Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-22-17, 11:56 PM   #251
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
謝樓上解答。

終於煲完套The Punisher,
開段文戲比較多,不過之後個節奏都算幾明快無拖戲,
動作場面幾好睇,但有d血腥位睇到都覺得痛有點想嘔⋯

中後段個26歲退役軍人(的士司機)的劇情好搶戲,
難怪套劇會延期推出,同現實拉斯維加斯槍擊案個感覺太相似。

睇到第七、八集出現刺客教條的袖劍?!
到打中Boss時又出現Game of Thrones名場面~徙手爆頭!!!

另外,今次Netflix Marvel劇系列御醫女護士Claire無機會出場了,
因為劇中登場的同伴個個都好似識急救咁款,
而且個主角唔單防彈仲好似防爆咁款,咁厚血都幾難一嘢KO到佢!

舊 11-23-17, 08:40 AM   #252
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
罰叔第一季完,無 JJones 咁跌宕, 但好睇過 LCage

成個故仔好連貫,即使係的士司機個 arc 初時睇唔知佢想點, 但玩落去就出一集好鬼有特式嘅一集,仲有埋意想不到嘅展開添

基本上幾年前波士頓馬拉松爆炸案, 但令人聯想到呢類「土炮」恐怖主意, 推遲無可厚非

啲暴力就係太誇, 最後大戰雖然唔係咩大場面, 但係真係好殘忍

中間有段兩條佬「交心」, 可能成部最接近 BL 嗰度, 但係剛陽片, 想睇呢味搵第二套~

有評論話罸叔同 Micro 屋企人交流得太多, 本人就覺得好緊要, 搭起呢兩條佬嘅化學反應; DHS 個女警官都係咁用法, 係用落去 Billy 同罸叔度咁解啫

反而 Karen Page 真係花樽, 可惜

乜個女警官中後期以為 DHS 裡面內無內鬼咁嘅, 佢死鬼上司好可能有其他同黨噃, 佢出動做嘢唔警下面有人調轉鎗頭?

有度被虐打同「床戲」交互使用, 個影象好特別

唔怪得啲評價幾極端, 套戲左右派都得罪晒

應該有第二季 Billy 變咗奸角 Jigsaw~

-----

回上: 特戰隊員識基本急救唔奇, 罰叔個老死係軍醫就唔在講, 最突嘅係女警官個老豆好方便咁係個醫生, 仲要屋企入面有晒要嘅架生......

罰叔「多血」就預咗, 執返好就幾乎即刻行得走得兼打得, 仲要幾重傷之後都無後䜋症先犀利, 可能係佢嘅超能力都未定

此篇文章於 11-23-17 09:00 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 02:37 PM   #253
肉羊哩咖
griffin611

12月2號上 Fate/Apocrypha

舊 11-29-17, 05:56 PM   #254
IDGAF
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
罰叔第一季完,無 JJones 咁跌宕, 但好睇過 LCage

成個故仔好連貫,即使係的士司機個 arc 初時睇唔知佢想點, 但玩落去就出一集好鬼有特式嘅一集,仲有埋意想不到嘅展開添

基本上幾年前波士頓馬拉松爆炸案, 但令人聯想到呢類「土炮」恐怖主意, 推遲無可厚非

啲暴力就係太誇, 最後大戰雖然唔係咩大場面, 但係真係好殘忍

中間有段兩條佬「交心」, 可能成部最接近 BL 嗰度, 但係剛陽片, 想睇呢味搵第二套~

有評論話罸叔同 Micro 屋企人交流得太多, 本人就覺得好緊要, 搭起呢兩條佬嘅化學反應; DHS 個女警官都係咁用法, 係用落去 Billy 同罸叔度咁解啫

反而 Karen Page 真係花樽, 可惜

乜個女警官中後期以為 DHS 裡面內無內鬼咁嘅, 佢死鬼上司好可能有其他同黨噃, 佢出動做嘢唔警下面有人調轉鎗頭?

有度被虐打同「床戲」交互使用, 個影象好特別

唔怪得啲評價幾極端, 套戲左右派都得罪晒

應該有第二季 Billy 變咗奸角 Jigsaw~

-----

回上: 特戰隊員識基本急救唔奇, 罰叔個老死係軍醫就唔在講, 最突嘅係女警官個老豆好方便咁係個醫生, 仲要屋企入面有晒要嘅架生......

罰叔「多血」就預咗, 執返好就幾乎即刻行得走得兼打得, 仲要幾重傷之後都無後䜋症先犀利, 可能係佢嘅超能力都未定
但睇新聞Disney有意自己搞類似Netflix的收費服務,
我懷疑會唔會再批個版權出嚟比Netflix拍Marvel系列劇~!

睇完Marvel's The Punisher有興趣可以睇下~!

注意:影片有劇透,睇完先好睇~!

