Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-21-18, 11:44 AM   #401
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Luke Cage S2 星期五上,AV Club 話好過上季,睇下點
上季唔差, 只不過由頭到尾美國黑人文化, 唔係個個鍾意睇

舊 06-22-18, 03:58 PM   #402
Eking

註冊日期: Feb 2006
LC2 上左未? 未見有EMAIL ?

舊 06-22-18, 04:25 PM   #403
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Eking 查看文章
LC2 上左未? 未見有EMAIL ?

上咗 (公司有 Wifi 真好)

舊 06-22-18, 04:44 PM   #404
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
放工回家看,上季還ok,希望今季更好

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 11:42 PM   #405
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇緊Luke cage season 2 ,
今次手機版app一開始就有提供下載影片功能,
記得以前Netflix Marvel系列劇係無提供下載功能的。

今次劇組終於留意到Luke Cage呢個窮鬼英雄無資金收入下,無理由有錢買咁多套carhartt衫褲同beats耳機替換...
由手機版發出
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 05:11 PM   #406
鐵之侍

看完LUKE 第2季了,真是比上緝精彩得多

雖然文戲有時有些悶打戲不算太多,故事起碼有一個明確線路不像上集那樣散

最後結尾加分很多,真是出乎意料的結果(不是一般英雄片結尾)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-23-18, 06:37 PM   #407
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
anne S2 7月上架, 希望同步

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 06:59 PM   #408
IDGAF
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看完LUKE 第2季了,真是比上緝精彩得多

雖然文戲有時有些悶打戲不算太多,故事起碼有一個明確線路不像上集那樣散

最後結尾加分很多,真是出乎意料的結果(不是一般英雄片結尾)
咁快煲晒~!

暫時煲咗半季左右咋,
黑幫阿姐Mariah:「要播下種子落泥土就自然會整污漕對手,洗返乾淨就無問題。」的犯罪及洗黑錢理由的確好玄妙…

Bushmaster係造型同打架招式上的確係型過主角Luke Cage,
但暫時睇到一半嚟講佢哋兩個根本唔算係死敵,
對立的理由亦唔算好強。

女警Misty隻新手造型好Deus Ex~!

其實就算睇埋Recaps都唔係好記得劇情走向,
仲有部份劇情同其他Netflix Marvel系列度,
例如Misty隻手應該係The Defenders時失去,
但劇中又無再提,搞唔到唔睇晒咁多套系列作唔得咁,
唔係太鐘意呢種模式,DC電視劇果邊都係…

https://www.youtube.com/watch?v=_YSBDYUAHq4

舊 06-24-18, 01:38 AM   #409
IDGAF
The One

終於煲晒整季Luke Cage Season 2了!

唔知點解用Apple TV 4K版Netflix app睇,
每集去到最後幾分鐘個中文字幕就會消失,轉英文字幕又正常顯示到,
但用手機、iPad及4K TV本身個Netflix app睇又無事,唔知係咪Bug嚟?
因為tvOS 11.4最近出咗之後Netflix app都無更新過。

套劇本身好睇,但今季完全唔似英雄片,
反而似係黑幫家族恩怨情仇劇,
主線幾乎落晒係Mariah同Shades度(真.男女主角?),
飾演Mariah的Alfre Woodard好好戲,
特別係佢同個囡講身世果幕~!

睇完全季覺得人在江湖身不由己…

I Love you mother果幕,是向Game of Thrones名場面致敬吧?
https://www.youtube.com/watch?v=wxK92bDmrfA
https://www.youtube.com/watch?v=4KviFXU_87A

其實Bushmaster用非洲草藥Nightshade強化身體的概念,
咪同Marvel電影Black Panther一樣?

https://www.youtube.com/watch?v=cSQQxD4qU5A

此篇文章於 06-24-18 01:42 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 09:15 AM   #410
鐵之侍

Bushmaster本身的行動信念都有點像黑豹的對手金錢豹

不過不否認2季其他角色真是比luke搶鏡得多(其實luke的自身信念矛盾也不錯啦)

舊 06-24-18, 05:03 PM   #411
IDGAF
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
Bushmaster本身的行動信念都有點像黑豹的對手金錢豹

不過不否認2季其他角色真是比luke搶鏡得多(其實luke的自身信念矛盾也不錯啦)
有一樣要讚的係同其他Netflix Marvel系列劇比較下,
Luke Cage入面揀選的歌曲同配樂的確好正,
令套劇睇的時候無咁悶同打鬥場面娛樂性豐富d咁~!

https://open.spotify.com/album/1Y1xg...RJuFv3_QOl3zIA

舊 06-25-18, 10:25 AM   #412
肉羊哩咖
griffin611

LC S2 有得下載真係好。你哋咁快嘅?週末狂煲都係睇到第十話
好多客串

Misty Knight 隻「冬兵臂」漫畫入面係 Stark 整嘅,呢度落咗去 Rand
最好就有多啲 Knight 同 Colleen 合拍,可惜到第十話都係得咁少
Foggy party嗰度好似無事

成個故仔都係角式同角式嘅衝宊為主,LC成日話要保護哈林其實做唔到啲乜,
以為 Misty 會咁
劈炮

點又返轉頭。
仲有......
以為有多啲 Hero for Hire,點知連錢都收唔到~

大部份情節推進得好慢,但有時啲嘢發生又好突然;有啲旗插咗,點知又無事;可能咁先引到你去追,打就同 Bushmaster 幾場隻揪都好好睇,其他嘅就好普通;音樂你好黑人音樂呢度好配合個劇情同個氣氛

點解玩家族情仇,Jessica Jones S2 玩得咁差?

此篇文章於 06-25-18 10:40 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 11:03 PM   #413
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
終於煲晒整季Luke Cage Season 2了!

