Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-16-18, 04:51 PM   #526
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
Ironfist cancelled......
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
大家都無乜反應~ 男主腳就公開貼舖話佢個腳式仲有機會出場~~~

DD 十九號上 S3,甚至 S4 預定有添;JJ 是季麻麻都有 S3;The Punisher 都有得續(好嘢);而 LC 都預佢有 S3
如果以第一季的表現嚟講算cut得遲了…

雖然第二季拍得好睇返,整體表現去返合格水平,
但男主角有有錢仔唔做,又唔做好崑崙看更的本分,
居然用佢的神力去唐人街插手處理黑社會事務,
個定位奇奇怪怪咁,個故事都幾難發展落去了。

https://www.youtube.com/watch?v=FFNL1EW1rEA

舊 10-19-18, 04:51 PM   #527
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
DD S3 現已上架

後加 — 可下載?!

此篇文章於 10-19-18 06:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-18, 06:34 PM   #528
IDGAF
The One

引用:
DD S3 現已上架

後加 — 可下載?!
印象中好似Luke Cage第二季果期開始,
所有Netflix Marvel劇都追加返下載落手機、平板睇功能。

舊 10-20-18, 03:32 PM   #529
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Luke Cage cancelled
https://deadline.com/2018/10/luke-ca...er-1202486487/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-18, 04:11 PM   #530
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然還是DD製作最認真,最少第三季比第二季好多了(除了打斗上覺得好像沒以前那麼好)

不過最重要還是要KINGPIN和靶眼這兩個反派在不然一定沒有那麼好看

引用:
作者: 王小虎 查看文章
希望是因為要推出僱佣英雄才CUT了LUKE和鐵拳吧,明明二季有所進步又留了伏線這樣就無得再出場太可悲

希望DD和制裁者千萬不要CUT

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 10-20-18 04:15 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-18, 06:21 PM   #531
Eking

註冊日期: Feb 2006
......
DD3 最終BOSS似係大佬條女多D~, 雖然之前覺得佢恐怖過BOSS

舊 10-21-18, 03:18 AM   #532
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
希望是因為要推出僱佣英雄才CUT了LUKE和鐵拳吧,明明二季有所進步又留了伏線這樣就無得再出場太可悲

希望DD和制裁者千萬不要CUT
一嘢中咗 Thanos 大抽奬~
原本好期待 LC 有 S3

-----
DD S3 好過 S2 好多

故仔簡單,幾乎單線發展
最緊要回到比較現實
寫 Bullseye 過去嘅手法同分鏡好正
反而 Needam 條線有啲水份
而 Karen 個 「黑歷史」影響節奏,對結局作用唔大;你扮醜都係唔好戲真弊
仲學埋啲超英女友嘅通病--唔衰攞嚟衰,真係累街坊
男主腳都幾脫力,仲要中二病發作
有作家講過:上帝唔能夠照顧晒全部人,所以有阿媽,呢度好對題
開頭以為死個女,點知係男嗰個領當
幾場打好正,尤其第四集嗰場,而教堂嗰幕都好正
不過後尾係咁無喇喇大嗌,係學 The Mummies 定係放音波炮?!
傾嬸好似漫畫咁,全情投入,仲狼過傾傾噃,下季大波預定
可惜嘅係霍記個女友出場太少~
最後因為咁嘅原因,搞到傾傾陣腳大亂而敗,有少少唔夠力,以為係嗰個鎚仔添
有好多位,又酒店又 fake news 又稻草人乜都齊,將傾傾變做侵侵都通噃~~~

此篇文章於 10-21-18 04:22 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-22-18, 12:53 PM   #533
Eking

.....
Bullseye VS DD 其實....唔係想像中咁好, 特別係新聞社個場, 一開始玩左好耐埋身之後先玩中/遠距離, 重要明明之前被DD打左好耐, 但係好似唔係好傷咁.....