Marvel's The Punisher: The BEST Easter Eggs and References

From a song choice that's also a comic book reference to that pinball fight callback, here is every Easter egg and reference we found tucked away in Season 1 of Marvel's The Punisher. Full spoilers ahead!

https://www.youtube.com/watch?v=bHTnKmz5iw8

The Punisher's Ending Explained: Who is Season 2's Villain?

https://www.youtube.com/watch?v=Y2XBotqaB3k

此篇文章於 11-29-17 06:00 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 07:02 PM   #255
IDGAF
The One

引用:
作者: Einhander 查看文章
>睇完The Expanse第二季
第三季2018, 我估會出返黎
覺唔覺"警長"Joe Miller對"毛女"Julie Mao單戀到有點病態,
之前見都無見過真人,居然可以跨越銀河系咁去搵佢…

希望下次Netflix有得同步播第3季。

引用:
作者: jamsquare 查看文章
睇緊MINDHUNTER

咀砲片
睇完Mindhunter,
係劇入面個主角開頭算係幾一帆風順,
差唔多去到尾段先有大挫折,
最後一集最尾一幕睇到有點心寒…

其實主角個女友不段比晒性暗示同各種新玩意,
只係主角份人太純同比工作分咗心無留意。

希望套劇會拍到第2季,
我都想知FBI當年點確立連環殺手的殺人模式並進行分析~!

=======

另外,睇咗Godless同Alias Grace兩套(一季完?)的迷你劇,
睇預告時,我以為Godless會係一個主要男角對成村女人的"後宮片",
或向女權至上的方法發展,但結果無,反而似係一套幾皇道的西部片,
乜都透過用槍、對決去解決的時代…

可能因為多戶外實境,暫時覺得畫質係咁多套支援Dolby Vision的入面表現最好的~!

Alias Grace個故事,
本來以套劇會向探討古時的人對精神病、多重人格的方法發展,
但劇中出現一D迷信、算命的結果會唔會算得太準確?!
搞到有點靈異咗…

但以結果嚟講,我會相信女主角代表律師的睇法,
就係女主角一直善用身邊可以利用的人,
包括醫生、園丁、行商人、鄉下仔等"J系"的人…多過佢有精神病、多重人格~!
(我甚至懷疑佢哋把女主角張犯人圖當係J圖?)

https://www.youtube.com/watch?v=mMUiRYoc76A

https://www.youtube.com/watch?v=A-fofQ9VpPQ

舊 12-03-17, 01:42 PM   #256
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
MINDHUNTER
會拍第2季
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-17, 02:42 PM   #257
Eking

註冊日期: Feb 2006
MARVEL NETFLIX 系列有個共通點, 就係每季都有床戲, 而且好似尺度越黎越大.....

舊 12-04-17, 02:59 PM   #258
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eking 查看文章
MARVEL NETFLIX 系列有個共通點, 就係每季都有床戲, 而且好似尺度越黎越大.....
拳頭枕頭, 票房保證嘛

其實唔止, HoC 同 The Mindhunters 都有, HoC 第一季嗰啲仲有點露添, , 不過相比起 HBO 嗰啲, 叫做尺度之內咁囉

此篇文章於 12-04-17 03:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-05-17, 04:40 PM   #259
肉羊哩咖
griffin611

"Altered Carbon" 科幻偵探片, 著名科幻小說改篇, 預告:

出年二月二號上

舊 12-06-17, 05:16 PM   #260
Eking

ST 會有第3季~

舊 12-06-17, 05:40 PM   #261
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
依IGN 已經有 Black Mirror Season 4 review ....
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 05:52 PM   #262
肉羊哩咖
griffin611

引用:
ST 會有第3季~
已知:

1. 又會跳一年(或以上), 細路大得快無計
2. Billy 會有更多戲份
3. Luke 個細妹亦會有更多戲份
4. (人迼人?)第8號會再出場
5. 亦可能有其他「冧把」登場

舊 12-12-17, 12:28 PM   #263
IDGAF
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
"Altered Carbon" 科幻偵探片, 著名科幻小說改篇, 預告:

出年二月二號上
睇官方中文簡介入面提到「義體」一詞即時覺得好攻殻feel!

https://youtu.be/1ZQSQkbR4C0

"改編自得獎暢銷小說,《碳變》發生在未來,此時人類心智不僅數位化,還可以下載到「人格備份」、植入有「義體」之稱的新身體內。

本影集描繪軍團士兵武·科瓦奇(喬爾·金納曼飾)在數世紀之後重獲新生,受命調查地球首富羅倫斯·班克勞(詹姆斯·普瑞佛伊飾)遭到意圖謀殺一案。隨著調查的開展,科瓦奇逐漸意識到,自己的過去並不像原來以為的埋藏塵封。

本影集將在 2018 年 2 月 2 日於 Netflix 獨家首播。

https://youtu.be/J7CNoKxA_JA

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
依IGN 已經有 Black Mirror Season 4 review ....
睇中文版個預告片講要等到12月29日先會全集數上架。

此篇文章於 12-12-17 12:34 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-17, 03:11 PM   #264
IDGAF
The One

The Punisher第一季花絮…根本全是劇透~!!!

