Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-15, 10:36 PM   #876
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
比達終於找數
好過悟空一有錢就閃人

日常幾好啊,當見番老朋友感覺唔錯

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-15, 10:38 PM   #877
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: psidef 查看文章
依家先講悟飯準備結婚, 神VS神講到佢老婆有咗
咁即係呢個新龍珠系列...悟空係唔會同神相見/打...?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-15, 10:41 PM   #878
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
同漫畫版有出入, 不過應該影響不大.

悟天+格斯唔係弱化, 不嬲佢地出個大龜波打爆地球都得, 住响地球就要忍.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-15, 10:43 PM   #879
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
咁即係呢個新龍珠系列...悟空係唔會同神相見/打...?
引用:
作者: Kain 查看文章
第一集係神與神之前
鋪緊點駁去神與神
好難明咩
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-15, 11:24 PM   #880
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
好難明咩
....
無爬文..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-15, 11:28 PM   #881
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
我覺得幾好睇喎,睇龍珠睇左咁多年都係打打打打打,而家輕輕鬆鬆幾好吖~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 12:05 AM   #882
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: fortel 查看文章
我反而幾想睇比達一家既日常,op果到好溫馨
我唔要見到一個變成老婆奴o既比達你王子樽鹽去左邊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 09:30 AM   #883
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
我覺得幾好睇喎,睇龍珠睇左咁多年都係打打打打打,而家輕輕鬆鬆幾好吖~
但龍珠唔係打打打就唔叫龍珠WOR....HAHA

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
我唔要見到一個變成老婆奴o既比達你王子樽鹽去左邊
佢個國家都無左啦, 加上黎到地球性格都改變晒, 樽鹽無左好耐架LA...XD

舊 07-06-15, 09:39 AM   #884
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
咁王子不嬲對屋企人都係好嫁
係莊子面都唔算好差(定係莊子係外人面前就會比足面比達?)
係個女面前先慘
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 09:53 AM   #885
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
比達一向都系好男人黎架喎

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:43 AM   #886
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
悟空係OP有閃過撒亞人神,不過套野係神V神之前,話唔定佢會直接將神V神 CUT開幾集放係超入面

其實之前一直都想問,自出埋復活F之後個故仔仲可唔可以接到落去漫畫版龍珠歐布果果END到??
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:07 PM   #887
次期Cekehe
Game Master

引用:
其實之前一直都想問,自出埋復活F之後個故仔仲可唔可以接到落去漫畫版龍珠歐布果果END到??
接Z最終回應該無問題,不過似乎接唔到去GT,
除非之後因為某D原因令悟空比達唔可以再變GOD SS

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 07-06-15, 02:17 PM   #888
半熟くん
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
打打打先係龍珠?
一開始龍珠就唔係格闘漫畫,都尚叫冒險GAG漫畫路線.
二來"超"先第一集,上個星期先叫打完布歐,休息下都要啦

半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 03:02 PM   #889
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
悟空係OP有閃過撒亞人神,不過套野係神V神之前,話唔定佢會直接將神V神 CUT開幾集放係超入面

超好似係打完布歐完全版後既故事, 跟住一路講就講到去神VS神嗰度...

我估佢實接到去歐布嗰度既, 因為歐布嗰時無記錯悟空俾衫變左做紫藍色, 話唔定歐布之後就係再講到去接住金菲利添呀.

GT已經黑歷史黎架LA, 可以無視佢.

P.S: 睇完動畫超第一話, 再睇返漫畫超第一話, 暫時我鍾意漫畫版多D.

舊 07-06-15, 03:20 PM   #890
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
就係因為比達係好老公好老豆我先會鐘意呢個角色
當然 佢唔駛做 但你叫莊子呢類人做主婦都係囉黎衰架姐…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 03:32 PM   #891
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: HON HON 查看文章
超好似係打完布歐完全版後既故事, 跟住一路講就講到去神VS神嗰度...