舊 10-22-18, 08:18 PM   #534
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
始終都係震親個腦,
覺得今季DD智力武力都下降

舊 10-23-18, 04:10 AM   #535
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
始終都係震親個腦,
覺得今季DD智力武力都下降
啫係腦殘喇

-----
LC 被斬(套戲唔係個人物)有傳後面係咁嘅:

當初 Netflix 同孖飛合作,係前者好想要啲名牌谷原創作品吸客,後者一樣都係要錢,所以要求套套13話~

但係玩到今日,孖飛啲戲唔係唔叫座,係帶唔到夠多新客,又下下監粗要成13 話搞到製作成本水漲船高;所以去到 LC S3 要點走,兩家就「創作路向」上有好大嘅分歧啦~ 加上孖飛個上頭滴住嚟都大搞緊咱家 streaming service 爭生意,所以借/造勢回收返啲人物都唔奇。

咁啱 JJ S3 同 罸叔 S2 都拍好去到後期階段,所以未被斬啫,DD 之後點仲等候發落。

本人覺得有日話 DD 都被斬埋一啲都唔會出奇。(講真唔好咁玩喇)

-----
動畫七大罪上第三季

仲有一堆套原創「應節片」

印尼片 The Night Comes to Us 勁暴力,好似唔差

港產片有星爺套審死官,仲有其他上咗,記唔切~~~

此篇文章於 10-23-18 04:17 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-23-18, 12:47 PM   #536
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
其實netflix original 即係咩意思. 見有D動畫mark住呢個logo, 我以為netflix 自製+獨家播. 但上網search wiki又話有嚮其他電視台播放.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-18, 06:05 PM   #537
Eking

覺得咁CUT法, 會唔會係DISNEY自己想拎番自己拍放係佢地自己CHANNEL ?

舊 10-24-18, 12:03 AM   #538
IDGAF
The One

慢慢睇終於睇晒Daredevil第三季了

劇中個Wilson Fisk(Kingpin)會唔會太神,
黑白兩道都比佢玩晒同利用。
(但玩PS4電玩遊戲版Marvel's Spider-Man,
佢只係開場第一個中Boss好易就被KO了… )
https://www.youtube.com/watch?v=fg2-ulq22NQ

Kingpin Responds to IGN Comments
https://www.youtube.com/watch?v=iLbjSufD5ls

有一幕佢笑傳媒做假新聞是諷刺美國總統Donald Trump吧?

"偽Daredevil" Dex(Bullseye)穿起戰衣後,
我覺得佢型過真Daredevil,
可能個演員塊面比主角尖削d加埋頭盔上對角,
個感覺真係幾邪惡更似惡魔化身,
不過,佢隨手搵嘢嚟做武器掟呢個設定,
真係好似舊式武俠片果種用筷子掟穿牆的橋段,
有時掟得太密甚至變得有喜劇的感覺

Daredevil vs. Bullseye Fight Breakdown - Season 3, Episode 6
https://www.youtube.com/watch?v=EIu5vxIFpvE

Why Bullseye Is Dressed as Daredevil in Season 3
https://www.youtube.com/watch?v=hy9lDzI-A9o

另外,原來套劇居然都會有TVB韓馬利式棄子+相認橋段…
http://evchk.wikia.com/wiki/%E9%9F%93%E9%A6%AC%E5%88%A9

https://www.youtube.com/watch?v=gJq8QhLtRYE

此篇文章於 10-24-18 12:06 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-18, 12:37 AM   #539
IDGAF
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
其實netflix original 即係咩意思. 見有D動畫mark住呢個logo, 我以為netflix 自製+獨家播. 但上網search wiki又話有嚮其他電視台播放.
例如邊套?

https://www.imdb.com/title/tt3230854/?ref_=nv_sr_2
之前寫住Netflix Original的The Expanse係香港直頭落埋架添啦,
以前我都以為有Netflix Original字樣的節目同電影無理個版權係點都唔會落架,
最多諗住佢無新一季睇,所以通常會選擇睇咗其他外購節目先,
特別係外購的電影有時真係上架兩個月左右就消失。

宜家有呢類先例我諗有興趣的節目都係第一時間睇咗先,
唔理佢係外購、Netflix Original、4K定HD畫質。

舊 10-24-18, 11:58 AM   #540
IDGAF
The One

Netflix有Batman Ninja(忍者蝙蝠俠)睇,正~!