漫威制裁者 - 花絮 [HD] - Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=-jaQCThL4lo

Jessica Jones有第二季3月8日上架,(38婦女節?!)
個人就唔係點期待,不過睇預告今次動作場面好似無上季咁低成本先…

《漫威潔西卡瓊斯》–她回來了 [HD] – Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=KHoOGqjMsac

NARCOS由於前三季太精彩,以地區嚟果條線應該完美落幕,
我估第4季應該會係另一個地方開始,
除咗個探員同以前無乜關係吧?

NARCOS I Season 4 Teaser I Netflix HD HK
https://www.youtube.com/watch?v=dmHJxxfGE94

Netflix 18年新嘢入面暫時最期待呢套Altered Carbon(碳變),
開頭睇預告以為係Netflix電影,原來係劇集嚟,
希望內容唔會因為要做劇集而拖慢嚟做啦,
想好似預告咁有攻殼機動隊果種感覺。

《碳變》 – 創造碳變的世界 [HD] – Netflix
在250年後的未來世界,新科技可以令生命無限延長。快來看看演員及工作人員怎樣探討《碳變》的世界和
故事背景。
影集將於2018年2月2日在Netflix獨家首播。

https://www.youtube.com/watch?v=NLQ-7ePwQhE

舊 12-22-17, 09:36 AM   #265
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
NARCOS由於前三季太精彩,以地區嚟果條線應該完美落幕,我估第4季應該會係另一個地方開始,除咗個探員同以前無乜關係吧?
引用:
墨西哥瓜達拉哈拉唔止係街頭樂隊同龍舌蘭酒嘅發源地,仲係 《毒梟》 第四季嘅「新竇」。#毒梟 將於2018年回巢。
Guadalajara is not the only birthplace of mariachi and tequila, it's also the home of the newest season of Narcos. Coming 2018.

-----

Will Smith 套 Bright 今日上, 續集已批

舊 12-22-17, 10:09 AM   #266
Eking

銀魂電影版都好似係今日?

舊 12-22-17, 10:37 AM   #267
肉羊哩咖
griffin611

引用:
銀魂電影版都好似係今日?
真人版?好喔!

舊 12-24-17, 06:00 PM   #268
肉羊哩咖
griffin611

Bright 完食, 好大路種族警匪片, 啲魔法其實可有可無咁, 係人人想爭, 緊急時幫過主角幾嘢, 其實對個故仔無乜推動作用

舊 12-29-17, 05:15 PM   #269
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirror S4 香港上咗架

舊 12-29-17, 10:51 PM   #270
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
銀魂電影版揾唔到
反而見到無限住人

btw,呢排追緊dark,好正

舊 12-30-17, 07:55 AM   #271
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
請問 Netflix 有無選項可以睇到有乜節目即將下架?

舊 12-30-17, 12:05 PM   #272
Eking

無限住人唔錯, 動作打得唔錯, 銀魂名能我睇錯左其實係無限住人.....XD

舊 12-30-17, 04:00 PM   #273
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
今季黑鏡好正!

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-30-17, 05:59 PM   #274
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
暫時睇左第一集, 玩star trek
好正

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 08:44 PM   #275
肉羊哩咖
griffin611

BM S03E05 之 流星街

初初以為係火星異種,睇落去再配合埋近來強國發生事,比S02E02嗰集更令人不安,後尾個解說拖得太長,個扭橋震撼性當堂跌咗watt

-----

BM S03E06 之 廿一世紀社交殺人網絡

呢話玩好多嘢:無責任社交網絡、政府監控、不受控自行增殖、智能機械、保安後門,講撈埋一齊可以有幾大鑊;爆鑊個舖排未免太慢,搞到後面草草埋齋,如果放多啲情節落去揖兇鬥法嘅會精彩好多

-----

BM S04E01 之 玩謝星空奇遇記

玩 ST 未夠 Galaxy Quest 咁啜核(未睇過絕對推㢘),柔合埋MMORPG,結果條玩謝橋真係好掂;最過癮係別注版入面班人物下面都係吉嘅,睇嚟條宅男真係好鬼純情。女主角個奧米加頭令本人諗起火星人襲地球套戲~

條宅男(佬?)係就係衰格唔抵幫,但個結局,個處分係咪過咗少少?佢都係受害者嚟;其他「角式」都有少少反省佢哋都有唔啱~

最後仲要婊一下MMORPG, 真係~

-----

BM S04E02 之 大天使之呼吸

朱廸科士打導演,講嘅科技唔係新,其他BM話數都有講過,但勝在個角度--做人家長嘅會好有感受

呢味嘢絕對係直昇機家長嘅夢想恩物,點會禁吖~ 單崎史其實如果識得搵外人幫下手,開心見誠多啲溝通就唔會無彎轉,不過阿媽個性格決定命運,只能夠唉一聲

此篇文章於 12-30-17 08:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版