我估佢實接到去歐布嗰度既, 因為歐布嗰時無記錯悟空俾衫變左做紫藍色, 話唔定歐布之後就係再講到去接住金菲利添呀.

GT已經黑歷史黎架LA, 可以無視佢.

P.S: 睇完動畫超第一話, 再睇返漫畫超第一話, 暫時我鍾意漫畫版多D.
金菲利應該係歐布之前o既事啦.

舊 07-06-15, 03:55 PM   #892
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
金菲利應該係歐布之前o既事啦.
咁唔知LU, 真係要睇佢點講法LA.

又或者連歐布都SKIP埋...HAHA

舊 07-06-15, 03:57 PM   #893
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
GT能拿出來的不就只有超西4嗎

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏:20甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 04:01 PM   #894
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
比拉夫3人眾無啦啦設定到變回年輕已經接唔GT
本身根本唔整呢件事都得,根本意圖令GT黑歷史化

悟空變到勁布歐幾十倍同歐布都無關係
佢想做既係訓練歐布之後同佢打,悟空變勁咁練到歐布更勁就問題解決
雖然一開始係話唔憤氣一對一打唔贏,不過本身又無話歐布練完只等於布歐LV
要講都仲講得通

此篇文章於 07-06-15 04:05 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 04:02 PM   #895
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: HON HON 查看文章
咁唔知LU, 真係要睇佢點講法LA.

又或者連歐布都SKIP埋...HAHA
歐布嗰屆連悟飯個女都有參加少年組, 咁大個Gap點作都得啦.

舊 07-06-15, 04:34 PM   #896
次期Cekehe
Game Master

引用:
有心要接就點都接得到,既然3人眾o係復活的F已經有能力集齊龍珠,
可以話佢地之後再集齊龍珠,然後因為某D白痴原因令佢地許願將自己變返老.....

P&D

舊 07-06-15, 04:44 PM   #897
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
有心要接就點都接得到,既然3人眾o係復活的F已經有能力集齊龍珠,
可以話佢地之後再集齊龍珠,然後因為某D白痴原因令佢地許願將自己變返老.....
咁杜拉格斯咪失戀?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 04:55 PM   #898
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
歐布嗰屆連悟飯個女都有參加少年組, 咁大個Gap點作都得啦.
無錯, 真係任佢玩.

引用:

悟空變到勁布歐幾十倍同歐布都無關係
佢想做既係訓練歐布之後同佢打,悟空變勁咁練到歐布更勁就問題解決
雖然一開始係話唔憤氣一對一打唔贏,不過本身又無話歐布練完只等於布歐LV
要講都仲講得通
話時話, 我唔知有無記錯, 3條友變返細路其實係GT第一集既事, 佢地响神與神出返黎其實我都打個突, 如果真係唔要GT既話, 咁佢3個真係唔出好過出.

但出左之後又真係唔知點好...
當然la, 彎都拗返直係佢地既特點, 我都只好當自己記錯算啦.

舊 07-06-15, 04:58 PM   #899
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: ahleung 查看文章
咁杜拉格斯咪失戀?
杜:對唔住,我地唔夾
梅:點解呀?
杜:你太過小朋友,我喜歡成熟一點的
梅:其實我以前係一個成熟女人,不過向神龍許願令自己變小朋友
杜:你仲話自己唔係小朋友?咁既大話都講得出!
梅:(火大) 吼.......

幾個月後,畢拉夫集齊龍珠......

梅:神龍,請幫我地變回原來年齡!
龍:了解~

之後......

梅:看到了嗎?這就是我本來的年齡了~
杜:呃...... 大嬸,你是誰?
梅:(淚奔)

P&D

舊 07-06-15, 07:35 PM   #900
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
GT能拿出來的不就只有超西4嗎
仲有 擁有撒亞人榮耀的地球人
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 01:17 PM

手機版 | APP版