Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-18, 06:10 PM   #101
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
其實依家UPDATE左後, 體感打藍係咪易左?

另外出面吹到個鼓好勁, 話唔改都有人十星全良, 有冇人用過?

舊 07-23-18, 07:28 PM   #102
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: luciferdark 查看文章
其實依家UPDATE左後, 體感打藍係咪易左?

另外出面吹到個鼓好勁, 話唔改都有人十星全良, 有冇人用過?

係唔係怕績存貨定想炒貴吹呢d風咋,說實在習慣了 Joycon 也是不錯,當然想有實在感同比較準確就買鼓,但吹到有幾勁呢d, 總係似想炒賣多的感覺⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 07:32 PM   #103
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
公道d講
改唔改果個人應該都係10星全良
正常人唔會買左個(垃圾)鼓就打到10星全良丫

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 07:40 PM   #104
luciferdark

引用:
作者: sugoteam 查看文章
係唔係怕績存貨定想炒貴吹呢d風咋,說實在習慣了 Joycon 也是不錯,當然想有實在感同比較準確就買鼓,但吹到有幾勁呢d, 總係似想炒賣多的感覺⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
其實我主要JOYCON玩, 但如果HORI個鼓OK都會考慮

舊 07-23-18, 07:41 PM   #105
luciferdark

引用:
作者: anyone 查看文章
公道d講
改唔改果個人應該都係10星全良
正常人唔會買左個(垃圾)鼓就打到10星全良丫
咁呢個當然, 有人做到10星歌全良, 即係個鼓都仲算OK。
PS4個個俾人踩到一文不值, 唔知SWITCH呢個點。

其實我機都未出, 都係諗住隻太鼓OK先出, 唔爭在等多陣。

舊 07-23-18, 07:44 PM   #106
anyone
The One
↘嫁

不過我基於wii買過鼓中過伏之後都對呢類鼓充滿偏見
中國有人ps4整左同街機同size ge果個感覺就ok

舊 07-23-18, 08:01 PM   #107
luciferdark

引用:
不過我基於wii買過鼓中過伏之後都對呢類鼓充滿偏見
中國有人ps4整左同街機同size ge果個感覺就ok
我剩係試過PS2, 但WII同PS4都係俾人評為廢。
街機SIZE 係呢個吧 >Taiko Force Lv5
有啲貴...如果要全機種對應仲痛

舊 07-23-18, 08:09 PM   #108
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: sugoteam 查看文章

日本今個星期太鼓幾個銷量榜都第一
但就無上星期兩隻係咁傳缺貨
相信可以等佢正常跌價
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 09:25 PM   #109
anyone
The One
↘嫁

引用:
我剩係試過PS2, 但WII同PS4都係俾人評為廢。
街機SIZE 係呢個吧 >Taiko Force Lv5
有啲貴...如果要全機種對應仲痛
唔係有d adapter聲稱可以all to ns 果d可能認到ge

慢慢炒慢慢等 等二手又得
反正個初回特典好謎

舊 07-24-18, 06:26 AM   #110
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

我以前都有買 Wii 同 Wii U 版個太鼓專用掣,
今次唔買嗽。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 11:35 AM   #111
luciferdark

引用:
唔係有d adapter聲稱可以all to ns 果d可能認到ge

慢慢炒慢慢等 等二手又得
反正個初回特典好謎
佢有出SWITCH轉頭, 但又百幾二百蚊

舊 07-24-18, 11:38 AM   #112
luciferdark

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我以前都有買 Wii 同 Wii U 版個太鼓專用掣,
今次唔買嗽。
我有朋友應該會買, 去佢度試試再決定。
咁要開始格價買SWITCH了

舊 07-26-18, 12:30 AM   #113
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20180725050/

「太鼓の達人 Nintendo Switchば~じょん!」が約7万本の「ゲームソフト週間販売ランキング+」

集計期間:2018年7月16日~7月22日

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-18, 11:18 AM   #114
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
話時話...佢個加價究竟係炒價定改左定價????
真係間間都加價...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 10:51 AM   #115
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
【開箱趣】HORI太鼓開箱來囉(上集)〈羅卡Rocca〉
https://youtu.be/MNghD67BM0E

【Talk趣】太鼓達人 6+1個簡單實用小分享
https://youtu.be/3XBuNK17jyI

引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 12:09 PM   #116
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
話時話...佢個加價究竟係炒價定改左定價????
真係間間都加價...
好明顯係炒價LA, 我見之前D字頭嗰個網賣價係有升無跌, 可能今日又升左.