唔知點解用Apple TV 4K版Netflix app睇,
每集去到最後幾分鐘個中文字幕就會消失,轉英文字幕又正常顯示到,
但用手機、iPad及4K TV本身個Netflix app睇又無事,唔知係咪Bug嚟?
因為tvOS 11.4最近出咗之後Netflix app都無更新過。
我仲以為係我上左tvos 12 beta之後先係咁

另外唔止用appletv時有問題
pc用edge/chrome都奇奇怪怪, 有時resume後聲繼續但畫面定格
有時又播播下出error彈返出去
以上全部都係近10日先係咁
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 11:19 PM   #414
IDGAF
The One

引用:
作者: X&Y 查看文章
我仲以為係我上左tvos 12 beta之後先係咁

另外唔止用appletv時有問題
pc用edge/chrome都奇奇怪怪, 有時resume後聲繼續但畫面定格
有時又播播下出error彈返出去
以上全部都係近10日先係咁
唔知關唔關Apple TV 4K同Netflix準備正式支援Dolby Atmos事?

舊 07-04-18, 03:37 PM   #415
肉羊哩咖
griffin611

終於煲完 LC S2,好峰迴路轉吓,其實好多嘢早啲交待會清楚啲,無睇過S1 會唔知發生咗咩事。護士小姐會唔會就咁?完全明寸 D Trump 冇面俾~

無人陣住就世界大亂,有人陣住做大佬,條大佬又會腐化墮落,都係衰,留咗好多嘢下季講。

舊 07-12-18, 12:24 AM   #416
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
請教一樣野。。
在下一路join $93 plan,近排想試下係android手機睇,結果一入app即刻彈app,完全入唔到去,想知有無解決方法?

問online客服,完全浪費我時間 ..
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-18, 04:39 AM   #417
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
請教一樣野。。
在下一路join $93 plan,近排想試下係android手機睇,結果一入app即刻彈app,完全入唔到去,想知有無解決方法?

由手機版發出
咩機? 屋企兩部行AN 8.0既機正常
可以試下去apkmirror 搵下舊d既版本apk自己裝會唔會彈app

netfilx 厘排應該係攪緊d野
我pc用edge睇成日陣彈error, 但用chrome/ff睇又得低清
用UWP win10 app版都係同我出低清起晒格, ultrawide既content出ultrawide既mon仲同我留黑邊變16:9上下左右黑邊
轉過去mac用safari睇又係低清起格

攪到依家係房睇netflix要開ps4pro
舊 07-12-18, 08:51 AM   #418
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
咩機? 屋企兩部行AN 8.0既機正常
可以試下去apkmirror 搵下舊d既版本apk自己裝會唔會彈app

netfilx 厘排應該係攪緊d野
我pc用edge睇成日陣彈error, 但用chrome/ff睇又得低清
用UWP win10 app版都係同我出低清起晒格, ultrawide既content出ultrawide既mon仲同我留黑邊變16:9上下左右黑邊
轉過去mac用safari睇又係低清起格

攪到依家係房睇netflix要開ps4pro
nokia 8 lol 同G7 都係入唔到,客服都話攪緊featuring,但無幫我解決問題就cut左我同佢既online chat..
由手機版發出
舊 07-12-18, 06:15 PM   #419
IDGAF
The One

引用:
請教一樣野。。

由手機版發出
我懷疑根本唔關播放果個裝置、網速等事。

我估(強調…係估)可能佢宜家有得比你下載落手機睇,
所以嚴厲執行了同時登入4部裝置睇節目的安排,但有時Bug咗,所以會有登入、起格之類的問題,
試下手動登出各裝置,加用網頁版去設定果度指令佢登出所有裝置一陣再登入。

舊 07-12-18, 07:19 PM   #420
半人馬-RigiL-
Game Master

thx 各位大大
原來係我係Netflix 語言set做中文所以入唔到(有bug)
一轉english就搞掂~
由手機版發出
舊 07-12-18, 07:23 PM   #421
IDGAF
The One

引用:
thx 各位大大
原來係我係Netflix 語言set做中文所以入唔到(有bug)
一轉english就搞掂~
由手機版發出
OIC,我本身的確係介面用英文,
(方便睇呢劇個英文名,再搵下評分網資料,先投資時間睇…)
字幕用中文,所以可能咁無遇到呢個bug。

舊 07-18-18, 09:12 PM   #422
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
睇完godzilla 2
頂...原來係老虛出品....
還我花澤呀........

舊 07-20-18, 01:19 AM   #423
IDGAF
The One

睇網絡新聞見話Netflix香港版有新收費,
推出一個叫Ultra版的服務提供4K HDR或Dolby Vision影片,但月費會加到HK$131/月,
(睇FB留言又有網友指重啟服務個價錢係$112/月)
原本最高級的$93的Premium,就只提供4K影片。

其實之前$93的服務一直都有提供埋4K HDR或Dolby Vision影片,
但多數只限Netflix自家作品,其他電影及外購節目多數都係得HD畫質。

如果佢真係收$131一個月,
我覺得最少電影果邊都要提供埋4K HDR或Dolby Vision畫質先吸引到我繼續買嚟用。

https://www.facebook.com/Unwire.eric...type=3&theater

舊 07-20-18, 06:58 AM   #424
X&Y
Game Master

https://www.netflix.com/search?q=titles%20in%204k

依家港區4K個量我都諗緊轉唔轉返做78蚊PLAN
93蚊PLAN如之後連1080P HDR都無埋我真係落返78算

第日4K HDR片源個量暴增先轉上top-tier plan
舊 07-20-18, 08:36 AM   #425
半人馬-RigiL-
Game Master

其實Netflix咁成功,定價真係好決定性。
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版