溫身體接受唔到死去果隻...

同今次美版好似跟返日本隻設定咁,唔同係因為版權問題?同因之前比亞洲人插得太勁所致????
還是今次日本設定好左新哥斯拉既設定圖尼比美國玩下特技???
如果係的話,華立可以幫日本哥斯拉賣廣告,話唔家到時日本哥斯拉重出江湖XD????

POKEMON 白
KALO
舊 08-25-10, 09:34 AM   #10
怪盜小G
しゃろとも

bgm真係好野來

當年套世紀必殺陣片尾租錄影帶時代睇完之後買vcd係咁聽

前排翻出dvd,重新配音+改左d譯名反而有d唔慣

叫慣音譯狄斯亞dvd佢改左直譯毀滅魔獸

此篇文章於 08-25-10 09:37 AM 被 怪盜小G 編輯。
舊 08-25-10, 11:46 AM   #11
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
一睇成堆Fan Make野呢
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 11:50 AM   #12
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
期待
美斯拉 (高敏) vs 日斯拉 (高防)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 11:52 AM   #13
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
期待
美斯拉 (高敏) vs 日斯拉 (高防)
Final Wars時打過,俾日版秒a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 12:58 PM   #14
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
Final Wars時打過,俾日版秒a
又諗返起80秒環遊世界

到底轟天號拉左哥斯拉幾耐

舊 08-25-10, 01:18 PM   #15
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我想知紅蓮哥斯拉係出自邊套...好想睇下佢個樣...

今次美版真係有點期待...一隻連美軍都唔怕的哥斯拉...
好似唔錯..
如果真真正正美版打日版...咁又真係唔錯...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:24 PM   #16
怪盜小G
しゃろとも

左邊果隻,當年打到黎香港仲勁過重高達

此篇文章於 08-25-10 01:26 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 08-25-10, 01:28 PM   #17
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我想知紅蓮哥斯拉係出自邊套...好想睇下佢個樣...

今次美版真係有點期待...一隻連美軍都唔怕的哥斯拉...
好似唔錯..
如果真真正正美版打日版...咁又真係唔錯...
印象中好似係
ゴジラ×メガギラス G消滅作戦 《哥斯拉大戰超翔龍》

著哂火咁真係超型

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:32 PM   #18
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
印象中好似係
ゴジラ×メガギラス G消滅作戦 《哥斯拉大戰超翔龍》

著哂火咁真係超型
緊係唔係啦,95年果套世紀必殺陣...

果陣係第一次話哥斯拉完結篇...不過幾年後出現哥斯拉2000................

舊 08-25-10, 01:33 PM   #19
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
緊係唔係啦,95年果套世紀必殺陣...

果陣係第一次話哥斯拉完結篇...不過幾年後出現哥斯拉2000................
係囉o個時真係話完結所以先整死佢(不過片尾哥斯拉二世未死...)
但好似係因為美版太差所以先再整

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 08-25-10, 01:33 PM   #20
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
一睇成堆Fan Make野呢
雖然都係2012, cloverfield等舊片砌砌埋埋, 但算砌得唔錯.

舊 08-25-10, 01:37 PM   #21
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: 蚊蚊 查看文章
E個...會係真嗎...???好期待呀...!!!
第一段片係由幾套片夾埋, 第二段片係SUPER 8既Trailer

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:41 PM   #22
加瑪
奧脫福的一條小草

不過唔燧好明....差唔多次次都要殺o左哥斯拉(就算佢係出o黎幫拖o既...)
但到下一集又生outout咁出返o黎

舊 08-25-10, 01:45 PM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
不過唔燧好明....差唔多次次都要殺o左哥斯拉(就算佢係出o黎幫拖o既...)
但到下一集又生outout咁出返o黎
有人買飛, 自然再拍, 有咩唔明?

但好多時哥斯拉都係返入海, 好少會死的. 而且哥斯拉其實唔係 "一隻", 係 "一類", 好似有一集隻老豆爆左, 之後由仔仔頂上.

舊 08-25-10, 01:46 PM   #24
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: wing 查看文章
有人買飛, 自然再拍, 有咩唔明?

但好多時哥斯拉都係返入海, 好少會死的.
但好多時都係話要用厭氧細菌(定係食核細菌)殺佢

舊 08-25-10, 01:47 PM   #25
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
謝解答...
得閒搵黎睇下先...近年果幾套都未睇...

如果美版再出過...我都有點期待../
前兩星期電視重播第一套...其實都唔差...(係主角唔似樣囉...)
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
進撃の巨人 l Capcom 武藤遊戲 街機遊戲討論版 8 03-13-18 01:48 PM
[多機種] 「ゴジラ-GODZILLA-」l 哥斯拉 / Demo 出了啦! l PS3 l 海外版 明年夏天 PS4 武藤遊戲 電視遊戲討論版 57 12-20-14 12:10 PM
[An/iOS] 進撃の巨人 -自由への咆哮。暫日本無料 ZlWS 手機平板遊戲討論版 4 02-27-14 07:15 PM
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
庵野秀明×宮崎駿×樋口真嗣 特撮短編映画 「巨神兵東京に現わる」 7月10日公開! money 日本動漫畫討論版 16 06-01-12 09:30 PM

現在的時間是 04:33 AM

手機版 | APP版