尋日玩過下個PARTY GAME, 的確幾毒.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 12:20 PM   #117
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HON HON 查看文章
好明顯係炒價LA, 我見之前D字頭嗰個網賣價係有升無跌, 可能今日又升左.

尋日玩過下個PARTY GAME, 的確幾毒.
唉...我女人話要買...但438~458好貴...
仲唸緊買多一對JOYCON定買佢個鼓...
即係成千蚊...
舊 07-30-18, 12:27 PM   #118
charcsc2000
J神哥

引用:
咁呢個當然, 有人做到10星歌全良, 即係個鼓都仲算OK。
PS4個個俾人踩到一文不值, 唔知SWITCH呢個點。

其實我機都未出, 都係諗住隻太鼓OK先出, 唔爭在等多陣。
非常正確...真心我唔覺得買完可以打到咁...神人和正常人的分別....

舊 07-30-18, 12:36 PM   #119
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
即係成千蚊...
478-498我都見到
隻野響啲商場咁多廣告,感覺係特意唔想虧賣
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 04:29 PM   #120
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
即係成千蚊...
個鼓有副廠出品... AROUND 170, 但未試過.

呢隻4XX真係又貴唔唔值, 除左你女人真係好LIKE, 否則1,2日貨仔就會唔玩.
但同小朋友一齊玩就另計...

舊 07-30-18, 04:32 PM   #121
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: leungky1 查看文章
478-498我都見到
隻野響啲商場咁多廣告,感覺係特意唔想虧賣
由手機版發出
唔知...450蚊內應該入手...但呢兩三個月好多game...好傷...

引用:
個鼓有副廠出品... AROUND 170, 但未試過.

呢隻4XX真係又貴唔唔值, 除左你女人真係好LIKE, 否則1,2日貨仔就會唔玩.
但同小朋友一齊玩就另計...
真鼓應該不買啦...沒可能去到神人級...
買多個joycon實際...玩mk車, oc煮都用到...
應該買花枝綠粉色....
舊 07-30-18, 05:00 PM   #122
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
真鼓應該不買啦...沒可能去到神人級...
買多個joycon實際...玩mk車, oc煮都用到...
應該買花枝綠粉色....
講真, 個鼓真係貪過引想玩架咋, 以前PS2定3我都買過黎玩, 過左一排就...

舊 07-30-18, 05:11 PM   #123
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
講真, 個鼓真係貪過引想玩架咋, 以前PS2定3我都買過黎玩, 過左一排就...
我都係,
Wii 同 Wii U 版個鼓都放咗响度,
可以話係我用得最少嘅音樂控制器。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 02:15 AM   #124
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
今日去動漫節,
見到唯一一間檔舖買switch淨係個「太鼓」炒到$5XX/個(我見到有人咁貴都買!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-01-18 02:23 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 09:25 AM   #125
anyone
The One
↘嫁

參考價格 依家amazon
日版剩實體game 連基本運費到香港 5854
dl 版都係唔使6000yen
炒到500up真系好過分

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Bayonetta 1+2 ︱發售中 | Nintendo's Witch comeonjames 電視遊戲討論版 325 09-04-22 12:12 PM
[PSV] 太鼓の達人 V バージョン 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 54 10-09-15 06:05 AM
太鼓の達人 RPGだドン! 2009 手機平板遊戲討論版 11 07-09-14 05:08 PM
[WiiU] 太鼓の達人 Wii Uば~じょん! 11月21日發售 6402oen 電視遊戲討論版 31 07-04-14 01:47 AM
[3DS] 太鼓の達人 ちびドラゴンと不思議なオーブ丨已售 seed2005 手提遊戲機討論版 46 07-30-12 02:26 AM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版