https://www.netflix.com/hk/title/80244455

https://www.youtube.com/watch?v=CwPFxcefpdU

舊 10-24-18, 01:24 PM   #541
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
wowww,勁多正野睇!
不過近排無時間,Dare Devil都係睇左第一集。。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-18, 03:51 PM   #542
肉羊哩咖
griffin611

引用:
"偽Daredevil" Dex(Bullseye)穿起戰衣後,
我覺得佢型過真Daredevil,
可能個演員塊面比主角尖削d加埋頭盔上對角,
個感覺真係幾邪惡更似惡魔化身
有個 review 話呢個做 BE 嘅演員,原本係搵佢做美國隊長嘅,係有返咁上下

演員訪談,有啲有趣嘅內幕

舊 10-24-18, 07:35 PM   #543
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
例如邊套?
搵唔番, 可能我記錯. sorry
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-18, 09:03 PM   #544
IDGAF
The One

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
wowww,勁多正野睇!
不過近排無時間,Dare Devil都係睇左第一集。。
由手機版發出
之前睇網絡新聞好似有提過下,
佢今季唔知放多咗幾多千小時的原創新節目內容,
一次過放咁多季新劇邊可能睇得晒。

睇咗Batman Ninja,
日本戰國時代加埋Batman居然無乜違和感仲幾入型入格添~!
多重變形、城堡戰、足金金猴等內容太瘋狂了吧?
睇到中段又突然改畫風,開頭有點擔心佢搞錯了武士同忍者的定義,
原來都是刻意安排的。

引用:
有個 review 話呢個做 BE 嘅演員,原本係搵佢做美國隊長嘅,係有返咁上下

演員訪談,有啲有趣嘅內幕
佢做美國隊長咪可以改名做掟盾奇俠~!

引用:
作者: ahleung 查看文章
搵唔番, 可能我記錯. sorry

唔駛sorry好奇問下姐。

舊 10-25-18, 09:55 PM   #545
肉羊哩咖
griffin611

好嘢,有 Ninja Batman 月金山弓竹,唔洗買~~~

另有韓版《人狼》,未睇。

舊 10-25-18, 11:22 PM   #546
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
另有韓版《人狼》,未睇。

真係雞肋..
想睇番原版押井守嗰套
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-18, 08:54 AM   #547
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

Hector & Carmilla - Castlevania Netflix Second Season Sneak Peek
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-18, 07:16 PM   #548
肉羊哩咖
griffin611

蝙蝠人唔撈偵探,走去玩忍者 (無透)

Batman Ninja 結論--過癮!

你話本人雙重標準都好,唔係部部戲都要高深,陰沉,真實系,有時玩得好,即使超誇張,唔洗用腦,唔理咩起承轉合,都可以好睇㗎

(咳)呢套玩 Fusion,美系超英,戰隊(係,真係有戰隊梗!),steam punk,港式功夫,古裝日劇。仲要好多細位設定,尤其係同小丑有關嘅,留心嘅會覺製作班友好有獨特趣味,妙在完全無違和嗰度正。(大猩猩浸溫泉~~~)仲穿插唔同嘅畫風,雖然分鏡制作畫配樂都一流,衣服啲質感仲係爭啲鬆軟柔順。

貓女好萌,耶!可能受到嗰隻 game 玩蜜桃雞影響,蝙螎人扮忍者唔覺有咩問題,

Act 2 一出現嗰樣嘢就知班友真係天馬行空,完全唔理牌理咁,放到幾盡去玩,雖然用戰鬥串連埋個故,無冷場,但唔好期待有咩人物去推劇情。好可惜因為咁,除咗小丑阿福同貓女啲戲份多少少之外,其他配角出場就好有限,變成一堆大路人。

仲有,mid-credit scene 真係笑咗出嚟。

後加:按維基講,其實發行有美版同日版,個故仔係有唔同(點唔同詳細唔知),不過,斷估呢個係日版嚟掛?

此篇文章於 10-27-18 03:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-26-18, 08:29 PM   #549
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

A少老母…
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-18, 03:04 AM   #550
肉羊哩咖
griffin611

見動漫嗰邊有提,呢邊有Eureka Seven 同埋全三季(?)七大罪~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:51 AM

手機版 | APP版